avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Anky1988

Activitate Anky1988

Mulțumesc frumos. Dar eu întrebam dacă e în regula, dar fiind faptul ca eu nu eram în proba, eu eram angajata de 5 ani, iar ei acum 3 luni au schimbat firma și au zis ca rămânem cu aceleași drepturi, chiar dacă pe contract precizau și 90 de zile de proba.

Cornel Vasile a scris:

Este tot o încetarea c.i.m., dar care va poate da dreptul la șomaj.

Pai și asta ce înseamnă?

Cornel Vasile a scris:

Nu cred ca v-au dat sa semnati demisia, ci incetarea c.i.m. la sfarsitul perioadei de proba , potrivit art.31 alin.3 C.mun.

Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Am lucrat vreo 5 ani la o fabrica de canapele, prin octombrie 2021 mi-am dat seama de unele nereguli ce se fac la salarizare, am avut multe discuții cu ei, le-am făcut și plângeri și nu s- a rezolvat nimic și nici nu ma puteau da afara. Iar în decembrie 2021

au transferat toți angajatii pe o firma noua, ne-au spus că rămânem cu aceleași drepturi, firma este a aceluiași administrator. Ne-au făcut contracte pe noua firma, doar ca pe contract speficificau și perioada de proba de 90 de zile. Mie mi s-a părut un pic dubios, dar am zis ca asa sunt contractele făcute standard. Acum în ultima zi când s-a terminat perioada de proba de pe contract mi-au dat sa semnez decizia pt încheierea contractului. Întrebarea mea e daca este legal ce au făcut, e normal sa se întâmple asa din moment ce eu aveam vechime la ei 5 ani.,calificare.
Bună seara. Lucrez de aprox 5 ani la o fabrica de confecții de canapele, cu un program de luni pana vineri, iar orele suplimentare și sambele sunt plătite dublu. Întrebarea mea este... Dacă m-am simțit rău într - o zi și am plecat 6 ore de la munca.. E normal sa- mi tragă 6 ore normale pe 6 ore duble? Sau trebuie sa îmi tragă din încadrare, căci oricum am înțeles ca trebuie sa se dea liber plătit dacă lucrezi sâmbăta. Eu am lucrat 6 ore sâmbăta.
Răspuns la discuția Prelungire somaj tehnic
Multumesc frumos!E posibil sa primesc decizia de prelungire a somajului tehnic in momentul cand reincep munca sau trebuie neaparat semnata de mine in data de prelungire?
Buna ziua.Sunt in somaj tehnic din 06.04 pana la 16.04 si am fost anuntata ca firma isi incepe activitatea in 14 .05, am intrebat daca trebuie sa merg pe 21.04 la firma sa semnez alt act aditional cu prelungirea somajului tehnic si mi s-a zis ca nu.Este in regula ?Caci daca nu semnez nimic,normal ar fi sa fiu prezenta la munca pe 21. Sau e vreo strategie a firmei pt a putea face concedieri? Multumesc
Buna ziua.De pe data de 18 martie beneficiez de legea 19 pt libere parinti,iar astazi m-au
chemat la firma unde lucrez sa semnez actele pt somaj tehnic de pe 4 .04 -16 .04 deoarece au inchis activitatea temporar.Este ok? Daca dupa data de 16 04 firma isi reia activitatea,eu pot beneficia in continuare de legea 19 depunand iarasi declaratiile necesare?
In perioada vacantei Pascale mamicile care stau acasa pt ingrijirea copiilor pana in 12 ani ( legea 19/2020) trebuie sa se intoarca la munca sau cum se procedeaza?

Manuela Rășină a scris:

Bună dimineața,

Zilele libere pentru părinți nu sunt concediu medical, nu medicul de familie le acordă.
În situația dvs. nu beneficiați de ele:
- nu pot benenficia de zilele libere persoanele aflate în șomaj tehnic, cele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri;


Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_541...

Discuție Lege 19 2020
in cazul in care firma la care lucrez isi suspenda activitatea temporar si angajatii vor fi dati in somaj tehnic, iar eu daca deja am cererea depusa si acceptata pt legea 19/ 2020 se va schimba ceva cu situatia mea,in cazul in care firma da restul angajatilor in somaj tehnic?