avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate tudorani

Activitate tudorani

Răspuns la discuția mostenire
nu vreau sa fiu gresit inteleasa.noi nu vrem sa ne folosim de bani decat in cazul in care decedeaza unul dintre ei.
Discuție mostenire
Ambii parinti sufera de dementa senila.Boala este avansata astfel incat ei nu mai pot avea grija singuri de ei, nu mai cunosc pe nimeni, tata nici macar nu mai vorbeste.Exista conturi deschise pe numele lor, neavand nici unul dintre copii imputernicire pe cont.Avem scrisori medicale de la medic in care sunt declarati iresponsabili.Intrebarea este daca exista vreo modalitate legala prin care sa putem avea acces la aceste conturi , daca exista posibilitate de a face acte pe bunuri in timpul vietii si daca este mai simpla procedura decat dupa deces?
In contul 'clienti incerti' exista o suma care reprezinta un client neincasat, client care nu a fost dat in judecata, s-a incercat recuperarea pe cale amiabila, neexistand un contract intre cele doua societati. Exista o posibilitate de scoatere din evidente a acestei sume?
Am obtinut de la primarie un teren in folosinta ca persoana fizica. In termenul prevazut in contract s-a scos autorizatia de construire imobil. In contract la punctul B -termenul de valabilitate a autorizatiei este trecut 3 zile de la data emiterii, interval de timp in care trebiue incepute lucrarile de executie autorizate. La punctul C-durata de executie a lucrarilor este de 24 luni de la data inceperiiefectuarii lucrarilor (anuntata in prealabil), situatie in care termenul de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.
Intrebarea mea este :autorizatia este gresita? Din ce am mai discutat cu persoane abilitate se pare ca valabilitatea autorizatiei este conform legii 12 luni, dupa care se poate solicita prelungirea.