avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate lore78

Activitate lore78

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurire. Daca un PFA are angajati si urmeaza sa intre in concediu de crestere copil, ce se intampla cu PFA? dar cu anagajatii?

Din cate stiu eu pentru a se putea beneficia de indemnizatia crestere copil PFA-ul trebuie suspendat. Dar in cazul acesta ce se intampla cu angajatii?

Va rog un raspuns in cazul in care cunoasteti problema. Multumesc anticipat
Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie in caz ca stiti. As vrea sa-mi deschid un pfa cu activitate de atelier de aranjamente florale. Certificatul de calificare este pentru profesia florar-decorator.
Ar urma sa fac aranjamente florale doar pe comanda, fara vanzare de flori la fir. Nu sunt insa prea sigura ce cod caen ar fi cel mai potrivit in acest caz. 4776:Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor nu mi se pare chiar potrivit pentru ce vreau eu sa fac....Ma puteti ajuta?

Multumesc
Doresc sa-mi cumpar si eu un domeniu propriu. Verificand existenta numelui de domeniu .ro am constatat ca este deja luat. Activitatea promovata de site-ul respectiv este asemanatoare cu ceea ce doresc eu sa fac.
As vrea sa stiu daca pot sa apara probleme in cazul in care inregistrez acelasi nume de domeniu dar cu alta extensie? (.com.ro, info.ro etc)
Multumesc
Răspuns la discuția conducta separata de apa
Am si eu o situatie speciala legata de teava de apa. Apartamentele unde locuim sunt de fapt niste case insiruite, fiecare casa cu 3 apartamente. Deoarece proiectantul spera intial sa vanda etajul1 +mansarda ca un singur apartament, exista o singura teava de apa si un contor la strada desi exista doi proprietari:unul la etaj, altul la masarda. Apa, contorul si contractul de apa sunt facute pe proprietarul de la etaj. Cel de la mansarda are doar un contor separat la el in apartament. Totusi situatia e neplacuta deoarece el citeste strict consumul sau din apartament iar cel de la etaj facand diferenta intre contorul de la masarda si cel de la strada plateste toate pierderile de pe pacurs.
Deocamdata am mers asa, dar eram curioasa daca exista o solutie legala sa ne despartim cu apa. Problema cea mai mare este ca de la casa pana la contorul din strada sunt cam 50 de metri si nu stiu cui i-ar conveni faca o lucrare de separare atat de mare.
As dori foarte mult sa stiu cum se tine contabiliatea unei societati civile profesionale de psihologie. Ce plan de conturi se foloseste, ce declartii se depun si in general care sunt caracteristicile care o diferentiaza de contabilitatea unei SRL.
Va rog mult, daca aveti cunostinte legate de aceasta problema sa ma luminati si pe mine, eventual as dori si o baza legala.
Multumesc
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Ati putea sa ma indrumati spere legea unde este specificat ca nu-mi pot angaja un contabil? as dori sa fac totul cat mai corect de aceea insist cu intrebari.
Acelasi lucru este valabil si pentru contabilitatea unei societati civile de psihologie, de exemplu?

Multumesc
Pentru a tine contabilitatea la o asociatie non profit este nevoie sa se angajeze cu contract de munca un economist?
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Aici nu-i vorba de "nu citesti ce semnezi"! Poate ar trebui sa va arat exact contractul ca sa vedeti despre ce e vorba. Chiar daca platesc comisionul la incheierea antecontractului, nu se specifica nicaieri ca acest comision se aplica la suma platita ca avans , sau la suma finala la care ar trebui sa se semneze contractul autentic. Si in orice caz, problema era ca in cazul in care eu nu ajung sa mai semnez contractul auentic, aceasta agentie chiar merita comisionul aplicat la suma finala a presupusului imobil care NU a intrat niciodata in posesia mea??:-/
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Exact asta era problema mea...sunt perfect de acord sa ii las comisionul pentru suma platita ca avans in momentul incheierii contractului....dar sa-i las si comisionul pe diferenta de suma pe care NU o voi plati niciodata din vina vanzatorului, mi se pare aberant....Oricum nu m-am gandit inainte la aceasta situatie si probabil acum e prea tarziu, dar imi va folosi pe viitor.
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
Contractul l-am citit, o asemenea precizare NU exista!! Ei au zis ca nu au existat situatii de genul celei de care vorbeam, adica nesemnarea contractului autentic de vanzare cumparare din vina vanzatorului. Vroiam sa stiu daca in acest caz as putea sa-mi recuperez parte din comision sau nu exista nicio baza legala.
Multumesc