avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate Simona.mihalache@scc.com

Activitate Simona.mihalache@scc.com

Buna ziua,
Pentru programul numit''Core working hours", acel program individualizat (4h din cele 8h/zilnice sunt fixe iar restul sunt organizate / programate de angajat functie de nevoile sale, respectand programul legal de 8h/zi) , va trebui intocmit act aditional la contractul individual de munca, sau este suficienta sintagma ''inegal''?
Multumesc.
Buna ziua,
In cazul concediului paternal - concediu acordat cu prilejul nasterii copilului (10 zile plus 5 zile in cazul in care a absolvit cursul de puericultura) contractul de munca trebuie suspendat pe perioada efectuarii lor?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
In situatia in care este incheiat un act adtional de desfasurare a activitatii in regim de telemunca, iar angajatului ocazional pe parcursul unei luni de zile lucreaza de la birou pentru cateva zile, solicitand anterior aprobarea si pontand prezenta la serviciu intr-un sistem de gestiune intern, incalcam in vreu fel prevederile legii 81?
Este imperios necesar precizarea in actul aditional a faptului ca telesalariatul va fi prezent in x zile / care zile.... la locul de munca organizat de angajator?
multumesc!
Buna ziua,
Poate renunta angajatorul la perioada de preaviz dupa ce in prealabil a agreat cu salariatul preavizul standard de 20 de zile?
Multumesc.
Buna ziua,
Ce pasi trebuie urmati in cazul in care intentionezi sa angajezi un cetatean NON UE (Republica Moldova) in Romania in regim de munca la domiciliu pe teritoriul din tara sa?
Dar in cazul in care are si cetatenie romana si ar trebui sa lucreze in regim de munca la domiciliu din tara sa?
Multumesc.
Buna ziua,
La schimbarea functiei unui angajat, din functie de executie in functie de conducere, este obligatoriu sa fie trecut in actul aditional si noul preaviz? Sau modificarea functiei aduce dupa sine si noul preaviz?
Multumesc.