avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Sorina Gabi

Activitate Sorina Gabi



Sorina Gabi a scris:

Bună ziua! În cazul în care la o școală este aprobată o jumătate de normă de bibliotecar, care până acum se fragmenta la cumul de funcții, cine are întâietate la angajare: o persoană din afară, cu studii de inițiere în biblioteconomie, sau un profesor abolvent al facultății de litere, titular, cu un curs de specializare de (profesor documentarist (bibliotecar) care cere cumul de funcții? Acesta din urma a mai lucrat pe unul din fragmentele de normă!

Poate nu am fost destul de clară: cine are întâietate la angajare: o persoană care va încheia un contract pe perioadă determinată, sau un angajat din cadrul școlii, cu studiile necesare, la cumul de funcții? Nu s-a anunțat concurs, sau altceva. Până acum se făcea angajarea pentru un an pe bază de dosar.
Bună ziua! În cazul în care la o școală este aprobată o jumătate de normă de bibliotecar, care până acum se fragmenta la cumul de funcții, cine are întâietate la angajare: o persoană din afară, cu studii de inițiere în biblioteconomie, sau un profesor abolvent al facultății de litere, titular, cu un curs de specializare de (profesor documentarist (bibliotecar) care cere cumul de funcții? Acesta din urma a mai lucrat pe unul din fragmentele de normă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc tuturor! În fiecare răspuns de aici am găsit câte o rază de speranță, câte ceva care să mă încurajeze să continui. Să nu credeți că îmi este ușor! Am de partea mea dragostea soțului și a familiei, dar mie nu-mi pică bine, totuși, fața lui după o zi în care mai aude ceva fugitiv, sau mai surprinde un zâmbet mârșav! Nu-mi reproșează nimic, fiindcă nu are ce, dar eu mă simt neputincioasă, deși am dreptate totală!


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveti ce sa dovediți(nu tb sa dovediți dvs adevarul sau neadevărul.afirmatiilor ), dvs va trebui să dovediți doar ca au fost făcute afirmațiile respective și ca aceste afirmații v au creat un prejudiciu.Mergeti la un av care va va invata ce probe sa administrati,ce anume trebuie spus etc.Este vorba despre un proces civil în cate puteti solicita daune morale.

Mulțumesc!


Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Cu sefii, conducerea, ati discutat?
Sfatul meu este sa apelati la un avocat si acesta sa-i trimita o notificare de chemare in instanta pentru defaimare ( nu cunosc exact termenul juridic) si o sa cereti daune morale pentru cele spuse si prejudiciile cauzate ( neintelegeri cu sotul, colegii...).

Da, dar cum pot dovedi că nu am avut de-a face cu un așa personaj? Vedeți că lumea caută în ziua de astăzi senzaționalul și tinde să creadă doar răul. Dar el cum ar putea dovedi ceva ce nu există? Cu martori mincinoși? Nu știu cu ce tupeu continuă să emită asemenea mizerii...
Bună ziua!
Dacă un bărbat, colegul soțului meu, a afirmat către toți colegii săi, în afara soțului meu (căruia i se aruncă anumite aluzii periodic, însoțite de zâmbete ironice), că ar fi avut relații intime cu mine, deși nu îl cunosc dinainte de căsătorie, nu mă simt cu nimic vinovată, nici măcar cu un gând sau o glumă,dar am locuit cu soțul meu după căsătorie o perioadă de doi ani în apartamentul alăturat de al lui, cum pot să îmi apăr reputația? Nu doresc nici dușmanilor mei momentele prin care trec, știind că nu sunt cu nimic vinovată, dar râd atâția oameni!! Nimeni nu zice nimic fățiș, doar aluzii care strică echilibrul psihologic al meu, al soțului meu și, implicit, liniștea familiei mele!
Buna ziua!
Daca am depus o plangere de abuz in serviciu, am depus dovezi si a fost deschis dosar penal, pot renunta in vreun fel? Am fost chemata pentru o prima declaratie. Nu vreau sa traiesc cu ideea ca am facut rau cuiva, chiar daca ei mi-au facut...
Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea urmatoare. Daca am depus o cerere de contestatie care nu a primit nr. de inregistrare in timp util, s-a facut reevaluarea unor dosare in cadrul unui concurs, inclusiv si dosarului meu iar in aceeasi zi o contracandidata a mea a fost si a contestat legalitatea reevaluarii dosarului meu, pot invoca un abuz in serviciu? Registrul intrari -iesiri este public? De unde a stiut colega mea acest lucru? Nu au fost divulgate niste informatii care nu erau publice? Eu am dovada ca am trimis la timp contestatia, nu personal, e adevarat, dar am trimis-o. Faptul ca nu a fost inregistrata la timp si faptul ca s-a stiut ca nu a fost integistrata la timp si ca s-a aflat acest aspect foarte repede poate fi considerat abuz in serviciu? Sper ca am fost destul de clara si va multumesc!
Discuție Ancheta penala
Buna ziua!
Va rog sa imi raspundeti daca ai voie sa detii o functie de conducere in timp ce esti anchetat penal... Mentionez ca inca nu s-a demonstrat vinovatia...
Ce consecinte ar avea eliberarea unei adeverinte false intr-o institutie de stat, adeverinta care ar ajuta clar un angajat in detrimentul altuia? Cum poate dovedi acesta din urma "complotul"?