avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate a_silvian

Activitate a_silvian

Discuție Salarizare 2020
Buna ziua,

Dupa legea salarizarii, in ianuarie 2020 ar trebui sa exista crestere cu 25% din diferenta de salar pana in 2022 (sau cam asa ceva)
Mai este prevazuta aceasta crestere pentru cei din domeniul artistic, cultural?
Buna ziua,

În descrierea dotarilor unei mașini apare scris ca autoturismul a fost vândut cu roti de 18. Informația apare scrisă în informațiile din reprezentanta si totodata in detalii când se face o verificare online a seriei de sasiu pe site-uri de specialitate. Totodată in brief-ul mic, talonul mașinii de Germania apare ca masina are sau ar trebui să aibe roti de 15. Cum s-ar putea rezolva această problemă, proprietarul dorind roți de 18 pe masina. Dacă merge la Rar cu roțile de 18 cu argumentul detaliat mai sus se va putea face rar-ul fără probleme?
Răspuns la discuția Bani transport- bugetar
Doar cei cu contract pe perioada determinată?
Dacă un angajat cu contract pe perioada NEDETERMINATA are domiciliul în alta localitate nu poate beneficia de nici un ajutor financiar din partea instituției?
Buna ziua,

Un angajat dintr-o instituție de spectacole, aparținând administrației locale, primea până acum cateva luni bani de transport, avand domiciliul în alta localitate. În timp ce primea acești bani, salariatul avea contract pe perioada determinată, iar de cateva luni a trecut pe contract nedeterminat.
Unde scrie in lege ca nu mai are drept la bani de chirie/transport?
Exista lege care se poate aplica doar în anumite instituții (gen MApN) pentru acești bani?

Stima.
Buna ziua,

Vanzatorul si cumparatorul s-au prezentat la notar pentru intocmirea actelor la vanzarea unui imobil. Notarul a inmanat catre cei doi un document, contractul, pe care scrie Contract de Vanzare. Nu scrie si Cumparare.
Poate fi acest fapt o problema? Este evident din contract ca a fost si cumparare, dar oare nu trebuia trecut in titlul lui si acest cuvant?

Buna ziua,

În pasii de urmat, pentru vânzarea unui autoturism când ar trebui sa se dea banii si respectiv cheile autoturismului? La momentul contractului sau dupa ce se eliberează actele care dovedesc obligațiile fiscale plătite la zi?
Daca omul.cumpara masina, si se trezeste ca de fapt vânzătorul avea niște amenzi neplătite? Este cumpărătorul pus într-o situație dificila? Sau nu îl afectează?
buna ziua,

pentru infiintare asociatie, este necesara vreo declaratie notariala data de catre presedinte prin care sa rezulte faptul ca el este singurul beneficiar?
Răspuns la discuția Grupe de muncă
Este vorba de meseria de Artist Liric si cea de Corist.
Sunt aceste meserii incadrate in grupa 1 sau 2?

Cornel Vasile a scris:

Sunt aceleasi meserii si in Decret si in Lege...nu s-a scos nimic.

Despre ce meserie este vorba ?

Răspuns la discuția Grupe de muncă
Am inteles, dar mai este valabil acest decret ? Sau anumite meserii s-au scos din anexa?

Cornel Vasile a scris:

Este vorba despre Decretul-lege nr. 114/1990 privind încadrarea unor categorii de salariați în grupele I și II de muncă (În vigoare de la 02 aprilie 1990 până la 31 martie 2001, fiind abrogat prin Lege 19/2000)

Art. 1
(1) Personalul artistic care a lucrat în instituții de artă, în funcțiile prevăzute în anexa nr. 1, se încadrează în grupa I de muncă.
[ link extern ]

Buna ziua,

Există un decret in 1990 unde sunt specificate meseriile care intra in grupa 1 si 2 de munca. Mai concret ma interesează dacă din instituțiile de cultură muzicale, gen filarmonici, opere exista functii care se încadrează în grupa 1 si 2 de munca si care sunt acestea!?