avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan Ciobanu

Activitate Ioan Ciobanu

Permisul de conducere se anuleaza.
Anul trecut (2023) am incetat activitatatea de expert tehnic judiciar. Am parcurs urm[toarele etape:
- am radiat persoana fizica autorizata din evidentele Oficiulului National al Registrului Comertului prin depunerea unei de radiere
- Am depus la Administratia Judeteana a Finantelor Publice o declaratie privind radierea din evidentele fiscale si o declaratie unica in care compleati si casauta "Data incetarii activitatii"
- In anul urmator celui in care ati efectuat formalitatile mai inainte aratate veti depune, paa la data de 25 mai, o declratie unica veniturile realizate in anul in care ati efectuat radierea.
Succes!!!!
Cazul prezntă mai multe aspecte.
În primul rând trebuie stabilită viteza cu care circula autoturismul și distanța în raport cu marcajul pietonal în momentul în care se afla autoturismul atunci când Dvs v-ați angajat în traversarea drumului. În zona marcajului pietonal viteza autovehiculelor este restricționată la 30 km/h. Dacă conducătorul auto nu a respectat această viteză acesta este vinovat de producerea accidentului numai în cazul în care respectând restricția de viteză putea opri autoturismul evitând producerea accidentului.
În cazul în care autoturismul se afla în momentul angajării Dvs în traversare la o distanță în raport cu traiectoria de traversare mai mică decât cea necesară opririi autoturismului prin frânare vinovăția producerii accidentului vă aparține în exclusivitate.
Pentru lămuriri suplimentare mă puteți contacta în privat.
Răspuns la discuția Inchidere pfa
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum 2 zile am fnalizat radierea PFA-ul în cadrul căreia mi-am desfășurat activitatea. După obținerea certificatului de radiere a PFA de la Registrul Comerțului am completat declarația de radiere din evidențele fiscale (declarația 070 în cazul meu care am exercitat o profesie liberă - expert tehnic judiciar) pe care am depus-o la Administrația Finanțelor Publice. După radierea din evidențele fiscale trebuie să depuneți o declarație unică rectificativă a declarației pe care ați depus-o la începutul anului (până la data de 25 mai). În declarația rectficativă veți completa doar capitolul II copiind toate datele din respectivul capitol completând și rubrica ”Data încetării activității”. Aceasta este birocrația pe care am parcurs-o. Dvs. va trebui să parcurgeți această birocrație, precum și cele specifice activității pe care ați desfășurat-o. Eventuale informații suplimentare puteți să le solicitați în privat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să faceți reconstatarea daunei. Trebuie să contestați la asigurator încadrarea la culpă comună a vinovăției. La contestație este bine să atașați un raport de expertiză întocmit de un expert tehnic judiciar auto.. În caz de nerezolvare a litigiului puteți apela la instanța de judecată.

Mimitu a scris:

Buna ziua, cum fac o reconstatare dauna auto?
Ma aflam in parcarea unui mall, am dat cu spatele sa ies si cand mai aveam 30 cm masina din stanga mea, care trecuse de mine , a dat cu spatele pe motiv ca masina din fata lui nu platise parcarea si nu putea sa iasa. Acesta a intrat in aripa spate si usa spate stanga la masina mea.
Este o singura banda de mers , sens unic.
Am facut amiabila, soferul care a intrat in mine, a recunoscut ca nu sa asigurat cand a dat cu spatele.
Eu am asigurare cu decontare directa. Mi.a venit raspuns dupa constatare ca este culpa comuna. Ca am dat cu spatele. Si mi.a invocat art54,alin1, din oug 195/2002. Eu nu am lovit pe nimeni, si nu am incurcat circulatia. Cum procedez ?

Pietonul poate să aibă întreaga vină a producerii accidentului de circulație

Loredana40 a scris:

Bună seara! Un pieton implicat într-un accident rutier care circula pe partea dreaptă a carosabilului in aceeași direcție cu cea a conducătorului auto, are parte de vină în accident ? Mulțumesc!

Puteți să imprumutați autoturismul dacă persoana căreia îi imprumutați autoturismul este de încredere și dacă are permis de conducere corespunzător.
În cazul săvârșirii unor contravenții va fi sancționat
conducătorul auto, nu proprietarul.
În caz de daună societatea de asigurare despăgubește titularul poliței (proprietarul).
Recomand să încheiați un act notarial privind cedarea dreptului de folosință a autoturismului.
Dvs. fiind în străinătate ultimele 2 probleme sunt mai greu de rezolvat, eventual prin consulat.

Raluca Bistro a scris:

Buna tuturor,
Un prieten ma roaga sa ii imprumut masina pana isi rezolva problemele cu a lui. Eu locuiesc in strainatate, masina (inmatriculata in Romania, cu ITP la zi, rovigneta, asigurare ok) sta in parcare (adresa in Romania) de vreo 4 luni. As vrea sa o inscriu in programul Rabla peste 6 luni, asa ca nu ma deranjeaza daca o foloseste o luna. Problema este ca nu stiu daca, in caz de accident, in afara de costurile asigurarii, daca sunt pasabila si de altceva. Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lipsa unor probe concludente declarația celuilalt conducător auto nu are nicio valoare.. Mă refer la existența pe ambele autovehicule a unor urme de contact și,, mai ales, corespondența pozițională a urmelor de pe cele 2 autovehicule.

Stefanbc a scris:

Buna dimineața.
Zilele trecute am primit înștiințare pentru a merge la politie in legătură cu un accident rutier declarat de alta persoana din care reiese pagube materiale.

Eu din cate stiu, la data respectiva, nu am atins, lovit sau sesizat vreo avarie la mașină. Oricât de mică ar fi paguba, când ma duc la politie, se poate constata ca nu a avut loc accidentul prin lipsa urmelor de pe masina? Cum poate dovedi pagubitul?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă recomandat să solicitați și să insistați ca expertiza privind accidentul de circulație să fie efectuată de către un expert tehnic judiciar în specializarea "Autovehicule, circulație rutieră" ".
În cadrul discplinei "Criminalistică" sau în cadrul altor discipline ce se predau la facultatea de drept nu se predă noțiuni privind dinamica autovehiculelor.
Pentru alte aspecte privind expertiza vă stau la dispoziție online (telefonic).



Nita Nicolae a scris:

Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de impact în cazul unui accident autoturism vs pieton
Multumesc

Răspuns la discuția Accident depasire masini
Este foarte bine că ați solicitat efectuara unei expertize. Nu este recomandabil ca expertiza să fie una criminalistică. Expertiza criminalistică se efectuează în general de experți criminaliști care sunt absolvenți ai facultății de drept.. La facultatea de drept nu se predă cursul de autovehicule în special cinematica și dinamica automobilului. Pentru ca concluziile expertizei să fie cât mai apropiate de realitate este necesar ca exprrtiza să fie efectuată de un expert tehnic judiciar in specializarea "Autovehicule, circulație rutieră" sau de către un expert criminalst care are și calitatea fe expert tehnic judiciar in specializarea "Autovehicule, circulație rutieră".. Listele cu experții criminalisti. pe de o parte și experții tehnici judiciari auto se găsesc pe site-ul Ministerului Justiției.


vasile.dax58 a scris:

Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. M-am angajat in depasirea unor masini, cu semnalizare stanga, pe un sector de drum cu limita de viteza 70 km/h, marcat cu linie discontinua, acestea circulau in aceiasi directie de mers ca mine, am depasit doua, iar cand am ajuns in dreptul celei de a treia, aceasta a virat brusc la stanga, eu lovindu-l fix la jumatate (intre portiere pe partea soferului), masina lovita dorind sa parcheze peste strada (nu este intersectie in zona respectiva), nu am observat sa fi avut semnalizare pusa. Coloana depasita de mine era in miscare, nu consider ca as fi depasit viteza legala, masinile nu sunt accidentate foarte grav. Pasagerii masinii lovite au fost transportati la spital, ulterior primind unul din ei 5 zile de ingrijiri medicale, celalalat 8 zile.
Agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru provocarea accidentului. La fata accidentului a intervenit o terta parte (patronul persoanei a carei masina am lovit-o), care se cunoaste cu agentul de politie, fapt care ma gandesc ca i-a influentat gandirea politistului.
Am facut cererere pentru expertiza criminalistica a accidentului auto catre Comandantul Politiei.

Am primit dovada cu drept de circulatie, care o sa expire luni. Momentan dosarul nu a ajuns de la politie la parchet. Poate amana politistul transferul dosarului de la politie la parchet sau este un termen normal ? Banuiesc ca nu pot face nimic pentru a prelungi dovada pana nu ajunge dosarul la parchet.

Din cele expuse, considerati ca sunt vinovat sau nevinovat de producerea accidentului ?

Va multumesc anticipat !