Va multumesc frumos!
1. Noi ne-am gandit pentru bani si la un contract de sponsorizare/ de prestari servicii pe activitatile in curs ale ONG-ului. Iar pentru bunuri la donatie. Credeti ca este corect?
2. pentru solutia propusa de dumneavoastra trebuie sa avem hotarari AG?
Buna ziua! Un ONG cu obiectul de activitate educatie pt tineri, vrea sa si-l schimbe si sa transfere toate bunurile si banii obtinuti catre un nou ONG cu acelasi obiect de activitate. Noul ONG este deschis de tinerii, care au fost beneficiarii ONG-ului mama.
Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum procedam in cazul SRL-urilor. Dar am gasit si un cabinet de avocatura care mi-a spus ca este perfect legal si mi-a facut o oferta pentru 2 ani de inchiriere. Va rog sa-mi spuneti daca este sau nu legal sa inchei acest contract pentru sediu social ONG nou infiintat?
ONG-ul pe care doresc sa-l infiintez va avea ca membrii fondatori 2 cetateni romani care traiesc in Austria si respectiv Luxemburg. Este in regula daca vom avea AG online si eventualele lor semnaturi trimise scanat sau trebuie sa fie toate semnaturile in original? Stiu ca exista si varianta semnaturilor electronice, dar vreau sa evit daca se poate aceste cheltuieli suplimentare.
Multumesc frumos! Am inteles cele explicate. Va rog sa-mi spuneti daca voi infiinta ONG -ul cu 3 persoane fizice, eu voi fi Presedintele, pot sa fiu platita pentru munca prestata prin SRL -ul meu? Precizez ca ONG -ul va avea ca obiect de activitate educatia pentru adolescenti, iar SRL are ca obiect de activitate activitati de training si cercetare in domeniul educatiei.
sunt administratorul unic al unui SRL si doresc sa deschid un ONG in care vreau ca membrii fondatori sa fie: SRL -ul, eu si inca o persoana. Este posibil acest lucru?