avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate Adriantot

Activitate Adriantot

Nu poate opta sa plateasca la salariul minim sau la alta suma. Toate contributiile si impozitul pe venit se platesc calculandu-se la suma stabilita drept indemnizatie (nu salariu), prin contractul de mandat.
Cuantumul indemnizatiei nu este conditionat de salariul minim pe economie deoarece indemnizatia nu este salariu.
Răspuns la discuția SOLICITARE
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iordache385 a scris:
Am fost dat în judecată de către o Asociaţie pentru neplata cotelor de întreţinere.

Conform legii 230/2007, asociatia de proprietari are dreptul sa actioneze in instanta un proprietar cu restante de minim 90 de zile.
Dupa explicatiile dv cu suprafetele aratate, asociatia a calculat la o suprafata mai mica decat in realitatea. Este in avantajul dumneavoastra si nu vad motivul pentru care nu ati platit.
Ce fel de expertiză judiciară pot solicita în instantă..

Solicitati simplu judecatorului sa dispuna o expertiza judiciara in urma careia sa se stabileasca sumele pe care le datorati, atatand ca dumneavoastra nu sunteti de acord cu cele afisate pe listele de plata. Dumneavoastra o sa platiti acea expertiza dispusa de instanta la cererea dumneavoastra.


Răspuns la discuția Acte contabile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Membrii comitetului executiv, ca si presedintele, sunt proprietari in acea asociatie. Conform legii 230/2007, proprietarii membri ai asociatiei au acces la toate documentele si informatiile despre asociatie. Cititi legea si aratati-i presedintelui. Apoi presedintele nu cred ca detine documentele pe care le-ati amintit dumneavoastra. Acestea sunt in sediul asociatiei si la ewle lucreaza si au acces administratoruul, contabilul, cenzorii si membrii comitetului executiv.
Răspuns la discuția Chitanta pe numele chiriasului
Se poate elibera chitanta pe orice nume: pe numele proprietarului, al chiriasului sau a oricarei alte persoane care plateste.
eugarizan a scris:
Cand v ati referit la "casieria asociatiei " ati avut in vedere ca aceasta sa dispuna de casa de bani ?

Normal este ca asociatia de proprietari sa aiba un sediu, un spatiu care sa fie folosit numai pentru asociatie si acolo sa fie casieria. Cine nu are, sa-si faca!

antoanelas a scris:

Este legal ca, administratorul sa țină asupra sa încasările si fondul de rulment sau este obligat sa depună banii la banca?

Este legal ca in casieria asociatiei sa fie bani. Orice suma de bani, nelimitat de vreo lege.

Răspuns la discuția declaratia 010
Nu aveti nici o obligatie sa declarati sumele incasate din inchirieri si folosite la reparatii.
Răspuns la discuția Recuperare restanta
pandatao a scris:
Unul dintre ei a fost dat in judecata pt 158 ron,plus penalizari de intarziere de 23,83 ron., si diferite cheltuieli de judecata ce acopera pregatirea dosarului de chemare in judecata in valoare totala de 113,9o ron, deci in total 295,73 ron.

Sume prezentate de dv sunt ridicole si nu merita sa va pierdeti vremea prin instante. Apoi nu vad cum ati cheltuit 113,90 lei cu pregatirea dosarului. Cerea de chemare in judecata la care anexati cateva pagini cu listele de plata si alte cateva cu alte inscrisuri, va pot costa 5-6 lei si acestea pot intra pe cheltuielile comune ca doar nu o sa numarati cate coli de hartie ati folosit pentru fiecare proprietar.
Ati numit acestea "cheltuieli de judecata" ceea ce nu este adevarat. Iar daca o sa aveti cheltuieli de judecata, acestea le solicitati in instanta si judecatorul poate accepta sau nu cererea dumneavoastra.

Convocati dumneavoastra adunarea generala in care alegeti alt presedinte.
Răspuns la discuția modificari in apartament
Orice persoana poate intra in apartament daca i se deschide usa, daca i se permite....
Presedintele si administratorul pot solicita accesul in apartament pentru a verifica diferite instalatii, mai ales cele comune...
Este firesc sa se colaboreze cu presedintele si administratorul.
Modificarile constructive in apartament se pot face numai cu acordul conducerii asociatiei de proprietari, uneori fiind nevoie si de proiect sau autorizatie de constructie.
Daca cineva din conducerea asiciatiei sau orice vecin, afla ca se fac modificari in apartament, poate anunta inspectoratul in constructii, disciplina in constructii, politia, compartimentul urbanism... iar celui ce face modificari fara aprobarile legale (inclusiv aprobarea asociatiei) nu-i va fi deloc usor.