avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Neagu Elena

Activitate Avocat Neagu Elena

Dacă nu ați primit și cererea de chemare în judecata atunci mergeți la arhiva instantei de judecata și faceți o copie de dosar sau solicitati accesul electronic la acesta.
Termenul de 25 de zile se calculeaza de la data primirii plicului în cutia postala.
Puteți colabora cu un avocat pentru redactarea intampinarii/ a cererii reconventionale iar acesta poate accesa dosarul dvs din arhiva instantei.
Nu este nevoie de acordul soțului pentru divorț, trebuie doar dvs sa vreți sa divorțați.
Puteți solicita, în instanta, desfacerea căsătoriei, rectificarea paternității copilului prin tagada de paternitate si suplinirea acordului sau pentru pașaport și calatorie.
Angajați un avocat în România sa se ocupe de aceste demersuri iar apoi puteți sa veniți în tara.
Răspuns la discuția Cum obtin o suma de 30.000
Trebuie sa recuperați suma respectiva de la o persoana împrumutată de la dvs?
Vreți sa va împrumutați dvs din banca și doriți sa știți condițiile de creditare?
Contactați un avocat pentru prima varianta sau mergeți la un ofițer de credite bancare pentru cea de-a 2 a varianta .
Nu va este suficienta hotărârea respectiva sa înscrieți singura fetita la școală. Doar dacă exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra fetei puteați sa decideți singura inscrierea.
Trebuie sa promovați cerere de ordonanta presedintiala care in viitor va poate ajuta și la câștigarea autorității parintesti exclusive.
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata și sa solicitati suplinirea acordului tatalui pentru înscrierea copilului la grădiniță aleasa de dvs.
Procedura este foarte rapida, cauza fiind una urgenta.
Tatal o sa fie obligat sa va restituie și cheltuielile de judecata pe care le faceți cu acest demers juridic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate rasturna prezumtia de contributie egala la achizitia acelui imobil.
Este de preferat sa locuiasca direct parintii dvs in acel imobil, daca a fost cumparat pentru dansii.
Daca in schimb, in acel imobil locuiti dvs cu sotul, atunci lucrurile devin complicate.
Contactati un avocat si discutati in detaliu apararea/pretentia juridica prin raportarea la situatia reala si efectiva a dvs
Formulati dvs acțiunea pentru modificarea programului de vizita din convenția notariala cu programul de vizita pe care l-ati avut efectiv în ultima perioada cu minorii.
Mama nu poate sa solicite restrângerea programului la mai puțin decât este în convenția notariala iar faptul ca deja va restricționează dreptul la copii o lunga perioada de timp( în funcție de cât de târziu va decideți sa deschideți procesul) nu face altceva decât sa va reducă șansele de a modifica acea convenție notariala.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Daca aveti o hotarare judecatoreasca prin care tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere atunci mergeti la un executor judecatoresc cu acea hotarare si puteti recupera pensia restanta pe ultimii 3 ani.
Daca nu aveti nicio hotarare atunci va puteti adresa instantei de judecata pentru a obtine obligarea tatalui la plata pensiei insa obligatia va fi pentru viitor, cu incepere de la data deschiderii procesului, si pana la varsta de maxim 26 de ani ai copilului, daca se afla in continuarea studiilor.
Contactati un avocat daca aveti nevoie de suport.
Nu puteți avea acces la mesajele lui de pe Facebook. Pentru fapta sa, îl puteți ierta și continua casatoria sau puteti formula cerere de divorț.
În cazul în care aveți copii minori din casatorie este indicat sa contactați un avocat pentru procedura divortului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la notar sa schimbați regimul matrimonial astfel încât sa includeți în comunitatea de bunuri și imobilele soțului. O sa va explice notarul procedura, etapele, actele și costurile.