avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat sunt cheltuielile de judecata ptr un divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat sunt cheltuielile de judecata ptr un divort

Buna ziua! Daca sotia a introdus actiune de divort din vina exclusiva a mea iar eu la doua zile dupa am introdus actiune de divort din vina ambilor,(nu stiam de actriunea sotiei)cum se procedeaza? Avocata imi spune ca se va compensa (nu stiu cum) si nu voi plati cheltuieli de judecata.at sunt aceste cheltuieli? se plateste si avocatul? Nu mi se pare normal si onorariul avocatului.Pai il poti lua pe cel mai scump avocat din tara iar cel care pierde este pus sa plateasca si onorariul acestuia?.Fara plata avocatului cat sunt cheltuieli de judecata ptr divort? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:19, 1 Noiembrie 2010
onorariul avocatului face parte din cheltuielile de judecata
avand in vedere ca amandoi sotii ati cerut desfacerea casatoriei, se vor conexa celor doua dosare.
daca divortul se va pronunta din culpa comuna, nici unul dintre dvs. nu va plati cheltuieli de judecata.
deci daca pierd (desi nu ma intereseaza cine pierde sau castiga decat financiar) iar ea are un avocat mult mai scump decat altii eu o sa il platesc .Cheltuielile fara avocat cat mai insumeaza? Nu am mai trecut prin asa ceva si sunt putin panicat de problema,mai ales ca platesc si rate la credite luate in timpul casatoriei
Fara avocat cheltuielile sunt taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. 0,30 lei, pe care de altfel le-ati achitat si dvs. la depunerea actiunii.
veti vedea care e onorariul avocatului, care o reprezinta pe sotia dvs. cand va depune chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mickey_mouse mickey_mouse pentru cei trecuti prin asa ceva....cat ma va duce cheltuielile de judecata,avocat etc pentru a inainta si a finaliza divortul???? (vezi toată discuția)
Divort pdana pdana Sunt casatorita de 21 ani, am un copil de 18 ani, nu am nici un bun comun cu sotul meu, vreau sa divortez, cat poate dura si cat costa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez? adriana1212 adriana1212 vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in ... (vezi toată discuția)