avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate ALLEXANDER11

Activitate ALLEXANDER11

Am făcut actele necesare.

Doar pe factura din decembrie se vede procentul de reducere sau ar trebui sa se vadă și pe factura emisa acum in noiembrie?
Mulțumesc
Buna ziua,

Un pensionar cu pensie in cuantum de 800 lei ce ajutoare poate cere de la stat pentru timpul de iarna , am vazut ceva cu legea consumatorului vulnerabil și încă o lege dar unde trebuie sa întrebe și să facă cerere pentru a beneficia?

Mai știți și alte ajutoare?

Va mulțumesc!
Buna ziua,

Daca am luat amenda 5000 lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare, in 15 zile nu pot achita 1000 lei conform legii de achitare la jumătate din minimul amenzii? Polițistul a trecut 2500 lei.

Mulțumesc
Răspuns la discuția Indemnizația CCC
Și dacă venitul de part time este de 900 lei primește 85% din 900? Nu este prea puțin?
Discuție Acont banca
Buna seara,

Se pot folosii banii din programul INVESTESTR IN TINE ( DE LA CEC , BANI PT STUDENTI) cei 60.000 lei fara dobânda, că account la prima casa?

Mulțumesc
Buna seara,

Daca urmează facultatea la zi și persoana deține și contract de 4 ore, cum ii este calculata indemnizația?
Răspuns la discuția Reducere program gravida
Este posibil sa se reducă timpul de lucru la ambele contracte? Deoarece nu pot renunța la aceste contracte, am nevoie de veniturile din ele pentru întreținere.

POPA GHEORGHE a scris:

Sunt aplicabile prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, in sensul ca medicul specialist de medicina muncii cu care firma/ firmele in cauza are/ au contract incheiat cu medic specialist de medicina muncii, acesta modifica fisa de aptitudine a lucratoruilui in sensul mentiunii pe fisa "apt conditionat" si recomanda reducerea programului de lucru in baza recomandarii medicului de familie.
Aveti obligatia sa anuntat medicul/ medicii de medicina muncii ca detineti 2 contracte de munca. Cred ca prima recomandare va fi sa renuntati la contractul cu timp partial si ulterior se va analiza daca mai este necesar sa se recomande reducerea programului de 8 ore. In mod normal, medicul de familie trebuia sa va spuna acest lucru inainte de aface recomandarea.

Răspuns la discuția Reducere program gravida
Acel articol face referire la durata muncii pe un contract/ nu se referă la ce am întrebat eu!!

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Art. 13 din OUG 96/2003
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.
Codul muncii
Art. 112. [durata normală a timpului de muncă]
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.


Buna ziua,

Am un contract de 8 ore și unul de 4 ore , daca solicit aplicarea acelei reducere de 1/4 voi lucra 6 ore și la celălalt job 3 ore?

Va mulțumesc!
Discuție Întrebare CCC
Buna ziua,

Am 2 joburi ( unul de 8 ore unul de 4 ore) și vreau să îmi deschid și un PFA cu impozitarea veniturilor cu 10%.
La intrarea in CCC, la stabilirea CCC se iau în calcul toate veniturile de la cele 2 job-uri + PFA?
Pe PFA pot lua concediul medical? Sau în timp ce sunt in concediu medical pot înregistra venituri pe PFA?

Va mulțumesc!