avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate valentin.m62

Activitate valentin.m62

Multumesc.
Buna ziua,
Am facut cerere de renuntare la judecata ,dar prin Sentinta Civila am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 1000 lei,avand posibilitatea de recurs.Vreau sa fac recurs impotriva cuantumului exagerat al cheltuielilor de judecata.Intrebare:daca pierd acel recurs,exista posibilitatea sa mi se pretinda o suma si mai mare drept cheltuieli de judecata?Multumesc.
Buna ziua! Ca urmare a modificarii Codului de procedura civila prin legea 140/2022 este necesara reexaminarea in instanta a actiunii de punere sub interdictie a mamei mele (bolnava psihic si incadrata in gradul grav de handicap mental), pentru care am fost desemnata anterior tutore.
Astfel ,prin comunicarea primita de la Parchet, sunt nevoita sa o supun pe mama mea atat unei evaluari psihiatrice cat si unei evaluari psihologice. Pentru aceasta ,in comunicare ,se face precizarea ca pot solicita ajutorul avocatului desemnat din oficiu, fara a fi specificat numele acestuia.
Cui ar trebui sa ma adresez pentru a afla cine a fost desemnat avocat din oficiu.
Daca mama se afla intenata intr-o sectie de psihiatrie va trebui sa fie examinata in unitatea spitaliceasca? Sau va trebui sa caut alt medic psihiatru si alt psiholog?
Va multumesc!

Am sanse de reusita ca sa solicit in Instanta verificarea sistemului de monitorizare(supraveghere) ca dovada din partea partii reclamate?Multumesc.
Va multumesc frumos!
As vrea sa va intreb cum dovedesc -cu expertiza tehnica-un ca acel PFA a facut reparatia,si nu un alt agent economic?Multumesc.Solutionarea amiabila a esuat de mult,de la inceput!
Buna ziua,
Am dus la reparat un utilaj la un P.F.A. Mi s-a facut Fisa de Constatare Defectiune utilaj,unde initial e scris ca nu doresc reparatia.Ulterior,am revenit pentru depanare.Depanarea a fost facuta necorespunzator,utilajul e tot stricat.Nu mi s-a emis factura fiscala sau chitanta pentru serviciul prestat..Banii i-am platit in avans,dupa cum mi s-a cerut de catre operatorul economic.Pretentia mea este inapoierea banilor platiti PFA-ului.PFA spune ca nu mi-a facut nici un serviciu,deci minte ,bazandu-se pe faptul ca nu am dovada servicului efectuat(Factura fiscala sau chitanta).Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o cerere la Judecatorie,Civil,pentru a-mi recupera banii.Mentionez ca nu am nici un martor.Multumesc!