Multumesc. La instanta ce posibilitati avem sa adunam masa succesorala? Nu avem informatii si am vrea sa intrebam la cat mai mult institutii. Ne adresam instantei? Avem vre-o 20 de verificat.
Se poate elibera certificat de calitate de mostenitor daca 2 din 12 mostenitori nu sunt de acord si solicita amanari . Daca la noul termen un alt mostenitor cere amanare, si tot asa, cand si cum vom putea obtine certificatul de calitate? Fara el nu putem aduna masa succesorala pe care notara refuza sa o verifice integral pentru ca sunt prea mult locuri in care trebuie sa caute. Ni s-a spus ca nici instanta nu ne va da certificat de calitate. In aceste conditii cum putem sa completam masa succesorala?
Va multumesc mult.
Va multumesc mult pentru raspuns, Domnul Croitoru. In cazul nostru doi dintre cei 12 mostenitori nu sunt de acord cu trimiterea dosarului in instanta. Noi, ceilalti zece deschidem mai intai actiune la tribunal, sau solicitam notara sa faca nota de incheiere si doar apoi putem deschide actiunea ? Notara nu ne raspunde la solicitarile scrise.
Am si eu rugamintea de a ne sfatui cum sa procedam pentru a solicita trimiterea dosarului nostru de succesiune in instanta in conditiile in care doi dintre cei 12 mostenitori nu sunt de acord. Se poate opune notarul?
Buna dimineata,
Am acceptat mostenirea si am prezentat toate actele cerute de notar pentru a ne dovedi filiatia. Intampinam insa dificultati (notar necooperant) in a obtine actele lipsa necesare stabilirii masei succesorale ( refuza sa faca adrese, intampinari la banci, la Depozitarul central al BVB) . Ce putem face in aceste conditii? I-am cerut sa ne elibereze certificat de calitate de mostenitor ca sa ne putem adresa direct la aceste institutii, dar ne-a refuzat. Ce ne sfatuiti?
Cu multumiri
Va mutlumim inca data. Revin cu o cerere de lamurire, poate notarul sa afle informatii despre proprietatea unchiului decedat si daca ea nu a fost inregistrata la cadastru ? De ce informatii ar avea nevoie notarul? Noi, mostenitorii nu cunoastem decat orasul in care se afla proprietatea si anul cand s-a facut cumpararea. Va multumim anticipat.
Buna ziua,
Avem informatii ca unchiul pe care il mostenim ar avea o proprietate in alt judet decat cel in care se dezbate mostenirea. Exista vre-o modalitate sa intram in posesia actelor doveditoare legat de acest lucru? Poate notarul sau avocatul sa ne ajute ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Se poate da o procura speciala pentru succesiune la Consulat daca nu detinem certificatul de deces in original? Avem o copie scanata trimisa de notarul la care s-a deschis succesiunea in tara.
Va multumesc.