avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Crinel

Activitate Crinel

Răspuns la discuția Gramatica limbii romane
Datorita insistentelor creditorului suma datorata de debitor a fost recuperata.
Răspuns la discuția Extras din registrul public
Dar la asociatiile de proprietari de unde se poate cere acest extras?

Cum ar putea sa existe numele presedintelui nou ales intr-un eventual registru? ca de la infiintarea asociatiei s-au mai schimbat presedintii.

Dar asociatiile de proprietari infiintate in baza O.U.G. nr. 44/1998 care nu au hotarari judecatoresti pentru dobandirea personalitatii juridice din ce registru sa scoata extras?

”O.U.G. nr. 44/1998 art. 5. Asociatia de proprietari dobândeste personalitate juridicã în momentul înregistrãrii acordului de asociere, a statutului si a procesului-verbal al adunãrii
constitutive la organul financiar local în a cãrui razã teritorialã se aflã situatã clãdirea.
Daca un singur proprietar ce detine mai multe apartamente are dreptul doar la un vot inseamna ca dreptul de vot este legat doar de numarul proprietarilor, fara legatura cu numarul proprietatilor si dimensiunile acestora. Prin urmare, apartamentul invecinat, dobandit prin mostenire de cei 10 frati, are 10 voturi.
Răspuns la discuția Mostenire / succesiune
In cazul dumneavoastra, pentru faptul ca nu aveti copii, testamentul este lege sau ca sa va citez "testamentul e testament" precum e si in Australia. Asa ca nu aveti de ce va face probleme.
Acum ... sper ca informatia pe care tocmai ati primit-o sa nu grabeasca sfarsitul unuia din soti.
După ce am primit citație pentru primul termen de judecată (cerere pe noul cod de pr. civ.), am aflat că am mai multi proprietari ai apartamentului pentru care am facut actiunea pentru obligarea la plata cheltuielilor de întreținere.
Am vreun temei legal pentru a introduce în cauză și pe acești noi pârâți? Daca da care este acesta? Multumesc.
Hotararea este si investita cu formula executorie si incuviintata la executare dar pentru a fi pusa in executare silita trebuie sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie, altfel va trebui facut partaj intre soti.
Pentru a evita acest partaj care pe langa faptul ca e de durata si costisitor, nici nu este corect intrucat debitori la intretinere sunt ambii proprietari.
Cum repar greseala de a nu fi indicat ambii proprietari in cererea de chemare in judecata?
Nu vrea sa plateasca.
Pentru a pune in executare silita hotararea judecatoreasca avem nevoie de hotarare judecatoreasca care sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie.
Răspuns la discuția probleme cu un locatar
Nu aveti de ce sa mergeti la Primarie, va irositi timpul.

In baza raspunsului de la asociatie faceti plangere penala impotriva presedintelui in temeiul art. 246 Cod penal.

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
O asociatie de proprietari a chemat in judecata un debitor. S-a pronuntat hotararea. Greseala a fost ca in cererea de chemare in judecata a fost indicat ca proprietar al apartamentului doar sotul, cand de fapt proprietari sunt atat sotul cat si sotia. Ce trebuie facut ca sa se obtina o hotarare judecatoreasca care sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie?
Răspuns la discuția Divort prin procurator
@ AVLIL

Poate sa respinga actiunea intrucat nu se pun concluzii orale?