avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Neagu Elena

Activitate Avocat Neagu Elena

Dacă sotia este de acord cu propunerea dvs atunci puteți partaja imobilul la notar, înainte de finalizarea procesului de divort.
Dacă nu este de acord, trebuie sa introduceți dvs partajul, la instanta de judecata, și sa solicitati atribuirea bunului. Procesul se poate deschide oricand, nu trebuie sa așteptați finalizarea divorțului.
Dacă doriți sa aflați conținutul cererii de divorț mai repede și sa urgentati procedura, este indicat sa angajați un avocat.
Soțul nu va primi programul solicitat. Vizitarea copilului se poate face doar la locuinta dvs, pentru câteva ore pe timpul zilei sau în locuri publice.
Contactați un avocat și discutați împreună strategia de apărare.
În România, nu. Însă poate fi motiv de divort.
Dacă aveți dubla cetățenie și locuiti in străinătate trebuie sa verificați și legislația tarii respective cu privire la motivul invocat de dvs
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati suplinirea acordului tatalui în vederea ieșirii din tara cu minorii.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la aceasta procedura speciala.
Mama poate sa divorțeze sau nu, dar este obligatoriu sa tagaduiasca paternitate copilului fata de sot și apoi sa stabileasca paternitate copilului fata de tatal biologic decedat.
Testul de paternitate se poate face cu orice membru apropiat din familia defunctului. Ca urmare a stabilirii paternității fata de tatal biologic decedat o sa se dispuna ca minorul sa poarte și numele de familie al acestuia.
Iese din calcul varianta gândită de dvs.
Contactați un avocat și demarati procedura legala enunțata mai sus.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa stabiliți domiciliul copilului la dvs, sa exercitati autoritatea parinteasca în mod exclusiv asupra lui cât și obligarea tatalui la plata unei pensii de întreținere.
Sa ieșiți din tara, aveti nevoie de acordul tatalui.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.
Dacă aveți deja program de vizita stabilit prin hotararea/actul notarial de divorț atunci puteți solicita, pe calea instantei de judecata, suplinirea acordului mamei în vederea venirii copilului la dvs în vacanta de vara sau alte vacante școlare.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata și sa se stabilească un program de vizita pentru dvs, în calitate de bunica.
Dacă părinții nu sunt separați și nu exista încă un program de vizita pentru unul dintre ei atunci puteți avea un program extins cu nepotul ( 2 weekenduri pe luna și jumătate din vacantele scolare).
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice raportate la situația dvs.
Este nevoie sa formulați un nou dosar, cu probele de care înțelegeți sa va folosiți atat pentru divorț cât și pentru tagada de paternitate astfel încât sa fiți radiat ca tata din certificatul de nastere al copilului.
Este obligatoriu sa aveți avocat angajat sa va reprezinte în instanta din moment ce locuiti in strainate pentru ca altfel se respinge și acțiunea dvs la fel ca a sotiei.
Contactați un avocat și va redactează aceasta cererile pentru instanta si va reprezinta la proces.
Va puteți adresa instantei de judecata pentru rezilierea contractului și restituirea avansului.
Este indicat sa mergeți de acum cu contractul la un avocat pentru a-i fi trimisa dezvoltatorului o notificare legala.