avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate emiliaciotir

Activitate emiliaciotir

Răspuns la discuția PFA - Contract de comodat
Buna ziua,
La ce taxa pe firma anuala va referiti?

george-neagu a scris:

Va veti infiinta pfa-ul cu sediul social la adresa din buletin, deci contractul de comodat prin care preluati o camera din apartament pentru activitatea pfa va fi pe adresa din buletin. Dar dificultatea va fi ca si in declaratia unica prin care va declarati impozitele va fi tot acea adresa trecuta si tot acolo, in acel oras/judet, va trebui sa si le platiti. Si apoi tot la primaria din acea localitate trebuie sa depuneti o declaratie in maxim 30 de zile de la infiintare pentru taxa pe firma anuala la acel pfa.
Deci rezolvati cu schimbatul buletinului caci asa e mai simplu pentru ceea ce va asteapta in continuare daca vreti sa lucrati cu acel pfa.

Răspuns la discuția PFA - Contract de comodat
Da, trebuie facut comodat neaparat iar PFAul trebuie infiintat in judetul unde isi are sediul social.
Răspuns la discuția Contract de munca nerezident
Cetatean UE, din Polonia
Răspuns la discuția Contract de munca nerezident
Bucuresti, Romania
Buna ziua,
Societatea noastra doreste sa angajeze o persoana cu rezidenta in Marea Britanie.
Care sunt pasii de urmat? Sunt ceva taxe de platit? Ce anume trebuie sa faca angajatul?

Va multumesc mult pentru ajutor!
Deci 5% din impozitul estimat.

Inteleg ca este o alta treaba, insa asta nu-mi raspunde la intrebare :)). Beneficiaza sau nu de bonificatie? Iar daca declar ca beneficiez, chiar daca nu ma incadrez in termenul de 31 iulie, ANAF recalculeaza oare si imi da peste mana ?
Ea a fost deductibila in anul 2017, in momentul in care s-a facut regularizarea ar fi trebuit dedusa deja din impozit de cei de la ANAF. Verificati decizia de impunere si faceti calculul. De ce sa primiti o alta declaratie? Ei cand au trimis decizia de impunere au luat in calcul ca dumneavoastra platiti.

Nu o puteti deduce acum din impozitul anului 2018 sau 2019 deoarece cheltuiala aceea nu tine de acesti ani chiar daca a fost platita in 2018.

ilbobass a scris:

Adica mai primesc o ALTA declaratie 250 cu acea decontare?

Buna ziua,
Avem un PFA in sistem real cu plata impozitului estimat pana pe 15 decembrie efectuata si declaratia depusa pana pe 31 iulie 2018.
In sectiunea C. DATE INFORMATIVE PRIVIND EFECTUAREA PLĂȚILOR avem randul Rd.4 “Bonificația pentru plata integrală cu anticipație a impozitului pe venitul estimat /CAS estimată/ CASS estimată pe anul 2018”.
Ce suma se trece? 5% din impozitul estimat-bonificatia de care a beneficiat la momentul platii? Sau 5% din impozitul realizat si altfel ajungandu-se la bonificatia de 10% promisa? (deoarece respectivul PFA a depus declaratia pana pe 31 iulie si a si platit pana pe 15 decembrie.

Si inca o intrebare legata de bonificatii

In DU 2019 bonificatia de 5% calculata automat de declaratie se acorda "pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanță a declarației unice până la data de 31 iulie 2018 inclusiv SI plata integrală a impozitului pe venit/CAS/CASS până la data de 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018" - 15 martie fiind oricum termenul limita de plata a impozitului pe 2018
Cei care au deschis PFA dupa 31 iulie, deci nu aveau cum sa depuna declaratia in termen insa isi platesc pana pe 15 martie, nu pot beneficia de bonificatie?

Multumesc!

Răspuns la discuția Concediu acomodare
Multumesc pentru raspuns, Insa angajata a fost in concediu pentru acomodare (a adoptat un copil)
Este aceasi procedura?
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de incetare suspendare a contractului dupa concediul de acomodare?

Multumesc mult!