avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intreþinere pãrinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intreþinere pãrinte

Exista un contract de întreţinere pentru soacra mea de catre celălalt aparţinător decât soţia mea. Acum când cînd i se ia pensia, când problemele de sanatate si de luciditate ale soacrei au devenit mai accentuate si mai jenante pentru a fi ingrijita in bune condiţii si fara aplicare de rele tratamente, vin si intreb si eu : În ce condiţii se poate anula acest contract de întreţinere facut în schimbul cedarii casei si a suprafeţei de teren aferente.
Nu doresc la intreruperea conractului dar doresc la obligare la ingrijirea pentru care s-au angajat a fi facuta. Cui, carei autorităţi trebuie facut plângere in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:43, 19 Octombrie 2012
Instanţei civile trebuie să se adreseze creditoarea întreţinerii , soacra dvs. , şi va trebui să demonstreze faptul că debitorul întreţinerii nu îşi îndeplineşte o bligaţiile asumate prin contract. Dacă dovedeşte acest lucru, poate cere şi desfiinţarea contractului.
Numai soacra dvs. poate cere anularea contractului sau beneficiarul contractului deasemenea , pentru neindelinirea cplabila a obligatiilor asumate
Buna ziua,

cata vreme beneficiarul intretinerii (soacra dvs) este in viata numai domnia sa poate solicita desfiintarea contractului pentru neexecutarea obligatiei de intretinere sau poate sa ceara obligarea la executarea acestor obligatii. Varianta a -2-a nu este de recomandata - in realitate chiar daca instanta ar pronunta o hotarare de obligare in acest sens, intertinerea facuta cu tragere de inima nu se va obtine in acest fel. prin urmare, solutia o reprezinta desfiintarea contractului .

Dupa deces, sotia dvs poate sa solicite desfiintarea contractului pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere. In acest sens este bine sa va preconstituiti probe : plati facute de dvs si nerestituite de catre cei care ar trebui sa prezteze intretinerea, martori care au asistat la situatii dificile ale batranei etc.


Zi buna,
Avocat Constantin Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)
Divort nedorit de mine ciobanu mihaela ciobanu mihaela va rog sa ma lamuriti si pe mine ,ca sa stiu la ce sa ma astept in caz ca sotul isi duce la bun sfarsit amenintarile;locuim intr-o casa care apartine socrilor ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cu clauza de abitatie rodicanisoara rodicanisoara am facut un cotract de vanzare cumparare asupra casei soacrei mele cu drept de abitatie pana la decesul dansei.Putem sa renovam casa fara sa avem acceptul ei ... (vezi toată discuția)