avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate raca

Activitate raca

Buna ziua
Am o mica problema la care nu stiu unde sa caut raspuns:
Tatal meu are un PFA - comert cu amanuntul. In ultima vreme s-a cam imbolnavit si m-a rugat sa il ajut cu aprovizionarea (transport marfa cu masina lui). E posibil sa am ceva probleme???
Răspuns la discuția cec fara acoperire
Ma intrebati de ce am ezitat......pentru ca stiu ca sistemul juridic poate fi atat de intortocheat incat pot trece si cativa ani pana sa imi recuperez banii (stiu cazuri concrete), ba mai mult, cu plata avocatului care sa ma reprezinte, nu ar mai ramane mare lucru din suma pe care o am de recuperat.
De aceea mai sper inca intr-o solutie amiabila. Sunt cam 10% sanse sa se ajunga la ea insa eu o sa mai fac o ultima incercare.
Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un model de instiintare de plata, o ultima incercare inainte de inceperea formalitatilor legale pentru executarea contractului. Am nevoie de sfatul unui specialist tocmai din dorinta de a face totul cat mai oficial posibil (bazat pe legi, etc.) ca sa ii fac sa inteleaga ca nu glumesc....
Va multumesc inca o data pentru rabdare.
Răspuns la discuția cec fara acoperire
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Eu o sa mai incerc totusi inca o data sa ajung la o intelegere amiabila. Exista vreun termen limita pana la care pot solicita investirea cu titlu executoriu?
In luna iunie am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor utilaje. Mi-au achitat o parte din suma iar pentru diferenta mi-au dat un CEC. La data scadenta (15.08.2008) am introdus cecul la plata. Cum firma respectiva nu avea disponibil in cont m-au sunat si m-au rugat sa retrag cecul si sa le mai acord un ragaz pentru plata. Cum ei tot nu mi-au platit in data de 23.09 am introdus din nou cecul. Nici de data asta nu l-au platit, dar nici eu nu l-am mai retras. Care sunt pasii urmatori de urmat pentru recuperarea datoriei?
In contract eu am o clauza in care se stipuleaza ca daca nu imi platesc diferenta pana la data x utilajele reintra in posesia mea, iar avansul platit ramane al meu cu titlu de dauna. Cum pot sa execut acest contract?
Menionez ca eu cecul l-am primit in baza contractului. Factura le-am facut numai pt avans. Trebuie sa le fac factura si pe diferenta chiar daca eu nu am incasat banii pentru a putea solicita recuperarea sumei?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Discuție Dizolvare SRL
Sunt administratorul unui SRL cu asociat unic (cetatean strain). Din lipsa de contracte actionarul s-a hotarat sa opreasca activitatea. Eu trebuie acum sa vand patrimoniul firmei pentru a acoperi datoriile curente. Actionarul ar dori sa dizolve/radieze firma fara sa mai fie necesara venirea lui in tara. Cum se poate face asta. In ce situatie Registrul Comertului dispune radiere din oficiu a persoanelor juridice?
Răspuns la discuția Demisie Administrator
Multumesc tare mult pentru ajutor (si pt rabdare:D)
Răspuns la discuția Demisie Administrator
Asa e, pe certificatul constatator scrie ca sunt administrator.
Deci procedura e aceeasi pe care mi-ati descris-o la inceputul subiectului?
Si partea cu vanzarea bunurilor mai e valabila?
Răspuns la discuția Demisie Administrator
La capitolul Administrare din Actul Constitutiv al firmei care e depus la Reg Com scrie:

"Art. 20. Administratorul societatii poate fi de nationalitate romana sau straina, persoana fizica sau juridica, fara nici o restrictie si poate fi reales la expirarea mandatului sau, sau inlocuit in orice moment pe baza Deciziei Asociatului Unic.

Art. 21. Societatea trebuie să ţină prin grija administratorului, un registru al societăţii în care se vor înscrie numele şi prenumele asociatului, domiciliul, aportul la capitalul social, transferul părţilor sociale sau alte modificări privitoare la acestea.
Administratorii (administratorul) sunt solidari răspunzători faţă de societate pentru:
- realitatea vărsămintelor ;
- existenţa reală a dividendelor plătite;
- existenţa registrelor cerute de lege şi corecta lor ţinere;
- exacta îndeplinire a hotărârilor asociatului unic;

- stricta îndeplinire a îndatoririlor pe care legea şi actul constitutiv le impun;
Art. 22. Reprezentarea şi administrarea societăţii comerciale se realizează de către administratori în limitele competenţei stabilite de asociatul unic.
Administratorul poate înfiinţa puncte de lucru, în limita împuternicirii acordate de către asociat.

Art. 23 Administratorul societatii este doamna............................. care indeplineste conditiile legale pentru calitatea de administrator"

Alte acte nu am semnate cu firma (in afara de acel contract de munca pt functia de director dar care nu are nici o legatura cu calitatea mea de administrator.

Răspuns la discuția Demisie Administrator
In statut figurez ca unic administrator cu puteri depline.
Răspuns la discuția Asociat strain
:">mie mi-au cerut si cazier....