avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate wirtej

Activitate wirtej

Răspuns la discuția nerespectarea unui act notarial
MonicaHanganu a scris:

Il puteti reclama penal pentru tulburare de posesie.


sunt in situatie asemantoare.
plingerea penala zace de doi ani, punga mea ii mica.
-o onorata instanta a radiat casa scarii la o casa ,asa ca la pod sau acoperis ajungi cu elicopterul si daca stai la etaj urmeaza ani de procese ca sa poti intra in propria-ti locuinta si asta cu ajutorul onoratei instante care se plinge ca aree multe dosare si nu stie cum sa mai faca fata la volumul mare de lucru pe care ea si l-a creat.
-daca ai bunuri comune accesorii ale bunului principal in cota ideala trecute in CF instanta le radiaza pe motiv ca initial cind casa nu era impartita pe apartamente nu erau prevazute bunuri comune #-o, dupa ce casa s-a impartit pe apartamente nu sunt luate in considerare bunurile comune cica apartin bunului principal initial si nu pot fi atribuite celorlante apartamente, (cit de naivi suntem cind cumparam credem ca asa va fi) asa ca nu ai aces la etaj daca stai acolo,acoperis, cosuri de fum, canalizare ,intrare in casa etc.
- instanta a hotarit ca in extrasul de CF bunurile comune in 1950 nu erau prevazute, asa ca nu pot fi impartite in cota ideala conform suprafetei apartamentului- asa s-a hotarit !
si cica noi traim intr-o tara normala cu stat de drept ,unde proprietatea i-ti este garantata si ocrotita dar cu conditia sa nu dai de un reclamant cu punga intelectuala plina care e dispus sa o imparta cu cei ce-l ajuta "legal" sa te forteze in timp sa-ti iei bagajele si sa-i vinzi lui pe nimica ca doar drepturile din CF ti-au fosr radiate,sterse asa ca ai un drept de proprietate handicapat care nu valoreaza mare lucru.
-justitia v-a triumfa ca este impartiala ,nu tin cont de extrasul CF si contractul de C-V, alea sunt mofturi care nu pot fi luate in considerare, important este ce crede onorata instanta in functie de stimulentul....intelectual de moment, altfel nu se explica cum dintr-un drept si titlu pe care-l ai ajungi un milog pe banii tai la discretia unuia cu punga intelectuala plina, chiar si daca esti aparat de legi in vigoare, dar care i-si pierd valoarea cind onorata instanta vede doar in zona stimulata ...intelectual, ca n-am probe in acest sens, am numai legi amarite in vigoare care n-au valoare, -valoare nu este cea ce cred eu, valoarea este alta pe care eu nu o vad prin prisma onoratei instante,care nu raspunde de hotaririle date decit cu eventual 5% din salariu, aia nu-i valoare, punga mea intelectuala nu-i pe masura intalegerii instantei.
parerea mea.
Răspuns la discuția "INGINERIE" PFA
multumesc pentru raspunsuri si ce bine ar fi sa fie asa de simplu.cu stima wirtej
Discuție "INGINERIE" PFA
1.cu ocazia intocmirii documentatiei unui ap.vecin din casa vizavi de vinzare cumparare in 2009 un pfa(persoana fizica autorizata) uita sa treca si pe ce-l de al doilea proprietar trecind in fisa imobilului un singur proprietat in cota de 1/1 desi celalant apartament a fost cumparat cu toata documentatia necesara in 1998 si in contract se specifica clar mp.aferenti ap.si cota indiviza din imobil,contract v-c la notar si intabulare in 2002.
2.se pot atribui acelasi nr de ap.(de ex.nr 1) pentru doua apartamente la acelasi nivel tinind cont ca sunt doi proprietari diferiti si unul din apartamente a primit nr.1 in urma unei hotariri ale unui judecator de carte funciara in anul 2002 cu ocazia intabularii.,documentatia PFA-ului care atribuie acelasi nr.1 este facuta in 2009.
daca solutia rezolvarii exista doresc o "colaborare".ap.este situat in bucuresti.

Daca-l inchiriati la o firma care va desfasura acolo o activitate comerciala trebuie sa aveti acordul comitetului si al vecinilor pentru schimbarea destinatiei apartamentului.




1-si daca firma nu va desfasura o activitate comerciala mai este nevoie de acordul....
2-daca inchiriez unui notar sau avocat mai este nevoie de acordul...
3-daca un imobil are doi proprietari si unul desfasoara deja o activitate comerciala intrun butic pe terenul comun fara aprobarea celuilant proprietar se poate folosi acest argument pentru a-l "forta"pe acesta sa-si dea acordul ca si celalant proprietar sa poata inchiria spatiul locativ din imobil unui avocat de ex.,spatiul fiind in p-ta dorobanti
4.-daca o persoana fizica(avocat,notar) inchiriaza un spatiu de locuit poate ulterior cu acordul proprietaului sa-si desfasoare activitatea profesionala fara acordul celui de-al doilea si unicul vecin din imobil tinind cont si de punctul 3 de mai sus cu spatiul din p-ta dorobanti.
apelez la bunavointa dvs.rugindu-va sa-mi transmiteti in masura posibilitatilor normele metodologice de aplicare a legii 1/2009.va multumesc. cu stima virtej.
sdianaviolina a scris:

Art.51 din Legea 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara prevede urmatoarele:


(2) Incheierea de inscriere sau de respingere poate fi atacata cu plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plangerea impotriva incheierii se depune la biroul teritorial si se va inscrie din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare."


ce se intimpla in cazul in care au trecut cele 15 zile in care am dreptul de plingere ?
in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de" x mp " reprezentind o cota indiviza de" z % "din imobil si odata cu locuinta se vinde si o cota indiviza de y % din partile de folosinta comuna,se anexeaza schita care face parte integranta din prezentul contract.se trece la intabulare si se intocmeste un plan releveu care corespunde cu schita anexata la contractul VC.dupa 6 ani se cere eliberarea unui extras CF si se constata ca :
1.suprafara utila din contract devine suprafata totala dar diminuata (notata mai sus cu x mp)
2.mica terasa mentionata in contractul de VC nu mai apare mentionata in CF
3.cota indiviza de y % din partile de folosinta comuna ale imobilului nu se mentioneaza nimic.
intrebare :ce sepoate face in acest caz pentru corectarea inscrisurilor din evidenta CF si trecerea datelor din contractul de VC ?,ce articole pot fi invocate ?.ma adresez instantei sau oficiului de cadastru si publicitate imobiliara bucuresti sector...?
multumesc tuturor celor care ma vor ajuta .cu stima wirtej.
Răspuns la discuția cumpar dar nu pot
doamna av. Ileana Schwarz scuzele mele


ma judecati gresit la fel cum eu am crezut ca am scapat de problema.
va rog sa ma scuzati dar nefiind de meserie sil neinformat am crezut ca asteptarile s-au terminat.daca am gresit undeva va rog sa ma scuzati si gresala vine de la necunoasterea acestui hatis de legi care i-mi sunt straine.APRECIEZ FORTE MULT AJUTORUL PRIMIT si MULTUMESC TUTUROR PENTRU AJUTORUL DAT PE ACEST FORUM.sincer nu vad dedesubturile acestei probleme si poate sunt entuziasmat si am crezut ca odata cu publicarea modificarii la legea 10 am cam scapat de probleme,daca am intales gresit nu e vina mea,am apelat cu incredere la acest forum si nu pot sa nu multumesc celor care ma ajuta.
cu stima si regret ca am fost intales gresit. wirtej
Răspuns la discuția cumpar dar nu pot
"IN primul rand, asa e, revendicarea in baza legii 10 impiedica vanzarea...
Apoi, nu inteleg, proprietarul ap. n-o fi fost chemat in judecata, cine stie de ce, insa de ce n-o fi intervenit el in dosar? Adica nu inteleg daca litigiul ala priveste sau nu si apartamentul obiect al promisiunii sau care e situatia... Ca nu mi-e tocmai clar...
Litigiul nu e notat in CF? "

1.proprietarul nu a fost chemat in judecata pentru ca revendicatorul a vindut cu cca.50 ani in urma acel ap.din imobilul pe care il detinea si acuma cere in instanta tot imobilul nespecificind ce apartamentul revendicat ci spune tot imobilul.un truc ieftin dar se incearca.tribunalul respinge cererea si trimite dosarul la judecatoria de sector ,dosar care jace si acuma in arhiva judecatoriei nesolutionat.
2.cumparatorul ap.in discutie nu a stiut de acest litigiu,nu a fost chemat in instanta.a aflat de aceasta revendicare doar dupa 10 ani de la cumparare cind a vrut sa vinda.
3.revendicatorul a chemat doar statul in judecata nu si cumparatorul cu legea 112.
4.proprietarul (revendicatorul -decedet in urma cu 3 ani)detine un imobil compus din parter (2 ap) si etaj.acesta vinde parterul (cele 2 ap.) din care unul este nationalizat. acum doreste datorita lipsei de evidente si ceata imobiliara sa revendice ceva ce a vindut in urma cu cca.50 ani.cumparatorul ap.nationalizat (ap.in discutie) nu mai are mostenitori si statul vinde ap.in baza legii 112. prost nu-i cel ce cere...cred ca am fost clar daca nu va stau la dispozitie cu orice lamuriri.
5.litigiul nu e notat in CF corespunzator ap.dobindit cu legea 112.
6.exista doua dosare identice -unul la judecatoria de sector dupa ce a fost respins de tribunalul bucuresti-unul la primarie municipiului bucuresti nesolutionat. am incercat in decembrie 2008 sa vad acest dosar din primarie si am fost programat in noembrie 2009 #-o.
de unde pot obtine o dovada din care sa reiese ca o persoana a decedat si dosarul care sta nesolutionat din 2001 nu mai este de actualitate.in general daca nu esti o ruda nu i-ti elibereaza un astfel de document.va multumesc.