Din informațiile publice APIA, criteriile de acceptare a bonurilor/facturilor pentru acciza la motorină sunt aceleași la nivel național – includ facturi pe numele fermierului cu detalierea cantității, prețului, accizei etc., dar bonurile simple de casă sunt, de regulă, respinse. Iată cum stă treaba:
-Factura din SPV (factură electronică) este întotdeauna acceptată – verificabilă automat și unică.
-Facturi pe hârtie pot fi acceptate doar dacă îndeplinesc exact condițiile cererii (date complete, pe fermier, cu mențiuni fiscale clare). Procedura nu e flexibilă în funcție de județ – baremul e dat central de APIA.
-Bonurile simple de casă (cele fără cod fiscal, etc.) sunt respinse aproape peste tot, în toată țara, inclusiv în Cluj. Nu e o excepție locală.
Acum trebuie analizat de ce nu au fost acceptate bonurile si care este motivul invocat de APIA Cluj,
Dacă pârâtul este in continuare sau nu proprietar veti afla cu ocazia efectuării expertizei poate. Insă, pârâtul chiar dacă a vândut proprietatea va rămâne în continuare în proces și hotărârea îl va viza. Nu trebuie să vă faceți probleme. Oricum, puteți să discutați cu un avocat pentru a vă explica pe larg care sunt efectele și ce se poate face.
Înainte de a formula vreun denunț ar fi bine să consultați un avocat pentru a studia datele exacte ale acestei probleme, riscurile la care vă expuneți, etc., și abia apoi vedeți care ar fi soluțiile juridice.
Cred că este important de aflat care este situația actuală în dosarul dvs penal. Vă recomand să apelați la un avocat să se intereze și să știți ce aveți de făcut.
Mergeti la serviciul rutier cu dovada fără circulație si cu rezultatul la sânge si solicitați o nouă dovadă cu drept de circulație. Prezentați-vă personal și cu aceste documente în original, mai cu seamă dovada fără drept.
Puteti formula o notificare către proprietarul de deasupra prin care să îi aduceți la cunoștință acest fapt si să îi solicitați să efectueze reparația. De asemenea, puteți informa, în scris, administratorul pentru a se prezenta la acel apartament în vederea constatării și eventual achitării costurilor din fondul de reparație. Vă recomand să apelați la un avocat să vă asiste.
Intradevăr este un caz aparte. Insă, potrivit legii un copil trebuie să aibă o relație normală și cu bunicii săi. Dacă există motive temeinice binînteles că această relație poate să înceteze.