avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan Ciobanu

Activitate Ioan Ciobanu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să faceți reconstatarea daunei. Trebuie să contestați la asigurator încadrarea la culpă comună a vinovăției. La contestație este bine să atașați un raport de expertiză întocmit de un expert tehnic judiciar auto.. În caz de nerezolvare a litigiului puteți apela la instanța de judecată.

Mimitu a scris:

Buna ziua, cum fac o reconstatare dauna auto?
Ma aflam in parcarea unui mall, am dat cu spatele sa ies si cand mai aveam 30 cm masina din stanga mea, care trecuse de mine , a dat cu spatele pe motiv ca masina din fata lui nu platise parcarea si nu putea sa iasa. Acesta a intrat in aripa spate si usa spate stanga la masina mea.
Este o singura banda de mers , sens unic.
Am facut amiabila, soferul care a intrat in mine, a recunoscut ca nu sa asigurat cand a dat cu spatele.
Eu am asigurare cu decontare directa. Mi.a venit raspuns dupa constatare ca este culpa comuna. Ca am dat cu spatele. Si mi.a invocat art54,alin1, din oug 195/2002. Eu nu am lovit pe nimeni, si nu am incurcat circulatia. Cum procedez ?

Pietonul poate să aibă întreaga vină a producerii accidentului de circulație

Loredana40 a scris:

Bună seara! Un pieton implicat într-un accident rutier care circula pe partea dreaptă a carosabilului in aceeași direcție cu cea a conducătorului auto, are parte de vină în accident ? Mulțumesc!

Puteți să imprumutați autoturismul dacă persoana căreia îi imprumutați autoturismul este de încredere și dacă are permis de conducere corespunzător.
În cazul săvârșirii unor contravenții va fi sancționat
conducătorul auto, nu proprietarul.
În caz de daună societatea de asigurare despăgubește titularul poliței (proprietarul).
Recomand să încheiați un act notarial privind cedarea dreptului de folosință a autoturismului.
Dvs. fiind în străinătate ultimele 2 probleme sunt mai greu de rezolvat, eventual prin consulat.

Raluca Bistro a scris:

Buna tuturor,
Un prieten ma roaga sa ii imprumut masina pana isi rezolva problemele cu a lui. Eu locuiesc in strainatate, masina (inmatriculata in Romania, cu ITP la zi, rovigneta, asigurare ok) sta in parcare (adresa in Romania) de vreo 4 luni. As vrea sa o inscriu in programul Rabla peste 6 luni, asa ca nu ma deranjeaza daca o foloseste o luna. Problema este ca nu stiu daca, in caz de accident, in afara de costurile asigurarii, daca sunt pasabila si de altceva. Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lipsa unor probe concludente declarația celuilalt conducător auto nu are nicio valoare.. Mă refer la existența pe ambele autovehicule a unor urme de contact și,, mai ales, corespondența pozițională a urmelor de pe cele 2 autovehicule.

Stefanbc a scris:

Buna dimineața.
Zilele trecute am primit înștiințare pentru a merge la politie in legătură cu un accident rutier declarat de alta persoana din care reiese pagube materiale.

Eu din cate stiu, la data respectiva, nu am atins, lovit sau sesizat vreo avarie la mașină. Oricât de mică ar fi paguba, când ma duc la politie, se poate constata ca nu a avut loc accidentul prin lipsa urmelor de pe masina? Cum poate dovedi pagubitul?1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă recomandat să solicitați și să insistați ca expertiza privind accidentul de circulație să fie efectuată de către un expert tehnic judiciar în specializarea "Autovehicule, circulație rutieră" ".
În cadrul discplinei "Criminalistică" sau în cadrul altor discipline ce se predau la facultatea de drept nu se predă noțiuni privind dinamica autovehiculelor.
Pentru alte aspecte privind expertiza vă stau la dispoziție online (telefonic).Nita Nicolae a scris:

Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de impact în cazul unui accident autoturism vs pieton
Multumesc

Răspuns la discuția Accident depasire masini
Este foarte bine că ați solicitat efectuara unei expertize. Nu este recomandabil ca expertiza să fie una criminalistică. Expertiza criminalistică se efectuează în general de experți criminaliști care sunt absolvenți ai facultății de drept.. La facultatea de drept nu se predă cursul de autovehicule în special cinematica și dinamica automobilului. Pentru ca concluziile expertizei să fie cât mai apropiate de realitate este necesar ca exprrtiza să fie efectuată de un expert tehnic judiciar in specializarea "Autovehicule, circulație rutieră" sau de către un expert criminalst care are și calitatea fe expert tehnic judiciar in specializarea "Autovehicule, circulație rutieră".. Listele cu experții criminalisti. pe de o parte și experții tehnici judiciari auto se găsesc pe site-ul Ministerului Justiției.


vasile.dax58 a scris:

Buna ziua. Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto, din care agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru producerea accidentului. M-am angajat in depasirea unor masini, cu semnalizare stanga, pe un sector de drum cu limita de viteza 70 km/h, marcat cu linie discontinua, acestea circulau in aceiasi directie de mers ca mine, am depasit doua, iar cand am ajuns in dreptul celei de a treia, aceasta a virat brusc la stanga, eu lovindu-l fix la jumatate (intre portiere pe partea soferului), masina lovita dorind sa parcheze peste strada (nu este intersectie in zona respectiva), nu am observat sa fi avut semnalizare pusa. Coloana depasita de mine era in miscare, nu consider ca as fi depasit viteza legala, masinile nu sunt accidentate foarte grav. Pasagerii masinii lovite au fost transportati la spital, ulterior primind unul din ei 5 zile de ingrijiri medicale, celalalat 8 zile.
Agentul constatator m-a gasit pe mine vinovat pentru provocarea accidentului. La fata accidentului a intervenit o terta parte (patronul persoanei a carei masina am lovit-o), care se cunoaste cu agentul de politie, fapt care ma gandesc ca i-a influentat gandirea politistului.
Am facut cererere pentru expertiza criminalistica a accidentului auto catre Comandantul Politiei.

Am primit dovada cu drept de circulatie, care o sa expire luni. Momentan dosarul nu a ajuns de la politie la parchet. Poate amana politistul transferul dosarului de la politie la parchet sau este un termen normal ? Banuiesc ca nu pot face nimic pentru a prelungi dovada pana nu ajunge dosarul la parchet.

Din cele expuse, considerati ca sunt vinovat sau nevinovat de producerea accidentului ?

Va multumesc anticipat !

După știința mea nu se mai pot înmstricula în Româna auotvehicule cu volanul pe partea dreapta cu excepția celor care necesită această poziție a volanului, de exemplu automăturătoare.
Adoptarea unei legi care sș interzică circulsția autovehiculelor cu volanul pe partea dreapta este binevenită. Autovehiculele cu volanul pe dreapta sunt destinate în exclusivitate circulației pe partea stângă a drumului.
Pentru autovehiculele cu volan pa drespta ce le aveți există, după opinia mea, 4 soluții:
1. Mutarea volanului pe partea stângă ceea ce implică un efort finaciar foarte mare
2. Păstrarea autovehiculelor ca piesă de muzeu ceea ce implică plata impozitului anual,
3. Casarea autovehiculelor. Nu știu dacă asemenea autovehicule por fi folosite în progrsmul RABLA.
4. Vânzarea autovehiculelor unui coleecționar de autovehicule.

Ana Maria1990 a scris:

Buna ziua detin 2 masini cu volan pr partea dreapta, am inteles ca este in discutie un proiect de lege prin care ar putea interzice aceste masini, in cazul in care se adopta aceasta lege , noi proprietarii de masini cu volan pe partea dreapta inmatriculate deja in Romania ce putem face?

Dreptul de a parca într-un loc marcat cu albastru aparține numai persoanei care a concesionat de la primărie respectivul loc de parcare.

mariustz a scris:

Buna ziua,

In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru.
Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ridicate, probabil, de un functionar.
Nu sunt indicatoare cu parcarea interzisa, doar marcaje albastre.

E interzis, legal, sa parchezi pe astfel de marcaje, in lipsa unor indicatoare?

Multumesc!

Agentul de poliție nu a făcut altceva decât să aplice legea. Dvs. fiind pe un drum fără prioritste trebuia să acordați prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circulau pe drumul național. Agentul de poliție nu analizează toate condițîle în care a avut loc accidentul.
Din informațiile furnizate, cu toate că sunt autorizat în acest sens, nu pot să vă ofer o opinie bazată pe argumente tehnico-științifice.
Luați legătura cu o persoană specializată în domeniu și, dacă este cazul, depuneți plângere contravențională.

Robert.L.D. a scris:

Buna ziua.Astazi in jurul orei 11 exercitandu-mi serviciul ca si agent comercial la o firma de distritutie piese auto ,am avut un eveniment rutier soldat doar cu daune materiale la cele 2 masini implicate in accident. Eu avand intentia sa virez stanga de pe o strada laturalnica pe DN74 am iesit putin in carosabil cu fata masinii ,pentru ca la vreo 10 metri era o masina parcata pe marginea drumului , in afara carosabilului opturandu-mi vizibilitatea .Din acea parte venind autoturismul Opel care m-a acrosat in partea stanga sofer cu partea lui ,far stanga acrosandu-ma pe partea masinii care inca nu era pe sosea,Nu stim de catre cine a fost solicitata politia care a venit la fata locului. .Am fost rugati sa solicitam documentele necesare si sa intocmim declaratiile dupa care am fost testati ambii soferi ,testele iesind negativ la ambii soferi. Apoi mi sa spus ca eu sunt cel vinovat si mi se suspenda permisul auto pentr 90 de zile ,cu posibilitate de examinare si reducere la 1/3 a pedepsei ,apoi mi sa dat o dovada de circulatie pe termen de 15 zile. Intrebarea mea este daca se merita sa depun contestatie ,daca ar fi sanse de izbanda si care ar fi procedura pentru contestatie? Va multumesc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți șanse nule de căștig dacă atacați în instanță procesul verbal de contravenție.

AUREL .M a scris:

Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile .
Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei localități în față mea circulă o mașină dacia logan a politiei ,mașină politiei circulă foarte încet , eu venind din spate am depășit mașină politiei chiar în dreptul indicatorului de întrare în localitate, după depășirea masinei de politie a ridicat piciorul după accelerație lăsând mașină sa curgă , în 300 metri ma oprit politia pentru depășirea vitezei în localitate spunându-mi că aparatul radar a înregistrat 108 km oră.
Eu sînt sigur că am avut viteză mult mai mica. Menționez că de la îndicatorul intrare în localitate și până la întrare propriu zisă în localitate sînt 500 metri.
În procesul verbal nu este scris modelul aparatului radar sau seria decât nr inmatriculare a masinei de poliției.
Credeți că pot contesta procesul verbal?
Am vreo șansă de câștig? 8Mulțumesc anticipat.