avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate cipraen

Activitate cipraen

Răspuns la discuția Impartire locuinta după divort
Exista act de donație. Banii transferați prin transfer bancar. Totuși, la notar la momentul achiziției locuinței nu s-a menționat în act sursa banilor. In actul de vânzare-cumpărare apar ambii soți conform regimului căsătoriei.
Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat.
Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte.
Se achizitioneaza locuinta cu banii din donatie, celalalt sot necontribuind financiar la achizitie.

In situatia unui divort. Ce se intampla cu locuinta? Cum se imparte?
Nivelul Euribor anuntat intr-o anumita zi este considerat rata spot, respectiv devine referinta peste alte doua zile lucratoare. Astfel, nivelul Euribor anuntat luni, este referinta pentru ziua de miercuri.

Unde in legislatie scrie acest lucru? Ma refer ca sunt 2 zile diferenta in loc de 1 (una) cum e la cursul valutar.
Valoarea cursului de schimb e cel din ziua tranzactiei comunit de BNR la ora 13 sau cel comunicat in ziua precedenta?

Pentru 03.01.2020 cursul de schimb care se foloseste este 4.2608 (comunicat in 31.12.2019) sau 4.2922 (comunicat in 03,01.2020).

Se aplica si in acest caz pct. 304 alin (1) din OMFP 1802/2014 privind reglementarile contabile:
„Operatiunile privind incasarile si platile in valuta se inregistreaza in contabilitate la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, de la data efectuarii operatiunii respective. In vederea asigurarii unui tratament contabil unitar, prin curs de schimb de la data efectuarii operatiunii se intelege cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei, din ultima zi bancara anterioara operatiunii, disponibil ca informatie la momentul efectuarii operatiunii (incasare, plata, emitere de documente).”
Nu are nici o legatura. Compania are 50+ (multe nefolosite) numere si abonament business care le include pe toate.
Uzucapiunea de 10-20 de ani nu se poate aplica si pentru un astfel de situatie? E doar pentru proprietati?
Buna!
O persoana a fost angajata timp de peste 15 ani la acelasi angajator. In acest timp a beneficiat de un numar de mobil de la angajator (folosit de persoana si ca numar personal).
Dupa ce a fost demisa, angjatorul i-a blocat la operatorul de telefonie sim-ul si refuza sa-i transfere dreptul asupra numarul de telefon respectiv.
Exista vreo reglementare legala prin care angajatorul sa fie obligat sa predea numarul de telefon?
OUG 113/2009 a fost e abrogata incepand cu 13.12.2019 de LEGEA 209/2019. Art .142 a preluat in mare parte art. 116 din OUG.
Buna ziua!
Administratorul blocului solicita o taxa pentru achitarea intretinerii prin transfer bancar. Are baza legala aceasta solicitare? Nu mi se pare corect sa platesc in plus fata de cei care achita cash.
Mersi.
Buna!
In anul 2018 am lichidat o investitie in fonduri mutuale in valuta. Am primit fisa de portofoliu cu catigul/pierderea rezultata.
Pentru declaratia unica cu valoarea valutei din ce data convertesc in lei? Data intrarii valorii in contul bancar, 31 dec 2018?

Si inca o intrebare. Pe parcursul anului 2018 am inchis un numar de tranzactii rezultand per totalul anului 2018 o pierdere neta. Tranzactiile au fost facute in valuta. Iau fiecare tranzactie si o convertesc cu cursul din data in care a avut loc sau iau valoarea per total si o convertesc cu cursul de la 31 dec 2018?

Mersi