avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Am lucrat vreo 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Am lucrat vreo 5 ani la ...

Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Am lucrat vreo 5 ani la o fabrica de canapele, prin octombrie 2021 mi-am dat seama de unele nereguli ce se fac la salarizare, am avut multe discuții cu ei, le-am făcut și plângeri și nu s- a rezolvat nimic și nici nu ma puteau da afara. Iar în decembrie 2021

au transferat toți angajatii pe o firma noua, ne-au spus că rămânem cu aceleași drepturi, firma este a aceluiași administrator. Ne-au făcut contracte pe noua firma, doar ca pe contract speficificau și perioada de proba de 90 de zile. Mie mi s-a părut un pic dubios, dar am zis ca asa sunt contractele făcute standard. Acum în ultima zi când s-a terminat perioada de proba de pe contract mi-au dat sa semnez decizia pt încheierea contractului. Întrebarea mea e daca este legal ce au făcut, e normal sa se întâmple asa din moment ce eu aveam vechime la ei 5 ani.,calificare.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2022
Anky1988, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 3 Martie 2022
Nu cred ca v-au dat sa semnati demisia, ci incetarea c.i.m. la sfarsitul perioadei de proba , potrivit art.31 alin.3 C.mun.
Pai și asta ce înseamnă?

Cornel Vasile a scris:

Nu cred ca v-au dat sa semnati demisia, ci incetarea c.i.m. la sfarsitul perioadei de proba , potrivit art.31 alin.3 C.mun.

Este tot o încetarea c.i.m., dar care va poate da dreptul la șomaj.
Mulțumesc frumos. Dar eu întrebam dacă e în regula, dar fiind faptul ca eu nu eram în proba, eu eram angajata de 5 ani, iar ei acum 3 luni au schimbat firma și au zis ca rămânem cu aceleași drepturi, chiar dacă pe contract precizau și 90 de zile de proba.

Cornel Vasile a scris:

Este tot o încetarea c.i.m., dar care va poate da dreptul la șomaj.

Firma noua inseamna un nou angajator , iar un nouc.i.m. poate cuprinde si o noua perioada de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal sa poti pleca de la un angajator in perioada de proba in lipsa oricarei notificari de demisie? Christinna99 Christinna99 Buna ziua! Luni, 11 noiembrie 2019, a fost prima mea zi de lucru intr-o firma care m-a recrutat recent. Conditiile si mediul de lucru pe care le-am gasit nu au ... (vezi toată discuția)
Transfer conform art.173 din legea nr. 53/2003 lili2007 lili2007 Buna seara!Am fost transferata de la o societate de stat la o societate privata conform art.173 din legea nr.53/2003 ca urmare a inchirierii a societatii ... (vezi toată discuția)
Angajament de fidelitate AriMan AriMan M-am angajat de curand la o firma. Durata contractului de munca este pe perioada nedeterminata cu o perioada de proba de 90 de zile calendaristice. Pe langa ... (vezi toată discuția)