avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate nutica

Activitate nutica

Da le-a fost retrocedat terenul cu sura, conform legii 18. Acum eu nu stiu pe cine chem la succesiune pe acest teren. Tatal meu a decedat, dar mai are doi frati in viata, trebuie sa-i chem si pe ei sau numai eu si mama? Pe topul a/1 am fost numai eu si mama, dupa aceea am descoperit ca sura e pe bunici.
Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: in anul 1976 a fost intocmit un act de dezmembrare si contract de vanzare - cumparare dupa cum urmeaza in cf nr. x sub nr. top a si b s-a dezmembrat acest imobil astfel nr. top a/1 - casa si teren 250 mp si nr.top a/2 - sura si teren 500 mp. Cel cu nr. top a/1 pe numele proprietarilor(bunicii mei), cel cu nr. top a/2 pe seama CAP ca urmare a colectivizarii( art 30 alin.2 din Legea 58/1974). Actul continua astfel proprietarii cf. x cu nr. top a/1 - casa si teren - au vandut acest lot parintilor mei. Tatal meu a decedat iar acum nu stiu cum sa procedez cu succesiunea pe cf. x nr.top a/2. In extrasul cf. apar bunicii, probabil le-a fost retrocedat lor dupa 1990, amandoi sunt decedati si nu stiu daca nr. top a/2 poate fi revendicat si de ceilalti mostenitori ai bunicilor sau numai de parintii mei care, daca nu ar fi existat cooperativizarea ar fi cumparat imobilul integral(inclusiv nr. top a/2 sura si terenul, care sunt anexe ale aceluias imobil).
Multumesc mult pentru ajutor.
Multumesc mult!
Multumesc de raspuns.
Urmare a unei cereri adresata de mine primariei, respectiv compartimentului de aplicare a legilor fondului funciar din primarie, am primit o adresa de raspuns unde in josul paginii este aratat de cine este redactata si semnat de acesta persoana si verificata de sef serviciu si semnata si de acesta persoana si este aplicata si o stampila, problema mea este ca instanta nu considera aceasta adresa valabila, cine ar fi trebuit sa semneze aceasta adresa pentru ca instanta sa o considere oficiala? Pe adresa ar trebui sa existe semnatura primarului, a secretarului primariei, cine semneaza in mod oficial astfel de raspunsuri ? Cei care au semnat nu au aceasta competenta?
Va multumesc !
Răspuns la discuția PROCES SUCCESIUNE - SULTE
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine!!
Buna seara!
Pentru ca nu ne-am inteles la notar sa facem succesiunea, acum avem un proces in instanta. Succesiunea este pentru o casa si suntem trei mostenitori. Unul din mostenitori a cerut in instanta intreg imobilul cu plata sultelor. Va rog sa-mi spuneti cum se stabilesc aceste sulte, este neaparat necesara o expertiza topo a imobilului si cine trebuie sa plateasca acesta expertiza daca este necesara?
Va multumesc!
Multumesc mult pt. raspunsuri!

As mai avea o intrebare. Partea ce mi se cuvine din mostenire as putea sa o vand inainte de incheierea succesiunii?
Am deschis la notar succesiunea dupa tatal meu, suntem trei mostenitori, ne-am prezentat la notar de doua ori, nu s-a putut solutiona nimic pentru ca exista neintelegeri intre noi. De la deces au trecut trei luni, notarul nu vrea sa ne dea incheiere pentru instanta, spune sa asteptam 6 luni. Putem deschide actiune in instanta doi dintre mostenitori (nu vad sanse de intelegere), acum la trei luni de la deces?
Răspuns la discuția PROBLEME CU LOCUINTA!
Multumesc mult pentru raspunsuri!