avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate ioana.dan

Activitate ioana.dan

multumesc, iar pentru luna decembrie se aplică raportat la 2300?
Referitor la OUG 130/2021, care prevede că „Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (...) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de la momentul încheierii contractului individual de muncă, '' având în vedere că se aplică începând cu 18 decembrie, se raportează la salariul de bază minim brut din acest moment, adică 2300? Având în vedere că nu este precizat cu cât anume ar trebui angajatorul să crească salariul după 24 luni, rămâne la latitudinea fiecărui angajator să decidă acest aspect?
Multumesc!
În cazul unui salariat din domeniul constructiilor, cu studii superioare, salariul minim este de 3000 lei?
Multumesc!
Pentru a ocupa funcţia de consilier juridic, cod cor 261103, sunt necesare studiile superioare de drept, sau este nvoie si de un curs/acreditare suplimentară? Multumesc!
Actele aditionale trebuie întomite şi pentru persoanele care au peste 35 de ani? Cum va proceda angajatul cu aderarea la acest fond privat de pensii?
Actele aditionale trebuie întomite şi pentru persoanele care au peste 35 de ani? Cum va proceda angajatul cu aderarea la acest fond privat de pensii?


Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, cele doua articole nu se incadreaza in disponibilizare.

Numarul de angajati pentru cei care au aplicat la imm invest trebuie sa fie acelasi si la 31 decembrie, ca si in momentul aplicarii? Multumesc!
Multumesc! articolul 55b, si 31, alin. 3, nu s-ar incadra in disponibilizare...
Daca o companie a aplicat la IMM Invest, exista anumite articole prin care angajatorul nu poate inceta cim-ul? Multumesc!
In ce priveşte dobândirea calităţii de coasigurat, este suficient ca angajatorul să depună d112, sau este necesar ca salariatul/coasiguratul să se deplaseze la casa de sănătate?
Multumesc!