avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate PAS22

Activitate PAS22

Răspuns la discuția Suspendare permis conducere
In opinia mea, dupa respingerea plangerii, dreptul dv de a conduce a fost suspendat pentru perioada cuprinsa in pv de contraventie. In toata acesta perioada, dv, daca ati condus in acea perioada, ati savarsit o infractiune, respectiv conducerea unui autovehicul al cacu permisul suspendat. La perioada aceea, se mai adauga o perioada de 30 de zile pentru nepredarea permisului de conducere la politie, perioada ce a curs in continuarea celei initiale.
Din punctul meu de vedere, in momentul de fata nu se poate aplica o noua sanctiune pentru nepredarea permisului de conducere.
Răspuns la discuția Intrerupere actiune de divort
"Intrerupere" nu se prea poate. Fie se solicita de catre reclamant renuntarea la judecata, fie nu se prezinta nicio parte la termenul respectiv, iar cauza se suspenda.
Răspuns la discuția EXCEPTIA INSUFICIENTEI TIMBRARI
De acord cu sustinerile dumneavoatsra, si apreciez proptitudinea si profesionalismul cu care mi-ati raspuns. Insa revin cu o intrebare: in cazul in care, sa zicem, nu timbrez, iar instanta anuleaza cererea. Incheierea respectiva va fi formulata astfel: .... anuleaza cererea de intervenite formulata de.... " CINE? ce calitate procesuala are cel a carui cerere a fost anulata??? Ma pot numi intervenient doar prin cererea pe care eu am adresat-o? Pot sa-mi stabilesc eu calitatea procesuala fara a fi verificat daca indeplinesc conditiile admisibilitatii? Din punctul meu de vedere, intervenientul are parte de o procedura diferita de cea a reclamantului/paratului. El nu isi poate stabili calitatea procesuala prin simpla cerere, ci doar prin dupa ce instanta verifica daca sunt indeplinite conditiile admisibilitatii in principiu : interes, etc. NCPC stabileste ca intervenientul devine parte in proces numai dupa admiterea in principiu a cererii sale. Or, care este rolul acestui text de lege? Nu credeti ca tocmai aceste dispozitii ii confera calitatea de parte in proces, putandu-i-se astfel invocate exceptii. Mai mult, CPP stabileste clar procedura de judecata, instanta avand la dispozitie doua solutii : fie o admite in principiu, fie o respinge ca inadmisibila. In niciun caz nu o anuleaza ca insuficient timbrata.
Astept cu mare interes sugestiile dumneavoastra!
Buna ziua,
Va solicit sprijinul pentru rezolvarea urmatoarei spete:
Am formulat cerere de interventie principala in cadrul unui dosar de partaj bunuri comune, eu fiind creditorul reclamantului la cel de-al doilea termen de judecata.
Desi au trecut mai multe termene de la data la care am formulat cererea de interventie, instanta nu s-a pronuntat asupra cererii de admitere in principiu, insa mi-a pus in vedere sa timbrez cererea de interventie in suma de 194 lei, avand in vedere faptul ca acesta cerere poate fi formulata si pe calea contestatiei la executare. Desi m-am opus initial, considerand ca obligatia achitarii taxei de timbru imi va reveni odata cu admiterea in principiu a cerereii mele, totusi am achitat taxa impusa de instanta. Dupa depunerea dovezii de achitare a taxei de timbruparata a invocat exceptia insuficientei timbrari a cererii de interventie, motivat de faptul ca nu s-a platit conform cererii de chemare in judecata.
Intrebare: se poate discuta cu privire la exceptia insuficientei timbrari inainte de admiterea in principiu a cererii de interventie? Din punctul meu de vedere, doar dupa a.i.p. pot avea calitate procesuala in litigiul respectiv si, deci, drepturile si obligatiile ce imi revin.
Am si eu o speta fff interesanta, careia incerc sa ii gasesc rezolvare.
In urma cu 5 ani am cumparat un autoturism (dacia model vechi) , incheind in acest sens un contract. Cu contractul si celelalte acte am inregistrat la finantele locale autoturismul pe numele meu, fiind luata in evidenta pt impozit. Numai ca transcrierea la politie nu am facut-o, datorita unor probleme personale si, recunosc, in primul rand neglijentei, astfel ca autoturismul se afla inca in evidenta politiei pe numele fostului proprietar. Mentionez ca masina nu a circulat pe drumurile publice. Intre timp ITP-ul, RCA-ul au expirat, iar ca sa le refac implica o investitie care nu se justifica, autoturismul putand fi folosit in programul rabla. Insa nu pot face transcrierea la politie fara ITP si RCA.
Astfel, in momentul de fata avem urmatoarea situatie: autoturism apare inmatriculat pe numele fostului proprietar-vanzatorul (judetul IL) insa figureaza la finantele locale pe numele cumparatorului (jud. PH) .
Ce solutie gasiti astfel incat costurile sa fie cat mai reduse???
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
Nu, nicidecum.
Chiar daca nu a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, dumneavoastra, impreuna cu tatal dv, inteleg, ati locuit efectiv acolo, insemnad o acceptare tacita a succesiunii bunicilor dv, acceptare care trebuia facuta in termen de 6 luni de la decesul acestora. Acesta este una dintre conditii pe care dv. o indepliniti. Nu stiu daca si matusa.
Sub nicio forma nu renuntati, aveti mari sanse de a obtine cel putin 1/2 din toata masa succesorala a acestora.
Consultati un avocat.

Răspuns la discuția Mostenire
Sentimental vorbind, mi-ar fi placut sa citesc la sfarsitul expunerii situatiei in loc de "ce se va intampla cu casa?" "ce se va intampla cu bunicul?" - dar dupa cam inteleg, nu este un subiect cu "greutate" pentru dumneavoastra, chiar daca aveti asumata o obligatie in acest sens.
Juridic, insa, lucrurile stau in felul urmator, in opinia mea:
Actul de donatie, care contine acea "clauza de ingrijire" poate fi atacat de persoane interesate, si chiar de bunicul insusi, pe motiv ca nu v-ati indeplinit obligatiile asumate, respectiv de a-l ingiji, sau macar de a contribui, intr-un fel, la ingrijirea sa.
Exista varianta ca bunicul, in timpul vietii, sa anuleze acel act de donatie pe motivul expus mai sus si sa se indrepte catre nepoata care il ingrijeste in acest moment, si care, cu siguranta, nu face acele acte dezinteresata.
In cealalta varianta, daca bunicul nu intocmeste niciun act in timpul vietii, dumneavoastra, ca reprezentant al tatalui dumneavoastra, sunteti unicul mostenitor al casei bunicului, de care sunteti interesat, nepoata de sora a bunicului neavand drept de mostenire.
Buna ziua,
Exista o societate, SRL, cu doi asociati, din care unul majoritar.
Asociatul minoritar indeplineste si functia de administrator.
Odata cu plecarea, temporara, din tara a administartorului, acesta ii transmite mandatul sau, asociatului majoritar, in baza unei procuri autentificate.
Nu se opereaza inregistrarea in Registrul comertului.
Intrebare: in cazul inceperii procedurii de insolventa, administratorul - asociat minoritar, poate raspunde in baza mandatului sau? Sau raspunde cel caruia i-a fost transmis mandatul? Precizez ca pe toata acesta perioada, asociatul majoritar, care a fost mandatat sa indeplineasca si functia de administartor, a facut multe acte de dispozitie si administare, singur, fara acordul celuilalt asociat.
Multumesc anticipat pentru rapunsuri!
Răspuns la discuția Despagubiri Baragan
Nu, puteti completa actiunea.
Răspuns la discuția Evacuare persoane fara titlu
roxanel a scris:

1. notificare scrisa
2. daca nu se da curs notificarii, investiti instanta cu o actiune avand ca obiect revendicarea imobiliara.

Multumesc!
In afara de instantele de judecata, pot face si plangere penala pentru tulburare de posesie?