avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate agnes1999

Activitate agnes1999

Multumesc. Am un reper de pornire.
As dori un model de " obiective de performanta individuala si criteriile de evaluare a realizarii acestora" in cazul unui lacatus mecanic - cod 721410. In contractul incheiat dupa 01.05.2011 am facut referire la obiectivele de performanta individuala si criteriile de evaluare a realizarii acestora, dar nu le am. Multumesc.
Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? Exista un venit in plus, deducerea ar trebui sa fie mai mica sau ????
Multumesc.
Daca se poate, va rog sa-mi indicati si baza legala.
Multumesc mult.
Buna ziua,
Fiica mea e in concediu pentru cresterea copilului pana noiembrie 2010 (atunci va implini copilul 2 ani). E gravida in luna a sasea, ar trebui sa nasca undeva pe la sfarsitul lunii iulie.
Cum se procedeaza in acest caz ? Va trebui sa intrerupa concediul de crestere al copilului si va lua concediul pre si post natal si va continua cu concediul de crestere al celui de al doilea copil ? Cum se calculeaza indemnizatia de concediu pentru cresterea celui de al doilea copil ? Cum ar trebui sa procedeze, ca sa primeasca aceeasi indemnizatie ?
Multumesc.
Răspuns la discuția 50 de angajati ?
Scuze, dar nu e clar pentru mine: ce am de facut in plus, daca am 50 de angajati in cursul lunii? E ca si cum as avea mai putin de 50 ?
Problemele apar doar incepand cu angajarea celui de-al 51-lea angajat ?
Care sunt legile care ar putea sa ma lamureasca?
As dori sa stiu concret care sunt implicatiile depasirii numarului de 50 salariati.
Multumesc.
Am 49 de angajati. In cursul lunii februarie imi pleaca un angajat si angajez a doua zi un altul in locul lui. Asta inseamna ca in cursul lunii februarie voi avea 50 de angajati ?? In luna martie revin la 49 de angajati. Cum e cu "50 de angajati" ? Sau e problema numai daca sunt peste 50 de angajati ? Ma refer la plata pentru handicapati, responsabil cu norma intreaga pentru protectia si securitatea in munca, etc.
Am doi studenti cu jumatate de norma, sunt considerati 2 angajati ?
Răspuns la discuția preaviz de 15 zile
multumesc mult la toti pentru raspuns
Angajatul a depus cerere pentru incetarea contractului de munca prin demisie in data de 26.01.2010. In CIM e prevazut preaviz de 15 zile. Cu ce data trebuie sa ii desfac contractul de munca ?
Multumesc.
Am un angajat care implineste varsta de 60 de ani in data de 03.01.2010. A depus o cerere pentru a iesi la pensie anticipata patiala cu aceasta data. As avea urmatoarele intrebari:
- cu ce data sa intocmesc nota de lichidare ? (1,2 si 3 ianuarie sunt zile nelucratoare)
- cine are obligatia sa intocmeasca dosarul de pensie ? ce acte sunt necesare pentru dosarul de pensie ? cu ce data se depune dosarul de pensie ?
- angajatul doreste sa lucreze in continuare pana primeste raspuns referitor la dosarul de pensie... daca am intocmit nota de lichidare, cum sa mai lucreze ?
- ce prevede legea referitor la indemnizatia platita la iesirea din campul muncii ?
Mentionez, ca angajatul are 37 de ani lucrati. A lucrat fara intrerupere din anul 1973 munca de birou.
Va multumesc.