avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate danyab

Activitate danyab

Buna seara,
As fi interesat pentru un magazin online in care o sa se vanda lucruri handmade, ce varianta fiscala ar fi mai avantajoasa?
Am citit multe pe aici pe internet dar nimic concret, asa ca as dori sa spun pe scurt ceea ce se doreste sa se faca.
Pe baza unui certificat acreditat de mestesuguri, se vrea dezvoltarea acestei activitati, adica creearea de diferite obiecte artizanale acasa si vinzarea lor printr-o platforma online proprie, care e in curs de creeare si daca lucrurile incep sa functioneze bine, am dori sa achizitionam obiecte create si de alti mestesugari, pe care sa le revindem apoi(problema e ca nu toti cei care fac astfel de obiecte au forme juridice de a putea vinde)!
Nu m-ar interesa ceva foarte complicat sa fie cat mai simplu dar legal, sa putem achizitiona sa putem revinde sa platim taxele si sa fie in regula din punct de vedere fiscal, nu o sa existe angajati, totul o sa fie sustinut si dezvoltat de 1 sau 2 persoane.

O sa existe cheltuieli de materiale, intretinere site si cam atat intr-o prima faza aboi binenteles achizionare de alte obiecte pentru revanzare.
Ca si idee m-ar interesa ceva in gen norma de venit sa se plateasca impozit fix pe an si Cass daca aceasta norma daca norma n-ar fi prea mare, dar nu stiu daca este sau nu cea mai convenabila varianta!?

Daca e nevoie mai mentionez ca activitatea e intr-o zona defavorizata desi asta nu cred ca ajuta la ceva...
Răspuns la discuția Stalp de electricitate in curte
Am si eu doi stalpi de inalta tensiune (nu stiu sigur dar asa cred) care trec direct prin curtea proprietatii impatindu-o in doua, si din aceste cauze am fost nevoit sa schimb multe planuri si sa fac multe sacrificii, in plus de asta inafar la 2 metri de poarta curti am un transformator pe ulei din ce am inteles care este si el foarte periculos, acum, o firma puternica din zona urmareste schimbarea unuia dintre stalpi din curtea mea pe baza unui proiect pentru a obtine sursa mai puternica de energie...samd, urmeazaca reprezentantii electrica si cei ai firmei sa discute cu mine despre aceasta despagubire si nu am idee ce suma sa cer. Repet am facut multe shimbari din cauza stalpilor proprietatea se afla intr-o zona cu cota de piata foarte ridicata si probabil alternativa de mutare a acestor stalpi este foarte costisitoare mai ales ca exista reglementari in ceea ce priveste curentul de inalta tensiune care nu poate trece pe langa drumuri publice, iar singura alternativa ar fi pe langa drumul public.
As avea nevoie de ajutorul dvs ca sa imi fac o opinie despre pana la cat pot ajunge aceste despagubiri si cum sa pun problema in fata celor care intentioneaza sa demareze proiectul.

Va multumesc si sper ca cineva sa aibe o idee cat de vaga despre aceste despagubiri.
Avand in vedere faptul ca apa, are si scurgeri din galerii miniere si ca gradul ei de poluare oricum este mult peste limita si alte reziduri care ajung in apa, din punctul acesta de vedere chiar nu cred ca pot demonstra faptul ca eu am poluat apa, mai mult decat ea este deja.
Eu ma gandeam la cu totul alte chestii ma gandeam ca sunt ceva limite de distanta pentru depozitare pe marginea apelor, de materiale sau orice, ma gandeam ca exista vre-un paragtaf prin lege prin care se interzice acest lucru, sau ceva de genul, sau ma gandeam la terenul pe care sunt depozitate lemnele ca s-ar putea lega si de acesta, desi nu l-am distrus si nu l-am afecat cu nimic.
Bun am inteles, dar cum se dovedeste faptul ca am poluat apa, ca n-a ajuns in apa nimic, ca am inteles ca de asta s-ar putea lega, poluarea apei?
Buna ziua,

Nu stiu daca este locul potrivit sa pun aceasta intrebare, dar din toate sectiunile de pe forum mie aceasta mi s-a parut cea mai apropiata de problema mea.
In urma cu cateva zile am tras niste lemne de foc dintr-o padure pe un drum forestier, iar lemnele le-am depozitat temporar pe marginea unei vai la 5-6 metri de aceasta, pentru ca ieri sa aflu ca cineva m-a reclamat la mediu ca nu as avea voie sa depozitez temporar acele lemne in marginea vaii.

Mendionez ca lemnele sunt la distanta de apa, nu am afectat si nici nu am poluat cu nimic apa, iar intre lemne si apa se afla un palc insemnat de arini care si ei protejeaza apa.
Locul unde se afla lemnele este domeniu public, acte pentru lemne exista iar intrebarea mea este daca cei de la mediu ma pot sanctiona cu ceva?

Multumesc anticipat.
Registru Unic de Control am inca de cand am infintat PFA-ul, trebuie sa vad in ce consta jurnalele de cumparari si vanzari pentru ca asa ceva nu am, dar imi tin pe calculator o evidenta a vanzarilor, adica a incasarilor cum ar veni pe baza acelor invoice-uri pe care le am in ordine conologica arhivate. Totusi are cineva un exemplu de astfel de jurnal, sa am si eu o idee cum trebuie sa arate!?
Facturile le emit firmele cu care lucrez, eu nu emit facturi, decat semnez facturile lor pentru a imi vira plata.

In rest m-am lamurit, multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,
Am si eu cateva neclaritati in ceea ce priveste PFA cu norma de venit.
Daca prestez servici catre firme, mai exact promovez anumite produse, fac campanii publicitare pentru firme etc si sunt platit pe baza de comision sau prin programe de afiliere, plata se face intr-un cont bancar iar firmele sunt atat din Ro cat si din UE am nevoie de registru de incasari si plati?
Mentionez ca platile se fac pe baza unui Invoice, un fel de factura pe care ei mi-o trimit eu o semnez si o trimit inapoi in format electronic(mi-au zis de la finante ca n-am nevoie de casa de marcat daca lucrez doar cu firme, presupun ca asa este!?). Nu mi-au cerut niciodata nici stampila si din acest motiv nici nu am stampila, sunt obligat ca pfa sa am stampila? Si o ultima chestiune bani ii primesc intr-un cont bancar personal, iar intrebarea este daca sunt obligat sa am un cont bancar deschis pe pfa pentru acest lucru sau e ok si asa daca sunt la norma de venit si nu ma intereseaza cheltuielile si nici nu sunt obligat sa imi tin contabilitatea.
Răspuns la discuția declaratie 392 PFA
Voua va listeaza bine cu programul disponibil pe situl ministerului?

Eu am incercat sa listez si nu imi afiseaza datele completate nu stiu din ce cauza, dar se vad foarte rau sau deloc.#-o
Buna seara, am o pasiune pentru confectionarea produselor de artizanat si de ceva timp m-am gandit sa transform totul intr-o mica afacere. Mentionez ca nu am nici un curs de calificare in domeniu, dar am cunostintele necesare pentru a intocmi lucruri cat mai interesante.

Intrebarea pentru care cer ajutorul dvs este: De ce am nevoie pentru a putea confectiona in propria gospodarie si pentru a comercializa aceste lucruri de artizanat din punct de vedere legal si fiscal!?

Comercializarea as vrea sa o fac mai mult prin cardul unui site de prezentare dar si in diverse targuri de profil.

Eu m-am gandit la un PFA cu norma de venit, sa fie totul cat mai usor din punct de vedere contabil, dar nu stiu daca se poate. Am mai auzit si despre o forma a mesterilor populari, dar nu am gasit informatii concludente despre asta!

As dori sa fie o forma cat mai simpla, fara multa contabilitate si evidente, nu ma intereseaza cheltuieli deductibile sau celelalte forme, ma intereseaza doar sa fiu legal si sa platesc impozit si alte taxe care se impun.

Va multumesc anticipat!
Am rezolvat cazul in sensul ca electrica a facut o Reziliere fortat a contractului si colegul s-a angajat sa plateasca esalonat toatasuma!
Se pare ca pentru o rezolvare simpla a unei probleme e nevoie de complicarea ei la inceput pentru a pune in balanta consecintele!