avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate cristibox

Activitate cristibox

Nu cer sa fie mai mica ci doar sa fie stabilita in instanta; pe baza hotararii instantei,cei de la serviciul financiar vor fi obligati sa-mi opreasca direct din salariu.Va multumesc.
Cand am semnat actele de divort,doamna notar a sunat o prietena care este executor judecatoresc,si aceasta a spus ca nu pot fi executat pentru poprire permanenta(lunar),pana face copilul varsta majoratului, a pensiei alimentare. Trebuie sa fiu executat lunar si astfel trebuiesc lunar platite cheltuieli de executare.Pentru ca ,in conventia incheiata la notar, nu se specifica ''25 % din salariu'' ci o suma fixa(cat era la momentul respectiv 25% din salariul incasat in luna precedenta. Asa ca tot prin tribunal se rezolva sa mi se faca oprire.Doamna Executor Judecatoresc a fost amabila si m-a invatat ca numai prin tribunal e cel mai bine. Ea poate sa ceara ,la dorinta fostei sotii, sa mi se faca poprire ,dar operatiunea asta trebuie facuta lunar ptr fiecare suma lunara ce trebuie sa o platesc;ar fi o cheltuiala facuta aiurea.
Eu intrebam daca pot cere la tribunal stabilirea pensie alimentare,chiar daca copilul a fost incredintat mamei. Fosta sotie nu prea coopereaza,si de aceea ,ca sa nu mai intru in polemici cu ea as vrea sa pot rezolva si fara ''ajutorul'' ei.
;
Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate lucrurile in legatura cu ,copilul si bineinteles ca am stabilit si cuantumul pensiei ce trebuie sa o platesc lunar. Numai ca la mine la seviciu nu vor sa ia in calcul aceasta hartie de la notar. Ei spun ca nu ii poate obliga sa imi opreasca direct din salariu decat o hotarare judecatoreasca, iar conventia incheiata intre mine si fosta sotie la notar nu are valoare pentru ei. M-au sfatuit sa nu-i mai platesc sotie o luna, doua si sigur ma va da in judecata. Vreau sa mi se opreasca neaparat din salariu deoarece am deja poprire 50% din salariu ,iar pensia alimentara o platesc separat. Conform legii pensia de intretinere este prioritara iar daca mi se opreste din salariu,mai ramane diferenta pana la 50% sa se vireze catre banci. In situatia asta mi-ar ramane si mie mai multi bani. Oare pot face o cerere la tribunal pentru stabilirea pensiei alimentare,chiar daca copilul nu este la mine?Daca o conving pe fosta sotie sa faca ea cerere(platesc eu cheltuielile,ca si la notar) trebuie neaparat avocat? Sunt aceleasi proceduri ca la un divort sau este mai simplu,avand in vedere ca sunt de acord cu plata.
Va multumesc!!!!
Nu privez copilul de nimic si nu stiti dumneavoastra prin ce am trecut datorita ”fostei ””.Eu platesc pensia lunar fara sa existe o hotarare judecatoreasca . Nu mi-am parasit copilul ci doar fosta sotie. Copilul l-as creste eu fara niciun regret numai ca legea in tara asta nu prea da drepturi tatalui. Aici este vorba ca am ramas cu rate foarte mari , oprire si pe salariu iar pensia alimentara o platesc direct. De ce sa nu fac in asa fel incat din oprirea de 50% sa se retina pensia alimentara pentru copil iar diferenta pana la 50% sa se duca in conturile bancilor.Tot in favoarea copilului este . avand si eu mai multi bani automat ii ofer si copilului mai mult. Ca nu se rezuma totul doar la pensia alimentara. Exita si vacante la mare ,munte etc.
In privinta plangerii penale...... daca cititi o hartie de divort la notar veti stii ce sa spuneti. Acolo e o conventie nu o hotarare judecatoreasca. Se face plangere penala cand nu respecti hotararea instantei nu o conventie incheiata la notar.Si cei de la serviciul financiar de la mine de la serviciu m-au informat ca nu ii obliga cu nimic sa-mi se opresca pensia alimentara pe baza conventiei incheiat prin divortul la notar.Si ei m-au sfatuit sa-mi indrum fosta sotie sa faca o cerere la judecatorie pentru stabilirea pensiei alimentare .
Deci e clar pentru mine ca va trebui sa fac in asa fel incat fosta sotie sa se adreseze unui executor. Trebuie sa”nu-i trimit” luna urmatoare copilului ,pensia de intretinere ca s-o determin pe fosta...sa se duca la executor,deoarce nu prea colaboreaza de buna voie.Va trebui iar sa cheltui bani cu executorul. Oare cat costa actiunea asta de infiintare a popririi? ???
Onorariul la notar l-am achitat deja in totalitate ,tot eu :))
Deja regret ca am apelat la notar dar,si la tribunal ne-am `straduit` 2 ani sa divortam,am platit avocati etc si pana la urma s-a PERIMAT procesul.Asa, credeam ca in 30 zile rezolv totul dar ...mai trebuie acum si faza cu executorul.
divortam ca suntem separati de peste doi ani nu are legatura cu bancile. dar mi se pare normal in situatia mea sa mi se faca oprire direct din salariu. De ce sa dau 75%(banci si pensie intretinere) din salariu cand trebuie sa dau conform legii ,50%. Voi platii eu si executorul,dar daca stiam ca nu e aceeasi situatie ca atunci cand divortezi la tribunal,nu mai apelam la un notar,care nu a stiut sa-mi explice ce voi face cu pensia de intretinere. oricum daca nu dau banii care am convenit la tribunal,fosta sotie ar trebui sa se adreseze unui executor .Dar o sa ma adresez chiar eu daca cei de la mine de la serviciu imi vor spune ca pe baza hotararii de divort ,ei nu au cum sa-mi opreasca pensia de intretinere.
scrie suma la care am convenit(25% din salariul meu) eu intreb cum procedez la mine la serviciu,ptr ca doresc sa mi se opreasca direct din salariu si astfel sa ramana 25% ptr poprirea la banca Daca nu mi se opreste de la serviciu ,va trebui sa dau eu personal suma convenita copilului,iar bancile imi vor opri in continuare 50% .In total va fi 75% din venitul meu cand legea spune maxim 50% .
Răspuns la discuția card credit la EFG
pai daca ati scos doar 1800 lei si aveti limita de credit mai mare,inseamna ca aveti disponibil pe card si puteti sa mai scoateti. Important la cardul de acest gen este sa platiti dobanda plus comisionul si mai mult decat suma minima.
Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a copilului(stabilita de comun acord cu sotia) pe statul de plata la serviciu. Vreau sa mi se opreasca acesti bani direct deoarece am poprire pe salariu de 50% ptr 2 banci diferite si platesc la ora actuala din mana direct ,alocatia de intretinere. Am convenit sa platesc alocatie 25% din venitul net. Daca mi se va opri la serv,restul pana la 50% se va distribui catre banci. In situatia actuala bancile imi iau 50% si copilului ,ii dau personal banii. Peste 30 de zile cand terminam divortul la notar,pot duce decizia de divort unde este stipulata suma care trebuie virata ptr copil? Sau nu o vor lua in seama deoarece este prin notar si nu prin judecatorie? In conditiile astea ma gandesc sa stabilesc cu fosta sotie sa se duca la executor si sa declare ca nu platesc alocatia convenita. Totusi sper sa fie obligati cei de la serviciu sa-mi opreasca in baza conventiei de la notar. Daca era prin Judecatorie,lucrurile erau mai clare,presupun. Prin notar este ceva mai nou ,iar cei de la serviciul financiar nu sunt obisnuiti.Si daca da, trebuie sa duc si un nr de cont al sotiei unde sa fie virati banii ,bineinteles.
va multumesc!
deci daca pierd (desi nu ma intereseaza cine pierde sau castiga decat financiar) iar ea are un avocat mult mai scump decat altii eu o sa il platesc .Cheltuielile fara avocat cat mai insumeaza? Nu am mai trecut prin asa ceva si sunt putin panicat de problema,mai ales ca platesc si rate la credite luate in timpul casatoriei