avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Gabitica

Activitate Gabitica

Da, se merită, vroiam să știu dacă se mai poate face ceva, am întrebat un avocat care a zis ca nu se mai poate face nimic după atâția ani.
Am un băiat dintr-o căsătorie anterioara, tatăl lui s-a recăsătorit și mai are un copil. Tata copiilor decedează acum 7 ani și donează imobilul copilului di a doua căsătorie, cu mențiunea în actul de donație că mai are un copil din căsătoria anterioara. După decesul lui, familia lui pleacă în străinătate și nu mai răspunde la nici un mesaj, sa vorbim despre succesiune, noi neștiind de acel act de donație făcut la notar. Am aflat abia anul trecut după ce am scos un duplicat al certificatului de deces, mai apoi ne-am interesat la Baroul Notarilor despre situația succesiunii, așa am aflat că s-a făcut donația. Va rog să ne spuneți dacă se mai poate face ceva în acest caz. Mulțumesc.
Bună ziua, am o întrebare, dacă este posibil sa primesc un răspuns pentru o situație in care mă aflu in acest moment.
Mama mea este bolnava cu diagnostic Alzheimer cu demență severă din 2014 cu insotitor, atunci am găsit o doamna care a grijit de ea până anul trecut când aceasta a decedat. De atunci mama este la noi, am facut transferul dosarului, buletinul pe adresa noastră, am facut demersurile in instanță pentru curatela, mai am foarte putin timp până obtin decizia. Între timp aflu ca unul dintre frati are adresă in buletin pe locuința mamei, aceste a profitat de boala ei si are acum adresa acolo, însă nu locuiește acolo, e stând in alt oraș in chirie.
Fiind la 300 de km distanță, am aflat de la vecini că a început sa vândă tot din casa mamei fără acordul nostru. Cum putem opri această situație, in condițiile in care încă nu am decizia judecătorească in mână.
Mulțumesc.
Bună ziua, in aprilie 24 dimineata, am sunat la Politie, sa reclam un furt din locuință. Mi s-a furat un telefon nou, un laptop, o consolă DJ si foarte multe cosmetice. Menționez ca pe toate am documente cu seriile aferente.
Pe strada pe care locuiesc sunt camere video la foarte multe case, am reusit sa obținem de la un proprietar o filmare, de la firma de telefonie nu au vrut sa imi urmărească telefonu, pe motiv ca doar Poliția poate.
Am fost la Parchet sa vorbesc cu cineva de-acolo, sa ma lamureasca si pe mine ce se întâmplă cu acel dosar, la care nici macar numarul nu mi s-a spus,însă foarte elegant m-a trimis la plimbare, sa le trimit mail, dacă vreau sa știu ceva. Consider ca in condițiile date, cu tot ce s-a furat, era foarte simplu de aflat unde e telefonul in primele ore dupa furt.
Pot sa acuz pe cineva de tergiversarea anchetei?
Mulțumesc.
Mulțumesc de răspunsuri, nu am știut de compartimentul di Primărie, am trimis acum o sesisare, deoarece catre asociatie deja am notificat in scris acum un an si nimic.
Am primit un răspuns in care s-a urlat la mine cu majuscule, adica chiar am fost certata si luata la întrebări, de unde bani?
Mulțumesc încă o dată.
Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate rânduri am solicitat Asociației de proprietari sa rezolve situația acoperișului care este in proprtie de 50%infiltrat cu apă, iar apartamentul arată mai mult decât deplorabil, mucegai și igrasie. De 4 ani de zile am insistat sa se rezolve aceasta problemă, chiar si in scris, insa nici până acum nu s-a rezolvat, invocând motive ca sunt locatari care nu vor sa dea bani la repararea acoperișului.
Va rog sa imi dati o solutie pentru aceasta situație.
Mulțumesc.
Sunt unic distribuitor al unui produs fabricat în USA, fac traducere cu descrierea produselor în scop de promovare on line. De la o firmă concurenta ni se copiază textele cu descriere, ne șterge brandul și adaugă în text brandul lor. Menționez ca descrierile nu sunt plagiate, sunt texte originale. Ce pot face în acest caz?
Sunt unic distribuitor al unui produs fabricat în USA, fac traducere cu descrierea produselor în scop de promovare on line. De la o firmă concurenta ni se copiază textele cu descriere, ne șterge brandul și adaugă în text brandul lor. Menționez ca descrierile nu sunt plagiate, sunt texte originale. Ce pot face în acest caz?