avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Munteanu

Activitate Diana Munteanu



Adam Grecu a scris:

Doamna avocat zice foarte bine, mai putin faza cu convocarea AG. Pe bune?
In fine. Ideea este asa: daca teava sparta se afla in casa dvs., atunci reparatia o faceti/suportati costurile, dvs. Daca teava sparta se afla in subsol, reparatia se face prin as. prop. si costurile se achita de catre toti proprietarii.

Practic ar trebui conform legii sa existe un fond de reparații de unde sa fie suportate aceste costuri.
Am spus de convocarea AGA sau macar a comitetului executiv, pentru ca in practica de foarte multe ori exista discuții cu privire la firmele contractate și sumele solicitate de către acestea pentru ca acestea reparații ori pentru a se evita discuții în general se solicită 2-3 oferte și se votează una dintre ele, știu ca pare ireal dar se procedează așa pentru a se evita discuțiile.


Zegreanu a scris:

Bună seara.Locuiesc la parterul unui bloc și de curând la subsol sar fi spart o teava de la toaleta.Intrebarea mea este:
Cine trebuie sa repare?

Bună seara!
În principiu, subsolul se află în proprietatea comuna a tuturor proprietarilor din bloc (cu excepția situație în care nu existe boxe proprietate individuală).
Ca urmare, în cazul în care vorbim despre proprietate comună lucrările de întreținere (inclusiv reparațiile) se suportă de către toți coproprietari.
Ar trebui să luați legătura cu asociația de proprietari care să convoace o ședință a adunării generale extraordinare pentru a se hotărî soluționarea problemei.



mihaitode a scris:

Buna ziua! Am fost fraudat in vara anului trecut la banca reiffeisen, efectuandu-se doua plati de pe cardul meu in Iordania la Smoke Aqaba House. Am si dovezi precum extras de cont cu platile. Metoda folosita de fraudatori a fost prin inrolarea cardului meu in apple pay, eu fiind utilizator de samsung si nu detin portofel apple pay, de asemenea nu mi-am inrolat cardul nici in google pay. Am apelat banca la o jumatate de ora de la efectuarea tranzactiilor si cardul a fost blocat, platile retinute pentru aproximativ doua saptamani, dupa care acestea au fost validate. Intre timp am fost la IPJ Alba unde am semnalat problema si am dat declaratii. Raspunsul bancii a fost ca din punctul lor de vedere tranzactia a fost ok, iar de la IPJ Alba am primit raspuns in urma cu o saptamana (dupa aproximativ un an si jumatate de "anchete") ca nu s-a reusit identificarea fraudatorilor si ca se va trece dosarul in evidentele cu autori neidentificati. Practic nu au rezolvat nimic si eu nu am fost despagubit de nimeni. Se mai poate face ceva? Cu ce sunt eu de vina ca securitatea bancii a fost compromisa si cardul meu a fost inrolat intr-un cont apple pay care nu este detinut de mine.? Va multumesc!

Bună ziua,

Având în vedere ca frauda a fost determină de securitatea scăzută aplicată de către Banca aceasta are obligația de a va restitui suma cu care ați fost fraudat.
În cazul în care în urma solicitării dumneavoastră scrise de a vă despăgubi cu suma reprezentând fraudă banca aceasta refuză, singura opțiune este de a vă adresa instanței judecătorești competente.


Alex0778L a scris:

Buna ziua. Am o proprie de la banca BT prin executor in valoare de 72000 ron. Astăzi mi a venit la locul de munca înștiințarea propririi. Întrebarea mea pentru dumneavoastră este dacă nu am niciun bun pe numele meu, absolut nimic, mi se va retine doar din salariu? Menționez ca încerc de când mi a pus proprirea, aproximativ 2 luni, pe lângă ce mi opresc ei legal, sa mai depun și eu sume de bani suplimentare in contul de consemnare. Și mai vreau sa va întreb dacă se poate, are executorul ce caută la mine acasa dacă n am niciun bun imobil pe numele meu? Am decât salariu. Va multumesc.

Bună ziua!
Dacă nu aveți alte bunuri vi se pare reține doar din salariu, cu condiția să nu dobândiți până la momentul finalizării creditului.
Eu v-aș recomanda să încercați să încheiați un angajament de plată și să solicitați suspendarea executării pentru ca în caz contrar se vor strânge perioad și cheltuieli de executare silită.
Executorul nu va veni în casa dumneavoastră atâta timp cat imobilul este pe numele altei persoane.


Zsuzsanna Lukacs a scris:

Buna seara,

Sotul meu este liber profesionist - medic (PFI), recent s-a actualizat denumirea strãzii si numarul de casa unde are sediul PFI. Ce demersuri si unde trebuie sa fac pentru actualizare date PFI?

Va multumesc!

Bună ziua,
Trebuie modificat C.I cu noua adresa administrativa, apoi contractul de comodat/inchiriere pentru sediu și depuse actele la Colegiul Medicilor, iar apoi la ANAF pentru actualizare date.


Vasiliva a scris:

Buna sarà am o intrebare : Eu in certificatul de nastere am un prenume si in buleti un alt prenume cum pot sa demonstrez ca sunt una si aceeasi persona?


Bună ziua,
În ambele documente aveți trecut CNP-ul care demonstrează ca sunteți aceeași persoană, însă vă recomand să vă schimbați cartea de identitate pentru ca probabil dintr-o eroare a apărut această greșeală.


David Larisa a scris:

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta si am avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste situatia unui magazin francizat de catre noi. In magazinul francizat se vinde si de la alt brand desi conform contractului de franciza pe perioada contractului beneficiarul nu trebuie sa incheie nici un alt contract cu alta firma de acelasi profil. Problema este ca noi nu avem documente care sa justifice acest lucru .Cum am putea noi face dovada in fata beneficiarului ca el incalca clauza contractuala?
Daca am face niste poze ar fi suficient ptr a proba acest lucru?Sau sa il notificam privind situatia data?
Va multumesc pentru raspunsuri!

Buna ziua!
Depinde care este finalitate pe care o urmăriți pentru încălcarea contractului de franciză, dar în principiu ar fi bine să realizați niște fotografii pe care să le anexați notificării prin care îi solicitați fie remedierea situației/despagubiri/încetare contract (aspect care depinde de conținutul contractului și de ceea ce solicitați) și totodată indicați încălcarea art din contract.


Sofiamama a scris:

Buna ziua
Si eu am o problema cu enel.timp de 8 ani luna de luna am dat indexul lunar la autocitire.timp de 8 ani din 2015 nu a venit nimeni sa citeasca contoarul de la ei a venit cineva in sept a citit contoarul 10.000kwati.este legal sa faci regularizare pe o perioada de 8 ani

Bună ziua!
Conform dispozițiilor legale ar trebui să citească contorul o dată la trei luni.
Dacă dumneavoastră ați dat indexul lunar, nu înțeleg de unde este aceasta diferența. Trebuie să verificați dacă diferența este reală și eventual pentru nerespectarea termenului de citire și eventual pe diferența constată nereal (dacă e cazul) puteți face sesizare la ANRE dacă nu reușiți să ajungeți la un consens cu aceștia amiabil.


kicsiagi a scris:

Buna ziua,
Pentru stabilirea paternitatii, copilul major (37 ani) al carui mama a decedat cum poate sa solicite stabilirea paternitatii in conditiile in care mama si presupusul tatal nu au trait impreuna, copilul a fost conceput in vremea studentiei.

Bună ziua!
Trebuie să formuleze acțiune privind stabilirea paternității în contradictoriu cu tatăl. În cadrul probațiunii se va solicita proba cu expertiza ADN prin care se va stabili filiația față de tata.


Dan_23_ro@yahoo.com a scris:

Sunt in concediu de cresterea copilului, si vrea sa va intreb daca pot avea si calitate de administrator intr o firma. Multumesc

Bună seara,
Da, puteți să aveți și calitatea de administrator neremunerat.
Dacă veți și administrator remunerat (veți obține venituri), veți pierde indeminizatia.