avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate Registered_user

Activitate Registered_user

Buna ziua!

In situatia in care un manager de spital judeten doreste sa mearga in concediu de odihna, pe cine are posibilitatea legala sa lase inlocuitor (dintre membrii comitetului director, membrii consiliului de administratie etc.)
Poate numi inlocuitor pe oricine doreste?

Multumesc in avans!
Exista un temei legal pentru a face astfel de angajari?
Buna ziua!

În baza prevederilor Ordinului 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioada determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19..
S-a stabilit modalitatea prin care institutia poate face angajari pe perioadat determinata fara concurs pe perioadat pandemiei.

Intrebarea mea: e posibil ca angajatorul (institutia) sa faca angajari fara concurs fara a respecta legislatia mai sus mentionata si sa angajeze direct, fara concurs persoanele picate la concursurile anterioare?

Multumesc
Multumesc mult de raspuns!
Nu se specifica nivelul studiilor, din pacate..
Buna ziua,

Exista o legilatie care sa reglementeze nivelul studiilor obligatorii (superioare) pentru ocuparea unui post de Asistent medical sef in cadrul unui spital judetean?

Multumesc
Multumesc frumos de raspuns
Multumesc frumos de raspuns!
Buna ziua

Daca o persoana divortata detine cota parte dintr-o locuinta (25%) iar partajul nu este incheiat, poate accesa un credit prin programul "prima casa"?
Imi cer scuze daca am fost ironic, am remarcat doar o greseala de interpretare, din punctul meu de vedere.


Ionut.ion a scris:

De ce nu intrebati direct la Ministerul Sanatatii/Guvern... daca nu va convine interpretarea facuta de ceilalti useri?
Cred ca asa o sa va lamuriti mult mai bine, fara ironie...