Bună ziua,
În măsura în care blocul a fost finalizat în 2016, o autorizație de construcție trebuie să existe la bază, unde trebuie să se precizeze caracteristica reală a blocului (P+2E+M). De altfel, dacă blocul este finalizat ar trebui să existe și o carte tehnică unde să se menționeze caracteristicile tehnice ale imobilului. În acest caz, contractul de vânzare poate fi doar rectificat să corespundă realității. .
Pentru a vedea ce este de făcut trebuie clarificată în totalitate situația cu documentele imobilului.
Bună ziua,
Din păcate, pentru a introduce imobilul în intravilan este necesar PUZ-ul.
Bună ziua,
Arendașul și-a schimbat doar denumirea și sediul social (deține în continuare același CIF și nr. de înregistrare în registrul comerțului) sau și-a înființat altă societate ?
Dacă arendașul și-a schimbat doar denumirea și sediul trebuie doar un simplu act adițional prin care precizați modificările din Contractul inițial.
Dacă și-a înființat altă societate, răspunsul la întrebările dvs. depinde de clauzele din Contractul de arendă. De regulă, dizolvarea/lichidarea unei societăți e cauză de încetare a Contractului.
Bună ziua,
Ce înseamnă că nu binevoiește să o închidă?
Dacă executarea într-adevăr a rămas fără obiect, este cel mai bun argument pe care îl aveți.
Dacă vă execută din nou silit (acte noi de executare), formulați contestație la executare și invocați că executarea a rămas fără obiect (cu argumente și dovezi). Dacă nu se ridică acte de executare existente (ex: popriri, conturi blocate), solicitați expres executorului desființarea popririi.
Bună seara.
V-aș recomanda pentru început să clarificați care este suprafața faptică pe care o dețineți și pe cât din această suprafață aveți documente, finalitatea fiind întăbularea acestei suprafețe. Pentru început, puteți discuta cu un topograf să vă lămurească ce/cât dețineți.
Bună ziua,
Faptul că doar dumneavoastră sunteți trecută pe factură nu înlătură obligația celuilalt coproprietar de a suporta partea din preț aferentă cotei-părți (1/2 în speță), respectiv nici dreptul dumneavoastră de a-i cere această sumă în cazul în care achitați integral.
Dacă într-adevăr a fost întocmit în 02.11.2024 și vi s-a înmânat în 02.01.2025, comunicarea s-a făcut în ultima zi, fiind valabil. Puteți formula plângere și invoca artioclul menționat dar pare a fi valabil. În aceeași zi ați sâvărșit și abatarea? 02.11.2024 cade într-o zi de sâmbătă.
În data de 02.01.2025 ați primit în poștă? Aveți ștampila pe plic de la poștă cu data de 02.01.2025?
Bună ziua,
Da, este valabil și produce efecte, data când ați primit procesul verbal (data comunicării) are relevanță pentru calcularea timpului în care puteți formula plângere contravențională.
Bună ziua,
Dacă puteți obține amânarea aplicării pedepsei, este de preferat.
Amânarea aplicării pedepsei NU este o condamnare, sens în care nu veți suferi consecințele unei condamări. Veți fi supravegheat și vi se vor impune anumite obligații termen de 2 ani, dar impactul asupra drepturilor dvs. este mult mai mic.
Asta este situația la nivel general, depinde totuși situația dvs. concretă și ce anume urmăriți.