avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Coolflo

Activitate Coolflo

Nu am inteles nimic din ce mi-ati raspuns dumneavoastra. 01.05 este sarbatoare legala deci trebuie sa fie libera
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un text de lege, ordonanta care sa spuna negru pe alb ca cele doua definitii (repaus saptamanl si sarbatoare legala) nu pot coincide in aceeasi zi.

Lucrurile stau in felul urmator:
Angajatorul meu a decis din proprie initiativa sa imi acorde in ziua de sarbatoare legala 01.05.2012 una din cele doua zile de repaus saptamanal iar urmatoarea zi a doua zi de repaus saptamanal. Adica 01.05-02.05 repaus saptamanal si atat, considerand ca nu este nici o prevedere legala care sa il impiedice sa faca asta.

Astfel in saptamana 1.05-06.05 2012 eu nu beneficiez de sarbatoarea legala si am doar repausul saptamanal cuvenit conform codului muncii.
Răspuns la discuția Zile libere legale de Craciun
Buna ziua din nou,

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Din interpretarea mesajelor primite am inteles urmatoarele:

Angajatorul trebuie sa acorde 2 zile de repaus saptamanal plus doua zile libere legale deci in total 4 zile. Dar deoarece un liber legal cade intr-o zi de weekend acest liber legal se anuleaza si nu mai trebuie compensat deci rezulta simplu ca trebuie sa primesc trei zile libere (2 de repaus si una de zi liber legal).

Consider acest rationament simplu si inteligibil desi legea romana este interpretabila.

Va multumesc inca o data
Răspuns la discuția Zile libere legale de Craciun
Multumesc pentru raspunsuri dar totusi sunt inca putin confuz.
Deci daca asa cum ati spus conform codului muncii trebuie sa primesc doua zile libere saptamanal si conform contractului de munca tot doua zile.

In plus conform codului muncii 25 si 26 decembrie sunt zile libere stabilite legal ce il impiedica pe angajator sa fixeze cele doua libere (altele decat cele legale ) tocmai in zilele libere legale, pentru ca in situatia asta nici nu plateste un spor la salariu si nici nu ofera zile libere in plus?

Si totusi daca zilele libere legale nu trebuie sa coincida cu zilele de repaus saptamanal asta inseamna ca in saptamana 21-27 decembrie ar trebui sa am fie 4 zile libere fie 3 zile libere si o zi platita cu un spor la salariu de minim 100% sau ceva in genul asta?


Totusi intrebarea ar putea fi mai simpla. Poate angajatorul sa imi dea liber vineri si sambata adica 25 si 26 sau trebuie sa imi dea 25,26,27 decembrie?
Va multumesc anticipat
Buna seara,

In primul rand va multumesc ca existati.

In al doilea am o problema pe care nu am putut-o rezolva cautand informatii cu ajutorul motoarelor de cautare.

Problema mea sta in felul urmator:
Lucrez la un hipermarket din Bucuresti. Aici bineinteles am doua libere pe saptamana care nu sunt neaparat sambata si duminica ci de multe ori sunt in timpul saptamanii. Mentionez ca primesc un spor pentru weekend.

Toate bune si frumoase pana cand seful meu mi-a prezentat orarul pentru saptamana viitoare si anume aceste libere sunt in zilele de 25 si 26 decembrie. Pe data de 25 magazinul este inchis bineinteles.

Intrebarea mea este urmatoarea: Nu ar trebui sa mai beneficiez de inca un liber pentru aceasta saptamana? Din cate am auzit de la prieteni daca o zi libera legala cade intr-o zi de weekend si este in orar prezentata ca liber nu mai este nevoie sa primesc liber suplimentar.

Sunt foarte confuz in legatura cu aceasta problema si va rog daca ati putea sa ma ajutati cu informatii si v-as mai ruga sa mentionati si articolele din codul muncii sau alte legi adiacente pentru a le prezenta sefului meu.

Va multumesc
Răspuns la discuția Inscriere somaj
Va multumesc pentru raspunsul oferit, si as mai avea o intrebare.

Daca ma inscriu la AJOFM Iasi, as dori sa obtin un loc de munca in Bucuresti, este posibil ca eu sa pot solicita un post in Bucuresti, sau agentiile de judetene nu pot oferi locuri de munca decat in judetul din care fac parte.

O zi buna
Discuție Inscriere somaj
Buna ziua,

Sunt o persoana care este angajata de un an jumate la o companie care m-a angajat dupa absolvire.
Acum am primit decizia de desfiintare a postului in urma caruia, mi se desface contractul de munca cu articolul 65, din motive ce nu tin de persoana angajatului.

Asta presupune ca, compania angajatoare, sa instiinteze agentia de Ocupare a fortei de Munca, Insa problema este alta. Compania isi are sediul in Bucuresti, Iar domiciliul meu stabil (sau cel putin asa scrie in cartea de identitate) este in Iasi.

In tot timpul cat am fost angajat am lucrat in Bucuresti, si binenteles am locuit cu chirie dar fara sa imi schimb domiciliul.
In aceasta situatie unde trebuie sa ma inscriu pentru obtinerea indemnizatiei de somaj? La Bucuresti sau la Iasi.

Intr-o alta ordine de idei ce anume trebuie sa fac pentru inscriere la Ajofm si ce documente imi sunt necesare?

Va multumesc raspunsuri,
O zi Buna
Buna ziua,

Am o problema destul de interesanta, legata de o societate de asigurari, desi ar trebui sa ii dau numele nu o s-o fac.
Uitati care e problema: In 2007 am fost plecat in SUA, cu un program WORK & TRAVEL,si cu ocazia asta am platit acest program si am primit si o asigurare de calatorie, cu o limita de 50.000 USD.

Acolo am avut o problema medicala (o umflatura a unui deget de la picior si o durere in calcai destul de puternica), fara a mi se intampla nimic in acest sens, gen accident sau alte chestii, si am mers la o clinica de acolo pentru a vedea ce se intampla. Clinica mi-a solicitat aceea asigurare sub forma unui carnetel si mi-au acceptat-o pentru a ma consulta.

Consultul a fost unul simplu o radiografie si cam atat. Peste putin timp la adresa unde locuiam, in SUA, am primit o instiintare cu valoarea serviciilor medicale in care se specifica faptul ca serviciile erau acoperite de asigurare.

M-am intors in tara, in acelasi an, si mi-am continuat viata. De curand am primit o instiitare de la o companie de "ASISTENTA IN ASIGURARI" care lucreaza in compania de asigurari, prin care mi se solicita o declaratie scrisa legata de evenimentul medical. Am sunat la un numar de telefon de contact si mi-au spus despre caz, dar au mentionat alte costuri ale serviciilor medicale, mai mari, dar sub limita de 50.000 USD

M-am deplasat la un sediu al companiei de asigurari, unde nu mi s-a comunicat nimic din nu stiu ce motive si mi s-au dat numere de telefon la care nu prea raspunde nimeni.

Am sunat din nou la compania de "ASISTENTA IN ASIGURARI" si din nou mi-au spus ca trebuie sa le trimit o declaratie si o copie dupa o fisa medicala de la medicul de famile.

Deci in momentul de fata chiar nu stiu ce implicare am eu, avand in vedere situatia prezentata, asigurarea acopera suma costurilor, e problema lor si chiar nu vreau sa le mai trimit nici o declaratie si plus de asta eu trebuie sa suport niste costuri pentru a obtine fisa medicala, avand in vedere ca medicul de familie e din alt oras

Intrebarea mea e pot fi sa am conflicte juridice(gen procese, chemari in judecata) daca nu le ofer nici o informatie, pana la urma nu e de domeniul meu evenimentul medical, si de ce trebuie sa declar eu ceva in scris?

Buna ziua,

De curand am discutat cumpararea unui apartament cu 2 camere in Bucuresti.
Cum sta treaba in situatia de fata: Pretul unu apratament cu doua camere este 80. 000 de euro in medie. La acesti bani, trebuie adaugat si TVA de 19 % ca deh inca nu se stie daca va scadea la 5%, dar nu conteaza asta.

Sa zicem ca infiintez un SRL, din ce am citit costurile sunt per ansamblu la 1500 de RON (www.avocatnet.ro/content/for... ).
TVA sumei de 80,000 de euro ajunge la 15 200 de euro, cam 60 800 de RON, la un un curs 1 euro = 4 lei, ok destul de mult.

Daca eu as constiui un SRL cu activitate de consultanta, cu unic proprietar si angajat, as putea cumpara un apartament pentru SRL, In acest caz TVA intra ca fiind deductibil si este returnat. Si in situatia asta dupa recuperarea TVA-ului societatea sa fie desfiintata cam dupa doi ani de la constituire sa zicem?
Si ca sa ideea sa devina si mai interesanta se poate contracta un credit la o banca comerciala care sa poate sa acopere cheltuielile?

ASTEPT RASPUNS

Cele scrise mai sus reprezinta o idee, nimic nu este intentionat. Daca vreun element prezent mai sus se aseamana cu realitatea, nimic nu este real.
Va multumesc din nou pentru raspunsurile dumneavoastra. In momentul de fata nu am mai fost citat la politie. Urmatorul pas pe care o sa i-l fac este intradevar sa fac plangere la administratia financiara, iar in ceea ce priveste o plangere penala pentru denunt calomnios nu stiu daca o sa am timpul necesarpentru ca serviciul meu imi consuma cam mult timp din zi.

Va multumesc pentru ajutorul dat