avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate pajiste

Activitate pajiste

Care este diferenta dintre Hotarare, Lege, Ordonanta si Decizie? (legislatie)
Buna ziua,
Sunt un antreprenor, particip la un concurs de finantari europene nerambursabile. In metodologia concursului, am regasit paragrafe pe care nu pot sa le inteleg.
Cheltuielile referitoare la următoarele subcontracte (externalizări) nu sunt eligibile:
a) subcontractele (externalizările) care determină o creştere a costului de executare a
operaţiunii, fără a aduce o valoare adăugată;
b) subcontractele (externalizările) în temeiul cărora plata se defineşte în procente din
costul total al proiectului.
c) subcontractarea totală sau partială a activității firmei

Practic, prin subpunctul c), se considera neeligibila aproape orice subcontractare a firmei mele?
Ca sa va zic cazul meu, este vorba de o afacere care fabrica si vinde bratari din argint. Este nevoie de o subcontractare cu o alta firma care se ocupa cu turnarea argintului in mulajul procurat de mine. Practic acest tip de subcontractare este neeligibila?
Buna ziua! Pentru functionarea in mod legal, de ce autorizatii / documente am nevoie pentru a vinde mancare impachetata (sigilata), importata din China, unor afaceri din romania?
Din cate stiu voi primi o citatie acasa, urmand ulterior sa merg la DIICOT si sa mai dau o data declaratie, aici neavand nevoie de avocat, este adevarat?
Am 17 ani, am fost prins pe strada in miezul noptii cu o cantitate mica de cannabis si o pastila ecstasy, pe care le-am aratat de buna voie jandarmilor. M-au dus la sectie unde au scris citatia si am semnat-o. Am fost sincer, am cooperat si l-am descris fizic pe un baiat drept sursa. Ce urmeaza si cum sa ma pregatesc? Care sunt sansele sa se renunte la urmarirea penala si sa nu fie implicati parintii sau un avocat?