avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Robert Marian

Activitate Robert Marian

Buna ziua,

Fiti amabili va rog, daca o companie X achizitioneaza stoc de marfa de la firma Y, stocul nu este platit, iar contractual este stipulat ca "dreptul de proprietate asupra stocului se transfera catre compania X, in momentul achizitiei". Dat fiind faptul ca nu este achitat, poate fi considerat proprietatea firmei X pentru a putea fi adus in garantie la banca?

Va multumesc,
Robert
Buna ziua,

Am un extras CF pentru un imobil cu unic proprietar, imobil dobandit in timp ce proprietarul era casatorit dar nu intra sub incidenta regimului bunurilor commune cf. Art. 30 Codul Familiei, in vigoare la data perfectarii contractului.

Intabularea dreptului de proprietate a fost facuta pentru (nume prenume) , casatorita.

Intrebare:
Prin aceasta notare se intelege ca proprietatea este comuna celor doi soti?
Trebuie obligatoriu eliminate cuvantul casatorita pentru a fi clar ca dreptul de proprietate apartine doar unuia dintre soti?

Multumesc,
Robert
Am cumparat un apartament. Cota de teren aferenta mi-a fost data in concesiune pe termen nelimitat, cu obligatia de a plati anual o suma de bani. Suprafata de teren este stipulata in contractul de vanzare cumparare. Se face intabularea dreptului de proprietate pentru acea bucata de teren? Indiferent de raspuns va rog sa imi precizati unde in lege gasesc stipulat acest fapt.

Multumesc.
Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in urma semnarii unui act aditional de modificare a modului de alocare a abonamentului deja existent, in speta de la trecerea de la un abonament de familie la unul delfin mi-au prelungit abonamentul cu 24 de luni, fara sa ma "fidelizeze" cu vreun telefon sau alt ceva. E greseala mea pentru ca am semnat fara sa citesc cu atentie. Le-am scris si uitati ce mi-au raspuns:
PS: Nu inteleg ce pierderi are de recuperat Orange prin faptul ca au reusit sa ma pacaleasca sa imi mai prelungesc pe inca 24 de luni un abonament, care era pe terminate.
Avand in vedere solicitarea dumneavoastra de reziliere a contractului va aducem la cunostinta urmatoarele:

In data de 30 decembrie 2009 s-a incheiat anexa la contractul de abonament pentru numarul 0752058480, contract valabil pentru o perioada minima contractuala de 24 luni, deci pana la data de 25 ianuarie 2012. Oferta promotionala este urmatoarea:

"Art.1. Clientul beneficiaza de urmatoarea oferta personalizata:
Denumire plan tarifar ales: Delfin 12
Perioada minimă de pastrare a planului tarifar ales: 24 luni *
· Beneficiile ofertei:
o minute incluse lunar: 1100 minute in reţea + 150 minute nationale (minutele neconsumate nu se reporteaza de la o luna de facturare la alta; ordine consum: minute in retea din optiuni promotionale sau permanente, minute in retea din abonament, minute din optiuni loyalty, minute nationale din optiuni promotionale sau permanente, minute nationale din abonament)
o tarife aditionale: pentru apeluri in retea 0.14 euro/ minut, pentru apeluri naţionale 0.19 euro/ minut
* Inlocuirea planului tarifar în perioada contractuala mentionata cu un plan tarifar inferior ca valoare nu este permisa.
· Clientul este de acord cu schimbarea abonamentului existent cu abonamentul Delfin 12 în valoare de 12 euro TVA inclus+ păstrarea opţiunii ..................................................
· Optiunile existente la semnarea prezentului act aditional si care nu au fost mentionate mai sus se vor dezactiva automat la data intrarii in vigoare a acestei oferte.
· Oferta descrisa in prezentul act aditional va intra în vigoare incepand cu data de 26/01/2010
Pentru a beneficia de oferta speciala de mai sus, prezentul act aditional trebuie semnat si transmis catre Orange Romania cu cel putin 4 zile lucratoare inainte de data intrarii in vigoare a ofertei.

Art.2. Partile consimt prelungirea relatiei contractuale cu o noua perioada minima contractuala de 24 luni . Noua perioada minima contractuala incepe fie de la data expirarii perioadei contractuale aferente ofertei comerciale in vigoare, fie de la data intrarii in vigoare a prezentului act aditional in cazul in care clientul este in perioada prelungirilor tacite succesive.In cazul denuntarii unilaterale a contractului din partea Clientului in aceasta perioada, Clientul va datora Orange Romania despagubiri constand in contravaloarea abonamentului lunar (cuprinzand suma taxei lunare si a taxelor de SIM pentru cartelele active in momentul solicitarii denuntarii) inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei mentionate anterior.
Art.3. Clientul isi exprima prin prezenta acordul expres privind prelungirea relatiei contractuale cu Orange, cu ocazia fiecarei achizitionari ulterioare a unui telefon la un pret special, in conditiile programului Orange Thank You, pentru o perioada minima contractuala de 12/24 luni, in functie de oferta pentru care Clientul va opta la momentul respectiv. Această perioada se va calcula de la data achizitionarii fiecarui telefon.
Art.4. Celelalte dispozitii contractuale raman neschimbate.
"

Avand in vedere faptul ca solicitati denuntarea acestuia inainte de termen va aducem la cunostinta ca, in baza prevederilor contractuale sunteti obligat la plata de despagubiri egale cu valoarea abonamentului inmultita cu restul lunilor ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale, adica 25 ianuarie 2012.

Despagubirile solicitate de Orange Romania sunt legale si se justifica prin necesitatea recuperarii costurilor pe care societatea noastra si le-a asumat pentru o perioada determinata. Aceste costuri asumate sunt acoperite si pot fi suportate de Orange Romania in situatia in care clientul mentine contractul pe perioada contractuala minima, orice incetare inainte de termen cauzand prejudicii societatii noastre.

In baza modificarilor legislative invocate, dreptul partilor la justa despagubire in cazul exercitarii dreptului de denuntare nu este inlaturat in astfel de situatii. Despagubirile nu au fost stabilite intr-o suma fixa, indiferent de momentul la care va exercitati dreptul de denuntare unilaterala ci reprezinta o suma variabila raportata la momentul la care intervine denuntarea, prejudiciul suferit de Orange Romania fiind cu atat mai mare cu cat perioada minima contractuala respectata este mai mica.

Asadar, prin perceperea acestor penalitati dreptul dumneavoastra la denuntare nu este restrans sau negat sub nicio forma insa in acelasi timp obligatiile contractuale asumate de dumneavoastra si recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.
Dragi colegi, doresc sa imi reziliez contractul cu Orange si am formulat o cerere si va trimit si raspunsul care l-am primit. Pentru o modificare de optiune mi-au prelungit contractul cu 24 de luni fara sa imi dea vreun telefon sau sa imi reduca valoarea abonamentului(ce-i drept am semnat ca primarul). Puteti sa ma ajutati cu o formulare de cerere intr-o forma juridica, care sa imi permita sa inchid abonamentul? Va multumesc.
Sunt legale site-urile de torrente din moment ce sunt doar niste intermediare? Nu au postate efectiv materiale? Sunt aspecte legate de dreptul de autor, dar sunt ele reglementate in vreun fel?
Va multumesc.
Buna ziua! Am pierdut un proces cu MApN si mi-a venit de plata suma de 32000 de lei, reprezentand cheltuieli de scolarizare. Specialistii de acolo mi-au spus ca trebuie sa platesc integral nu esalonat. Stie cineva vreun articol de lege in baza caruia pot sa platesc esalonat?
Va multumesc!
Buna ziua pur si simplu m-ar interesa cum as putea sa impart dreptul de proprietate al unui website cu un alt investitor! Motivul este lesne de inteles, pentru a putea deveni mai puternici! Intrebarea e ce document statutar ar trebui intocmit si unde anume? Mai mult aveti vreun model in acest sens?
Va Multumesc.
Va multumesc tuturor ati fost foarte expliciti si asta nu poate decat sa imi dea curaj in continuare!