avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate anicarodica1969

Activitate anicarodica1969

Referitor la declararea bunurilor cu risc fiscal ridicat in sistemul RO e-Transport, procedura vizeaza vehiculele de minimum 3.5 tone iar valoarea BRFR sa fie mai mare de 10000 lei si greutate mai mare de 500 de kg. La achizitii intracomunitare de materii prime (tesaturi, nasturi, ata, fermoare, etc), mostrele originale aferente comenzilor care urmeaza a fi executate de un operator ( in lohn), si a caror valoare nu ajung nici macar la suma de 1000 lei, trebuie declarate?
Intre timp am aflat de pe site-ul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili, ca trebuie sa ne inregistram si sa declaram marfurile pe RO e-Transport.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarat! Dar, nu cred ca se pune problema ca nu ai nevoie ci de faptul ca au mai ramas, poate, cinci, zece lei. Si cine ar trebui sa dea impozitul aferent sumei neutilizate?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu sunteti singura! Si ma intriga faptul ca nimeni nu reclama acest fapt ca fiind un ABUZ! Unitatile emitente de carduri meniu se ghideaza si acum dupa faptul ca, atunci cand tichetele de masa, cele cadou sau vocherele de vacanta erau emise pe suport de hartie, aveau termen de valabilitate, cel mai adesea sfarsitul anului in curs, cu posibilitatea de a le mai folosi pana in data de 15 ale lunii ianuarie. Dar acum? Cand banii sunt virati de angajatori intr-un cont bancar, de ce se procedeaza tot asa? Uite asa obtin unii niste venituri necuvenite.
Buna ziua! Lucrez in cadrul departamentului de achizitii/livrari intracomunitare din cadrul unei societati care lucreaza in lohn pentru doua firme din EU, mai precis confectii textile, cod caen 1413 si intrebarea mea este daca avem obligatia de a inregistra transportul de marfa pe RO e-Transport avand in vedere ca noi doar prelucram materia prima si livram, de fapt, manopera pentru comenzile executate.
Perioada de suspendare ar fi 10.12.2019-21.10.2021. Am incetat suspendarea in 15.09.2020. Am corectat data incetarii suspendarii iarasi cu 21.10.2021 dar CIM-ul apare tot activ.
Nu ma lasa Revisal-ul...Se suprapune cu o perioada pentru care s-a operat incetarea suspendarii.
Problema e ca NU trebuia sa-i incetez suspendarea. Unitatea in care lucrez a fost in somaj tehnic iar atunci cand am operat incetarea suspendarii somajului, nu am fost atenta, avand doua persoane cu acelasi nume, si i-am incetat suspendarea si doamnei respective. Dansa ar trebui sa reia activitatea anul viitor, in octombrie.
Buna ziua! Am operat eronat in Revisal incetarea suspendarii contractului unei doamne care se afla in concediu pentru cresterea copilului. Am corectat data asa cum era initial insa contractul tot activ apare... Ce este de facut? Va reveni la munca abia in octombrie 2021.