avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate petricapetrisor

Activitate petricapetrisor

Buna ziua,
am urmatoarea situatie: am pontat ziua de 15 august 2016 (zi de sarbatoare legala), cu 8 ore. I-am dat ziua de 5 septembrie libera, conform codului muncii - o zi libera in urmatoarele 30 de zile (nu am trecut nimic in data de 5, am lasat casuta goala).
Acum omul s-a dus in somaj. Ma suna de la somaj ca in septembrie are cu o zi mai putin in declaratia 112 si ca l-am vaduvit pe om cu o zi la vechime. In codul muncii nu scrie ca ziua libera acordata in urmatoarele 30 de zile, se plateste. Ca valoare apare corect in declaratia 112. Baza de calcul e mai mica in septembrie, dar e mai mare in august (prin compensare, ca sa spun asa). Sa-i ia naiba cu legile si softurile lor.
E corect ce spun cei de la somaj ? Multumesc.
Nu degeaba au atatia romani icoane cu madam kovesi prin casa.
Eu sunt curios de ce a apelat omul la dna si daca a primit un numar de inregistrare. Parca dna-ul se ocupa de corupti si "intarirea" statului "da drept". Mai mult, kovesi se plange ca nu sunt destui procurori. E posibil sa zica dna-ul ca Godina e corupt si sa-l aresteze preventiv, daca asa zice unul de pe strada.
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Tu si la varsta asta mai asculti de mamica si taticu ?
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Hai sa lasam asta cu fsn-ul, ca e veche, e istorie. Ponta avea 18 ani la revolutie.
Vezi masurile luate de guvernul actual si mizeriile facute de basescu prin intermediul marionetei boc si contrasemnate de predoiu. Nu mai vorbim de "justitia reformata" a lui basescu. Restul e can-can.
Acuma eu nu incerc sa te lamuresc, pentru ca tu esti cu monarhia. Dar pana atunci, hai sa vedem diferentele si sa decidem in consecinta.
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Vezi ca s-a redeschis dosarul cu erata ilegala de la referendum si se vor lamuri lucrurile. Cu siguranta, nu Ponta l-a readus pe basescu inapoi la Cotroceni. Asa ca ipoteza ta pica.
In alta ordine de idei, procurorul general Tiberiu Nitu a fost numit de basescu doar daca era propusa kovesi la dna. A fost conditionata deci aceasta numire.
Si se dovedeste acum ca Tiberiu Nitu a fost o alegere buna pentru ca i-a redeschis niste dosare fostului cotrocenist basescu, dosare pe care toata lumea le credea inchise.
Daca mai adaugam masurile economice bune luate de Ponta in ultimii 3 ani (reducere tva alimente, reducere cas angajator, dublare alocatii copii, reintregire pensii si salarii, tva la incasare, redeschidere spitale, neimpozitare profit reinvestit, etc) atunci as zice ca nu e ciudat. De aia se zbat acum securistii din pnl-pdl sa-l dea jos cu forta, fiindca stiu ca la anul nu vor castiga alegerile.
Acuma, daca romanii accepta la nesfarsit ca securitatea sa-si faca de cap prin Romania, asta e. Ghinion. Si daca accepta sa vina din nou la putere basistii care au distrus tara asta, atunci foarte bine. Fiecare pe cont propriu. Probabil ca se va promulga si legea junglei.
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Ponta a propus-o pentru a debloca situatia. basescu a numit-o. Aceasta femeie a fost tot timpul omul lui basescu si inca este, dovada ca nu se atinge de el. Noroc, una peste alta, cu procurorul general Tiberiu Nitu, care i-a redeschis niste dosare fostului cotrocenist.
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Pai, sincer, eu cred ca e invers, la cum actioneaza institutiile de forta conduse de oamenii lui basescu.
Corect. De exemplu, iohannis nu se baga atunci cand oameni simpli fac puscarie nevinovati. Zice ca nu e de competenta lui. Bravo !

Iata un pasaj din programul prezidential al lui iohannis:
Președintele trebuie să fie garantul principiului potrivit căruia cetățeanul va sta mereu înaintea statului, iar instituțiile statului servesc și respectă cetățeanul. Este nevoie să răsturnăm paradigma care domină viață publică din România: nu cetățenii trebuie să lucreze în folosul statului, ca să îl întrețină, fiind doar numere într-o contabilitate și birocrație seacă, ci statul trebuie să fie la dispoziția lor.
Aceasta se traduce prin respectul cuvenit acordat fiecărui cetățean.
Răspuns la discuția DNA vs. politica romaneasca
Iata cateva autodenunturi facute de basescu, azi, 21.04.2015:

"Aș vrea să vorbesc cu ea (bica), pentru că pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar. E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa mea."

"Eu am fost comandat de navă, mi-am apărat și ospătarii de navă când îi prindeau cu contrabandă, dar când e vorba de șeful DIICOT, ANI, cum să nu cred în ei ?"

Deci pentru el, seful diicot, ani, dna, sri, inalta curte, sunt ospatarii sai de nava.
Intreb si eu, cum sa faci justitie cu niste ospatari ? Doamne fereste ! Cine a putut sa fie in fruntea tarii timp de zece ani.

Sunt curios totusi ce va face dl iohannis dupa aceste declaratii.