avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Vanesacosma

Activitate Vanesacosma

Bună ziua.
Deși este vechi mesajul.... Ați reușit ceva?

corinatengher a scris:

Buna ziua,

Caut si eu sa ma indrumati va rog catre un avocat specializat in retrocedarea de bunuri a refugiatilor din Basarabia .
Dupa depunerea dosarului si completarea si recompletarea lui la Prefectura bucuresti am fost refuzata deoarece imi este imposibil sa gasesc certificatul de deces al strabunicului care a murit in inchisoare in Basarabia ca prizonier de razboi.
In momentul de fata am nevoie sa facem contestatie la negatia primita.

Va multumesc!

Bună ziua. Va deranjez cu o întrebare. Bunica mea a fost refugiata în România în urma ocupării rușilor în Basarabia. Tatăl ei a fost arestat în lagăr și le au confiscat toată averea. Ea a început niște demersuri în 2013 dar nu s a mai ocupat. Verișoara mea din partea altei surori a bunicii mele și a angajat un avocat și i s a restituit o despăgubire destul de consistenta..
Am tot dosarul și caut un avocat care sa se ocupe de toate aceste demersuri.
Vă mulțumesc frumos
Răspuns la discuția Plângere penala fără furt?!
Adică după ce dansa are sa ii mai dea bani, tot el pica? A fost f corect cu dumneaei dar unii oameni chiar sunt duși de'a binelea.

gi-jane2 a scris:

N-are decat sa faca plangere, nu vor fi urmari daca nu a furat-o, nu a inselat-o.


Răspuns la discuția Plângere penala fără furt?!
Va mulțumesc pentru răspuns. Va dați seama că nu i a dat prin cap sa facă contract având în vedere ca era prin recomandare și plus de asta dansa nici nu a vrut. Nici măcar facturi, bonuri. . El este f apreciat de toți pe unde a lucrat. Nu a furat nici măcar un cui de la nimeni.

E=mc² a scris:

Poate sa îi facă plângere dar mai degrabă pentru înșelăciune. Este obligația celui care prestează sa încheie un contract mai mult decât a beneficiarului lucrării și asta prin prisma veniturilor realizate care sunt ascunse de la impozitare. Ascunderea veniturilor impozabile este fapta de evaziune fiscala.

Bună seara. Va deranjez cu o nelămurire. Prietenul meu lucrează în construcții dar pe cont propriu. Între timp și a deschis și firma. Dar pana sa deschidă firma, printr o recomandare, a găsit o doamna care dorea renovarea completa a apartamentului. Doamna fiind singura, l a rugat sa se ocupe el de achiziționarea materialelor, găsit electrician.. Instalator. La început a spus ca are o anumita suma de bani după care tot zicea ca ea nu are, ca trebuie sa facă împrumut, ca ei nu ii trebuiesc facturi, chitanțe etc. După care a început sa fie nemulțumită, ca electricianul nu e bun, ca instalatorul e prea scump, ca gresia care a luat o cu aprobarea dânsei era prea scumpa... Etc etc După calculele prietenului meu dansa mai trebuia sa ii achite o anumita suma pe care dansa nu o recunoștea. I a prezentat situație, nici nu a vrut sa o vadă. Prietenul meu și a luat sculele și a plecat, chiar nu a mai suportat și mai ales sa ii muncească pe gratis.
Dansa acum îl amenință că îi face plângere penala ca ea i a dat bani și el nu a terminat lucrarea. Deși dansa chiar ii mai datora bani. Nu au făcut contract.
Întrebarea noastră este chiar poate face plângere penala? Doar el nu a furat absolut nimic singurul lucru este ca a lucrat la negru cum s ar spune.
Multumesc mult
Da. Asa este. Deci din ce inteleg, ordonanta de clasare ramane valabila nu?
Asta nu imi este clar.

Va multumesc f mult pentru raspuns

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua prin ordonanta parchetului vi s-a dat o solutie intr-un dosar penal de clasare motivat si pe argumentul ca fapta nu exista. Instanta a eliminat acest argument din ordonanta, astfel ca in prezent solutia se bazeaza pe celelalte motive cuprinse in ordonanta, cu exceptia celui ca fapta nu exista.

Buna ziua
Va rog mult ma puteti ajuta sa inteleg sentinta data astazi de judecator la o plangere impotriva ordonantei procurorului.
Sentinta este:
"În temeiul art. 341 alin. 6 lit. c C.proc.pen. admite plângerea formulată către petenta ..... împotriva ordonanţelor din 30.07.2021 şi 14.02.2022 date de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr. ...., intimaţi fiind ...... şi ..... şi schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare, în sensul eliminării din cuprinsul ordonan?ei din data de 14.02.2021 a referirilor la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen. ( fapta nu există). Menţine ca legale şi temeinice celelate dispoziţii ale ordonanţelor atacate. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi 19.05.2022."

Multumesc mult
Buna ziua. Va rog am o nelamurire fiind vorba despre un proces materie penal - plangere impotriva ordonantei procurorului. Prim procurorul a respins plangerea si acum se afla in fata judecatorului. La primul termen s a amanat pentru a lua la cunostinta procurorul de actele depuse la dosar. Ambele parti am depus concluzii. Si de atunci se tot amana pronuntarea sentintei. Este a 3 a oara cand se amana.
Va rog sa ma lamuriti, din experienta dvs, este ceva normal? Sau ce se poate intampla?
Multumesc mult
Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Intr un proces penal, partea cealalta a atasat la dosar screenshoot-uri de pe facebookul meu personal. Nu sunt decat postari personale (melodii, citate...etc). Este legal?
Multumesc
Ma scuzati ca insist dar sunt putin nelamurita. Este posibil ca plangerea sa fi fost facuta mai intai la procuror si abia apoi la tribunal? ca inteleg ca daca ar fi asa ar mai exista inca 20 zile.
si nu este mentionat acest lucru in dosarul electronic.
poate fi acest caz?