avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Florin111

Activitate Florin111

Va multumesc frumos pentru clarificare!

Mihăilă Sebastian a scris:

Fiind la prima fapta putin probabil sa i se aplice o masura privativa. Art. 114 precizeaza ca pedeapsa PREVAZUTA sa fie de 7 ani sau mai mare. In cazul de fata este de la 3-10 ani. Prin pedeapsă prevăzută de lege se înţelege pedeapsa prevăzută în textul de lege care incriminează fapta săvârşită în forma consumată, fără luarea în considerare a cauzelor de reducere sau de majorare a pedepsei. Astfel ca exista si posibilitatea luarii unei masuri educative privative de libertate.

Mulțumesc pentru raspuns Daca minorul e la prima fapta penală,iar maximul pedepsei de tentativa la tâlhărie calificată e de 5 ani se poate lua măsura educativă cu privare de libertate??? Am interpretat greșit ar.114 cod penal ??? Mulțumesc frumos pentru clarificare !

Mihăilă Sebastian a scris:

Se poate lua masura preventiva a arestului pana la judecarea definitiva a cauzei. Pe fond, se va pronunta o masura educativa (fiind minor la data savarsirii faptei), masura putand fi deopotiva privativa sau neprivativa de libertate.

Se poate dicta de catre instanta masura arestului preventiv pe 30 de zile impotriva unui minor de 17 ani acuzat de tentativa de talharie calificata (conform art 234 alin 1 lit.a cod penal coroborat cu 233) ? Tentativa nu este sanctionata cu jumatate din pedeapsa pentru fapta consumata respectiv ,daca fapta e sanctionata cu inchisoare 3-10 ani ,tentativa de talharie calificata nu se sanctioneaza cu 1,5-5 ani ? Daca se sanctioneaza cu 1,5 -maxim 5 ani ,iar art.114 alin.1 spune ca fata de minorul 14-18 se ia o masura neprivativa de liberatate aceasta putandu-se lua doar daca a mai comis o fapta etc nefiind cazul ,iar fapta fiind sanctionata cu inchisoare maxim 5 ani (sub 7 ani) ,asadar va beneficia de o masura educativa neprivativa de libertate din partea instantei la judecarea fondului ,in conditiile in care fapta a fost recunoscuta de catre inculpat si probata si cu alte mijloace de proba ,de ce s-ar mai lua masura arestului preventiv ? Multumesc frumos pentru raspuns !
Va multumesc frumos pentru clarificare ! Se pare ca nu exista alternativa decat sa lasi timpul sa treaca ,cam groaznic si inuman in acelasi timp ,asta e ,mari legiuitori avem ,de !
Buna ziua ! Pentru o condamnare penala de 1 an si 2 luni cu suspendare sub supraveghere ,cu 2 ani conduita supravegheata se poate face cerere de reabilitare pe cale judecatoreasca la implinirea termenului de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii ,chiar daca reabilitarea intervine de drept la 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii ? Multumesc frumos pentru raspuns !
Buna ziua ! Ati putea sa-mi spuneti daca persoanele care nu au cotizat o zi la sistemul de pensii pot primi vreo forma de ajutor social la implinirea varstei de pensionare si daca da in ce cuantum si in baza carei legi ? Nu ma refer la ajutorul social pentru care trebuie sa muncesti 5 zile ,ma refer la un venit similar pensiei acordat la implinirea varstei de pensionare. Va multumesc frumos!
Buna ziua ! Ati putea sa-mi spuneti daca persoanele care nu au cotizat o zi la sistemul de pensii pot primi vreo forma de ajutor social si daca da in ce cuantum si in baza carei legi ? Va multumesc frumos!
Fiti amabil ,sunt intr-o situatie similara ,ce alcoolemie ati avut in aer si in sange,multumesc frumos !

florentin29 a scris:

Salut,eu sunt trecut prin asta in 2014,daca nu s a schimbat codul rutier...lucrurile stau cam asa,daca am citit bine pe 17 ai fost prins...prima data,iti angajezi avocat(cu totul aproximativ un an dureaza 3-4 infatisari la judecatorie daca nu te intelegi cu procurorii,~2000 de lei te costa)apoi trebuie sa mergi la IML sa platesti analizele(o suta si ceva de lei),apoi mergi la politie(nu iti accepta plata mai devreme de 30 de zile)...te verifica procurorii,si apoi in instanta(cum ziceam daca nu iti convine propunerea lor),raspunsul a fost "pedeapsa amenzii penale în cuantum de 11250 lei (225 zile amendă * 50 lei, faptă săvârşită pe data de 11.04.2014)În temeiul art. 66 alin. 1 lit. i C.pen. 2009 coroborat cu art. 68 alin. 1 lit. a C.pen. 2009 aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce vehicule de categoria B, pe o perioadă de 3 (trei) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri"...am facut recurs si am scapat cu "Desfiin?ează în partea sentin?a penală apelată, numai în ceea ce prive?te cuantumul pedepsei amenzii aplicate inculpatului, ?i rejudecând în fond: Reduce cuantumul amenzii penale aplicate inculpatului de la suma de 11.250 lei (echivalentul a 225 zile amendă în valoare de 50 lei fiecare) la suma de 3.200 lei (echivalentul a 160 zile amendă în valoare de 20 lei fiecare)",deci am ramas cu o amenda mai mica si aceiasi pedeapsa complementara...deci...sigur ai dosar penal,o amenda "frumoasa" si o perioada buna fara permis.Am intalnit persoane care au primit 2 ani cu suspendare si au ramas cu permisul anulat dar dupa un an au facut scoala si l- au recuperat,eu avand suspendarea permisului am inteles ca voi da doar un examen teoretic,daca iti este ceva ne clar intreaba ma.

Buna ziua , Am cateva intrebari vizavi de societatile comerciale fara angajati (angajati 0 ) , dupa cum urmeaza :

1. Poate administratorul societatii (nefiind angajat al societatii ) sa-si completeze adeverinta de salariat tip pentru sine ? Este acesta asimilat angajatului ?

2.La rubrica ” Domeniul activitatii profesionale ” se poate scrie ”Administrator societate - urmat eventual de codul caen principal din certificatul de inregistrare al societatii ?

3.La rubrica ”Locul de desfasurare a activitatii profesionale ” se poate mentiona - ”In Tara (Romania ) ” ?

4.La rubrica ”Traseul deplasarii ” este in regula daca se mentioneaza - ”Domiciliu -Locul/Locurile de desfasurare a activitatii profesionale (organisme publice,furnizori,clienti ) ” ?

5.La rubrica ”Mijlocul de deplasare ” se poate scrie nr. de inmatriculare al masinii societatii ?

Va multumesc pentru raspunsul la TOATE intrebarile !
Va multumesc foarte , foarte mult pentru raspuns !