avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Maria933

Activitate Maria933

Am trimis cererea spre Resurse Umane, nu am primit inapoi nimic.

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a semnat cererea de incetare cu acea data de care vorbiti?

Buna ziua. Daca plec din firma ca angajat si mi-am facut cererea cu acord mutual sa mai stau 19 zile lucratoare. Art 55 lit b.
Poti sa mai negociez sa schimb si sa stau mai putine zile?
Multumesc de raspuns insa as dori lamuriri si la intrebarile acestea:
1. Mai este o alta alternativa ca eu sa folosesc casa si aceasta persoana sa nu mai aiba drept la ea?
Si
2. Se poate face uzufruct pe timp limitat?
Buna ziua. Cazul meu este urmator: sunt moștenitoare a unei proprietăți pr care din pacate nu o pot folosi. Tatal meu a facut un document de uzufruct viager pentru concubina lui cu drept de folosire pana la moartea ei a proprietății&anexelor. Întrebarea mea este ca sa folosesc proprietatea, ea poate sa faca un document de renuntare a uzufructului si dupa care eu sa ii fac un document uzufruct de la mine catre ea pe o perioada determinata de timp? Mentionez ca proprietatea consista in casa, spatiu comercial, magazin si gradina.
Mai este o alta alternativa ca eu sa folosesc casa si aceasta persoana sa nu mai aiba drept la ea? Multumesc.
Răspuns la discuția Doua CIM-uri cu norma intreaga
Bună ziua,
Deci sa înțeleg ca dacă nu mai e stare de urgenta se poate avea 2 contracte de munca(unul activ și celalalt cu șomaj tehnic)?
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

2. În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația de somaj tehnic (OUG 30/2020, art. XI, alin.9)

Bună ziua!
As avea doua întrebări dacă se poate sa ma ajutați va rog frumos.
1. Se poate avea la un angajat doua contracte de munca cu norma întreaga în paralel?
2. Se poate avea un CIM activ si unul cu șomaj tehnic(ambele cu norma întreaga!) în paralel pentru un angajat?
Și dacă da.. Va rog și temeiul legal/articolul în cauza.
Vă mulțumesc anticipat. Toate cele bune.
Răspuns la discuția Transmitere CM în original

Însă este adevărat ca pe perioada stării de urgenta acest termen ajunge la 60 de zile? Menționez ca în data de 16 martie am primit CM-ul de la. Medic.
Multumesc.
Cornel Vasile a scris:

Pana in data de 5 ale lunii urmatoare .

Discuție Șomaj tehnic
Bună ziua.
Daca vom întra în somaj tehnic din 1 aprilie, la revenirea la munca are dreptul angajatorul sa ne concedieze? Am citit undeva ca 6 luni de zile trebuie sa ne păstreze după șomajul tehnic.
Aștept răspunsul dvs.
Multumesc.
Bună!! Am beneficiat în luna curenta de 10 zile de concediu medical, am trimis scanat către HR, pana când pot trimite în original la sediul central? Deocamdată și persoana de la HR lucrează de acasă.
Bună! Lucrez la o firma și de săptămâna viitoare ni s-a transmis ca va trebui sa lucram de acasă, trebuie sa se modifice contractul de munca în vreun fel sau sa se atașeze act adițional? Mulțumesc.