avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters54646

Activitate ContSters54646

Din pacate nu am cum intrucat sunt unul dintre invinuiti, desi nu cunosteam si nu aveam in gestiune acel bun. Nu il vazusem niciodata si nici nu stiam nimic despre el, dar in perioada in care s-a produs paguba, inlocuiam persoana care ar fi trebuit sa raspunda de el, desi nu am fost informata ca ar trebui sa-l supraveghez. In fisa postului nu am atributii de inlocuire a acelei persoane si nu ii cunosteam in intregime atributiile intrucat abia ma intorsesem din concediu crestere copil.
Nici nu am apucat sa ma acomodez ca mi-au dat si sarcinile altei persoane, fara sa mi le precizeze in totalitate.
Ideea e ca daca se incepe reparatia, parchetul cum poate face verificarile/constatarile de rigoare pentru a stabili in sarcina cui pica producerea prejudiciului???
In cazul in care s-a inaintat la parchet dosar pentru inceperea cercetarii penale privind neglijenta in serviciu carea a dus la distrugerea unui mijloc fix, acesta poate fi reparat de catre intitutie pana la solutionarea cauzei?
Răspuns la discuția cercetare administrativa
Buna ziua!
Am inceput serviciul si nu mi-a mai fost permis accesul la procesul-verbal de cercetare administrativa, in concluzie nu stiu exact ce este consemnat in el.
Din zvonuri, am inteles ca am fost chiar acuzata, in scris, ca am luat concediu medical pentru a ma sustrage obligatiilor de serviciu, lucru total gresit, intrucat aveam copilul bolnav si erau primele si singurele zile de concediu medical din acest an. De asemenea, prin procesul verbal nu s-a reusit stabilirea pagubei si l-au inaintat spre parchet.
Ce pot face in aceste circumstante?
Care este termenul in care voi fi solicitata/citat la Parchet?
multumesc
Buna ziua!
Fiind in concediu medical pentru ingrijire copil bolnav, am primit de la institutie, recomandat, o adresa prin care mi se solicita prezenta in vederea luarii la cunostinta a procesului-verbal de cercetarea administrativa. Concediul medical s-a eliberat pentru perioada 18-22 iunie. Exista reglementare legala care sa imi impuna sa merg sa dau curs solicitarii institutiei si sa neglijez copilul? Cu alte cuvinte pot sa ma cheme din concediul medical pentru semnarea acelui docuement?
Multumesc!
Buna seara!
As dori sa stiu ce documente trebuiesc intocmite pentru achizitia directa si daca se intocmeste un RAPORT al procedurii (oferte primite, preturi pentru ele, oferta castigatoare).
Multumesc
Discuție acord-cadru
Buan ziua!
Ma intereseaza daca este oportuna incheierea unui acord-cadru pentru achizitia de produse petroliere (benzina si motorina) in valoare estmata de 240.000 lei/an, fara tva .

Ce procedura de atribuire ar trebui sa se aplice in acest caz?
Buna ziua!
In primul rand multumesc pentru raspunsurile primite pe acest site.
Mai am o nelamurire, insa! Fondul de rulment se stabileste in functie de suprafata sau poate fi stabilit in functie de numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca Asociatia de proprietari poate stabili, prin Regulamentul de ordine interioara, sanctiuni pentru acte sau fapte care nu sunt sanctionate prin lege, cum ar fi scuturatul covoarelor in afara balconului, al carpetelor, intinderea rufelor in afara balconului, aerisirea rufelor in afara balconului...
Buna seara!
Ma confrunt cu o problema care m-a luat prin surprindere. In prezent sunt in concediu pentru crestere copil (acesta a inceput din septembrie 2009) si am fost solicitata sa merg la serviciu pentru o cercetare administrativa care are ca obiect o paguba de cateva mii de lei. Pentru finalizarea acesteia trebuie sa dau niste raspunsuri in legatura cu unele semnaturi in ce priveste derularea acestui contract.
De acest contract nu ma ocupam direct, adica semnaturile le dadea seful meu, iar in lipsa eu.
Cam la ce sanctiuni sa ma astept?
Buna ziua!
Acum doi ani am cumparat un apartament cu clauza de uzufruct viager. La acea data proprietarul era vaduv, dar acum intentioneaza sa se casatoreasca. In caz de deces, uzufructul se transfera si sotiei si copiilor (daca vor exista?)? Sau atunci pot ocupa sau vinde fara probleme locuinta?
Multumesc anticipat!