avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ACUZAT DE FURT- MA POATE AJUTA CINEVA?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ACUZAT DE FURT- MA POATE AJUTA CINEVA?

Buna seara tuturor de pe acest forum

Am apelat la ajutorul dumneavoastra pentru ca nu am unde sa apelez la un avocat care sa nu ma taxeze.
Sa va spun cum stau lucrurile. Am stat cu chirie la un proprietar cam nebun. Mentionez ca nu am avut nci un contract semnat nimic, i-am dat doar o copie a cartii de identitate si atat.
Am hotarat sa imi gasesc alta chirie deorece acest proprietar era mai mereu prezent in locuinta si mereu ma stresa cerandu-mi tot felul de lucruri.
In momentul in care m-am mutat mi-am luat lucrurile si am plecat din proprietatea sa fara sa-i mai platesc cheltuielile la intretinere pentru ca ii dadusem o garantie care acoperea cu varf si indesat acele cheltuieli cu intretinerea.

Acum acest proprietar ma acuza de furt si anume ca i-am furat o perdea si un prelungitor. de-a dreptul penibil, insa politia romana mi-a trimis citatie si m-am prezentat unde spre stupoarea mea am aflat ca sunt acuzat de furt.
E posibiil sa fiu acuzat de asa ceva desi nu am luat nici macar praful din casa, iar proprietarul sustine cu 2 martori tocmiti acest lucru? Mentionez ca am depus o declaratie eu si cu 2 prieteni ai mei cu ajutorul carora mi-am mutat lucrurile si anume ca nu am luat nimic din ce nu ne apartinea.

Ce pot face in cazul de fata mai ales ca proprietarul imi cere o gramada de bani conform spuselor politistului pentru a renunta la acuzatie. Ce pot face va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2008
Coolflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:35, 22 Mai 2008
Daca din probele administrate nu se poate retine fara nici un dubiu fapta de sustragere a bunurilor pretinse nu puteti fi trimis in judecata pentru furt. Suma pe care v-o poate cere cel ce va acuza nu poate avea legatura nici cu cheltuielile de intretinere nici cu chiria, ci numai cu c/valoarea obiectelor pretins a fi sustrase. Daca la data cind v-ati mutat ati fost ajutat de cei care au depus marturie si au declarat ca nu ati luat alaturi de bunurile dv. bunurile pe care se pretinde ca le-ati fi furat, cel care va acuza trebuie sa dovedeasca nu numai ca au existat acele bunuri, dar si ca dv. le-ati sustras. Este interesant de stitut ce au declarat martorii propusi de cel ce va acuza. Daca situatia nu se va finaliza printr-un NUP este necesar sa consultati un avocat, care poate verifica in dosar tot ceea ce am presupus mai sus.
Daca este asa cuma ati prezentat situatia nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Aveti martori care sa spuna ce ati luat cand ati plecat.
Puteti sa-i faceti si dvs. o plangere pentru denunt calomnios.
Acu, ce martori mincinosi credeti ca poate aduce el pentru o perdea si pentru prelungitor.
In schimb, am o intrebare: aveti vreo dovada ca i-ati achitat garantie?
Buna seara din nou,

Va multumesc prntru raspunsurile prompte.
Desi domnul politist spunea ca este presat de superiori sa rezolve acest caz iar probabil superiorii sunt presati de acest proprietar pe care nu-l pot intelege in nici un mod, sper si cred ca lucrurile vor evolua conform bunului simt.
Legat de aceea garantie nu pot dovedi niimic ptr ca dupa cum am spus nu am nici un contract incheiat cu acets proprietar, nimic, doar aceea copie dupa cartea de identitate pe care i-am dat-o la inceput.
Mentionez ca acest politist care dupa parearea mea trebuia sa respinga acest caz mi-a spus ca as putea fi dat in judecata de asociatia de locatari pentru plata cheltuielilor, desi din nou nu cred ca e posibil, dar mai stii ce se poate intampla in Romania.
Codul civil:
Art.686 - (1) Posesiunea este stăpânirea unui bun prin săvârşirea de acte materiale juridice de o persoană care se
comportă ca un proprietar. - PROPRIETARUL ARE CHITANTELE BUNURILOR RESPECTIVE?

Art.720 - (1) În caz de tulburare ori de deposedare, paşnică sau violentă, acţiunea se introduce în termen de un an de la data tulburării sau deposedării.

Art.1122 – (1) În cazul în care cel păgubit a contribuit cu intenţie sau din culpă la cauzarea ori la mărirea
prejudiciului sau nu a evitat-o, în tot sau în parte, deşi putea să o facă, cel chemat a răspunde va fi ţinut numai
pentru partea de pagubă pe care a pricinuit-o. - CAND ATI PARASIT APARTAMENTUL, PROPRIETARUL A FACUT O REVIZIE A LUCRURILOR RAMASE? IAR DACA NU, AVETI VREUN MARTOR CARE SA SUSTINA ACEST LUCRU?

Art.1398 – Locaţiunea este contractul prin care o parte se obligă să asigure celeilalte folosinţa unui lucru, pentru un
anumit timp şi în schimbul unui preţ convenit, cu titlu de chirie. - LA TRIBUNAL, IN MOMENTUL IN CARE TREBUIE SA AFIRME FAPTUL CA I-ATI FOST CHIRIAS, CU SIGURANTA CA PROPRIETARUL VA TREBUI SA DECLARE SI GARANTIA PRIMITA INITIAL DE LA DVS., GARANTIE CE ACOPERA PRETURILE BUNURILOR (SAU MACAR COTA PARTE)...
Eu l-as notifica referitor la contractul care nu a fost incheiat intre dv. si el... ca daca nu revine asupra denuntului calomnios referitor la acel prelungitor si nu recunoaste platile facute, veti depune plangere la administratia financiara, caci ceea ce a facut el e evaziune fiscala: v-a luat bani fara sa va dea chitante.

In conditiile in care nu renunta, depuneti plangere... Sa vedem apoi in ce masura intelege sa fie rezonabil!

Roxana, la tribunal el poate sustine ca userul a fost tolerat si nu chirias... Iar chitanta asupra unui lucru nu dovedeste posesia!

Refetitor la dosar, faceti o apreciera a pretului celor 2 lucruri! Care e motivul unui om care plateste chirie sa fure lucruri vechi, de o valoare indoielnica! Solicitati perchezitie domiciliara, unde stati acum! Nu se va face, dar aratati buna-credinta!
In rest, nu va mai stresati cu dosarul!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt si calomnie dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa stiu.. daca am fost acuzata de furt de o vanzatoare dintr.un supermarket si nu am fost vinovata fiind dovada pe camerele de luat vederi ,cu toate ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt cosminarchip cosminarchip buna ziua.am si eu o problema.am locuit cam 5 luni cu mai multe persoane intr un aprtament de 4 camere....apartamentul a fost inchiriat in prealabil de 1 ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)