avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea.ivascu

Activitate Andreea.ivascu

atat in momentul in care am intrebat cat costa divortul a stiut ca este vorba despre copil, cat si in momentul in care am mers cu actele sa le depun si sa achit suma comunicata initial, de 1000 lei, intrucat am depus inclusiv certificatul de nastere al acestuia si mi-a comunicat faptul ca urmeaza sa se faca ancheta sociala la domiciliul meu. voi suna din nou la ei de pe alt numar sa intreb cat costa, pentru a verifica ce cost comunica. multumesc pentru sfat!
1000 de lei este pretul pe care mi l-a solicitat pentru conventia privind minorul, suma pe care nu am achitat-o inca, deoarece nu aveam banii acestia. mi-a dat certificatele de divort (pentru care am achitat suma de 1000 lei la depunerea actelor) urmand sa ma intorc cand am bani sa imi dea conventia privind minorul. am inteles ca fiecare notar isi poate stabili tarifele, si inteleg lucrul acesta, doar ca nu mi-a comunicat acest pret decat in ziua cand trebuia sa imi dea documentele, la finalizarea actiunii de divort. la inceputul discutiei, cand am ales acest birou notarial mi s-a comunicat ca divortul cu un minor costa 1000 lei. daca stiam de la inceput ca o sa ma coste 2000 intr-un final, alegeam oricare alt birou notarial din localitate, pentru ca la toate pretul este 1000 lei cu totul inclus.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am achitat inca suma aceea pentru convenție pentru că nu am avut bani. Am primit doar certificatele de divorț, urmând să revin la doamna notar când am banii să îmi dea și acel document. Înșelată pentru că eu am întrebat de la început cat costa tot divorțul cu un minor , la fel cum am întrebat la toate birourile notariale, și mi s-a comunicat că 1000 de lei mă costă. Daca știam de la început că încă 1000 este și prețul pentru convenție alegeam alt notar unde prețul este de 1000 de lei cu tot cu convenția. Dar a omis in mod convenient să îmi spună de acest tarif. In momentul in care merg la un notar să îmi întocmească un act, eu știu că ar trebui să mi se comunice prețul înainte, să știu dacă îmi permit dau nu, daca îmi convine sau nu prețul. Ce aceea consider că am fost înșelată, sau păcălită.

raluk0207 a scris:

Da, are dreptul. Nu exista un maxim al onorariului notarial. Inselata, de ce? Ca ati primit bon/chitanta.
Nici la dentist nu vi se spun toate costurile de la inceput.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns. Am uitat sa precizez faptul că nu am achitat inca suma cerută suplimentar, pentru că nu o aveam, convenția privind minorul se afla inca la doamna notar, iar eu am primit doar certificatele de divorț. Mi-a spus că revin după convenție când am banii.

Adrian ALBU a scris:

Da, 1000 lei ar fi trebuit să fie divorțul, cu tot cu convenția privind minorul, iar confirmarea acestui fapt este aceea că celelalte birouri notariale din localitate au tariful total de aprox. 1000 lei.
Nu prea aveți ce face de vreme ce ați primit factură și chitanță, dar atitudinea notarului nu a fost corectă. Puteți face un rewiew în care să atenționați acest aspect și să-i sfătuiți pe doritorii de servicii de la acel birou să întrebe mai întâi care este costul total.

Am înaintat în urmă cu o lună de zile acțiunea de divorț la notar,având procura din partea soțului sa îl reprezint, el locuind în străinătate. La momentul respectiv am întrebat cât costă divorțul având un minor și mi s-a comunicat că prețul este de 1000 de lei și mi s-au dat informații despre procedura, cum că se face anchetă socială, și că după 30 de zile va trebui sa fim ambii pentru a semna divorțul și convenția privind minorul. Am platit taxa de 1000 lei, am întrebat dacă asta e tot. Mi s-a spus că da. La final am fost amândoi să semnăm, iar în momentul în care am ridicat actele mi s-a comunicat faptul că mai trebuie sa plătesc 1000 lei pentru convenția privind minorul. Am spus că nu mi s-a spus de acest cost in plus. Doamna notar a spus că probabil a omis să îmi spună, dar atât costa. Este normal sa se întâmple așa? Are dreptul să facă acest lucru? Am sunat acum la alte birouri notariale din județ pentru a vedea cât costa divorțul , iar toate birourile mi-au comunicat faptul că preturile unele 800 lei + convenția 100 lei, altele 900 lei + convenția 100 lei. Mă simt înșelată.
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Divorț la distanta.
Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in privința căruia suntem ambii de acord ca va rămâne la mine, urmand sa avem custodie comuna. As dori să știu dacă pentru divorț la distanta este necesar angajarea unui avocat, sau se poate finaliza și fără? Am înțeles că el ar putea fi reprezentat de un mediator sau chiar de o persoană pe care o împuternicește. De asemenea, ne puteți spune cu aproximație ce costuri presupune acest tip de divorț și dacă se poate finaliza într-o singură înfățișare la tribunal? Nu știm încă cum este mai convenabil sa facem, să divortam la notar sau la judecătorie, având în vedere că la notar este necesară, din câte am înțeles, prezenta ambelor părți, atât la depunerea actelor, cât și la ridicarea sentinței, după o lună de zile. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din drepturi de autor? Daca da, in ce cuantum trebuie sa fie veniturile realizate astfel. Nu as dori sa mi se suspende indemnizația și nu știu dacă sa accept oportunitatea de a realiza un venit suplimentar sau nu. Nu știu daca are sau nu vreo importanta, dar eu nu sunt angajata niciunde, beneficiez doar de indemnizație in urma lunilor lucrate anterior nasterii.
Buna, beneficiez de indemnizatie cc (nu am calitatea de angajat) si mi s-a oferit posibilitatea sa realizez niste vizite "mistery shopper" pentru care sa fiu platita pe baza CNP ului in contul bancar. Daca realizez aceste activitati, pot risca sa nu se opreasca indemnizatia? Veniturile din aceste activitati sunt de maxim 200 lei pe luna, uneori chiar mai putin. Va multumesc mult!
Inteleg ca se ia in calcul practic cele 24 luni anterioare celei de-a doua nasteri, nu? Iau eu, in aceste 24 luni beneficiez de indemnizatie ccc. Imi cer scuze ca nu inteleg exact! Acest lucru inseamna ca voi beneficia si la cel de-al doilea copil de indemnizatie, cu aceiasi valoare ca si la primul?