avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Baboo

Activitate Baboo

Mulţumesc tuturor!
Mulţumesc pentru raspuns. S-a separat si va depune actele pentru divorţ, in 2-3 zile. Exista altceva mai temeinic? Dar voia sa-şi schimbe numele mai repde, inaintea pronunţarii sentinţei.
I-a ascuns certificatul de casatorie... Trebuie scos un duplicat nu? Mulţumesc anticipat[!
Fiica mea s-a separat si doreste schimbarea numelui inainte de divort. Este posibil?
Ce trebuie facut pentru aceasta , ca schimbarea numelui sa se faca doar pe cale administrativa , inaintea pronunţării divorţului?
Deţin in folosinţă o dacie 1300L, pentru care am talonul si cartea de identitate a vehicolului. Proprietarul, nepotul meu, e plecat in strainatate si tatal lui a fost imputernicit ca reprezentant legal prin procura. Masina se afla la domiciliul meu care este in alt oras decât cel in care traieste varul meu, tatăl nepotului- orass unde este inregistrata in circulaţie Dacia. Autoturismul nu are ITP si asigurare, deci nu poate fi deplasat.
Întrebarea mea este: cum se poate radia masina? Pot ca eu sa o prezint spre casare aici, in orasul unde locuiesc si radierea din circulatie sa se faca in orasul de domiciliu al varului meu? care este procedura?
Exista un contract de întreţinere pentru soacra mea de catre celălalt aparţinător decât soţia mea. Acum când cînd i se ia pensia, când problemele de sanatate si de luciditate ale soacrei au devenit mai accentuate si mai jenante pentru a fi ingrijita in bune condiţii si fara aplicare de rele tratamente, vin si intreb si eu : În ce condiţii se poate anula acest contract de întreţinere facut în schimbul cedarii casei si a suprafeţei de teren aferente.
Nu doresc la intreruperea conractului dar doresc la obligare la ingrijirea pentru care s-au angajat a fi facuta. Cui, carei autorităţi trebuie facut plângere in acest caz?
Răspuns la discuția Acordul verbal egal semnatura?
bunicumiki a scris:

Buna ziua. Referitor la un contract asemanator ,"tu" ca si consumator ,la jumatatea contractului ai "dreptul" sa-l reziliiezi ,motivind aceasta cf.(legi 161/2010 si OUG111/2011) ???


ªi care ar fi jumatatea contracului atunci cind este incheiat pe o perioada nedeterminata?
Răspuns la discuția Acordul verbal egal semnatura?
E interesant...
Poate si o simpla clatinare de cap interpretata a fi afirmativa de pe o imgine video fara sonor sa fie interpretata ca accept al unui contract?
Nu cred ca poate fi asa ceva adevarat... Cind mergi undeva sa dai tot timpul negativ din cap?
Eu, daca vedeti, am intrebat altceva. Eu am trecut de aceste chestiuni, si la vremea respectiva am obţinut o promisiune de instrainare. Pretul vinzarii uscatoriei a fost platit acum 7 ani, si s-a constituit ca fond de reparatii.
Acum, in conformitate cu noul cod civil, nu mai pot cumpara uscatoria decit daca este scoasa din indiviziune.Ea a fost scoasa la vremea aceea dar nu a fost decit notificata in CF scara.
Starea dateaza de dinainte de L230 si actualul cod civil. Actualului cod civil i se supun cele doua părti. Dar cum rezolv?
Am cumpărat in 2004, 17 (din 20) părţi dintr-o uscatorie. Una fiind a mea.Celelalte 2 părţi, pe care nu am putut ca sa le cumpăr la acea vreme, erau grevate de datorii ipotecare pentru care nu am primit acceptul de instrainare din partea creditorului. Cele 17 părţi au fost consemnate (în urma unui proiect de topografie) în foaia de avere a scarii de bloc, dar nu au fost intabulate in CF. Ulterior, am facut proiect de schimbare de destinatie si de incorporare in cadrul apartamentului, obţinând pentru aceasta toate aprobarile .
Ce prevede Codul Civil pentru această situaţie imobiliară?
Cum se poate rezolva incheierea cumpararii uscatoriei?
Răspuns la discuția Contractul furnizare gaze
Multumesc pentru raspunsul dat. Se pare ca suntem sortiti sa facem ceea ce vor ei , pentru ca nu avem alternativa in a alege furnizorul.
Oare cind vom primi macar o singura data un buletin metrologic prin care sa se certifice puterea calorifica a gazului facturat ? Cred ca niciodata, e o hotie (printre altele) pe care statul o ingaduie.
Inca o data multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.