avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate iasi75

Activitate iasi75

buna ziua, iaca nu stiam chestia asta.....deci acum vreo 4 ani am facut izolatie exterioara apartamentului aflat la et 1 intr-o scara cu 4 etaje... dar.....fara autorizatie sau ceva de genul asta...pot pati ceva? se poate intra in legalitate ...ca sa zic asa....? cum pot proceda? multumesc! mi se pare aiurea, adica am facut izolatie exterioara pe banii mei, sa mai si primesc amenda, doar pt ca am facut sa arate mai frumos ext apartamentului? multumesc pt eventuale raspunsuri
Buna ziua! va rog frumos sa imi raspundeti daca stiti, pensionarii cu pensii de peste 3000 lei care au certificat de handicap grav/accentuat, sunt scutiti de plata CASS aplicabil asupra venitului din pensie? va multumim frumos pt eventualul raspuns.
Răspuns la discuția succesiune
Multumim frumos pt raspuns! pb e ca e plecat din tara...nu se poate online, prin video? sau online prin alta metoda? sau nu stiu...sa fac eu fara el...adica ii face notarul chemare si daca nu vine...nu stiu...
Discuție succesiune
Buna ziua, nu stiu cum sa procedez...stiu ca trebuia sa fac succesiunea dupa mama -tata e decedat din 2002 iar mama din 2018- in termen de un an ...nu s-a facut, aia e...e vb de un mormant ...suntem doi frati...problema e ....cam sinistra...daca nu e facuta sucesiunea, cand va fi sa ...se duca unul din noi doi, va putea fi inmormantat? a doua problema...se pot face lucrari la mormant fara succesiunea facuta? va multumesc anticipat pt eventuale raspunsuri !
Va multumesc frumos pt raspuns !!

Cornel Vasile a scris:

Depuneti o solicitare in care le mentionati ca potrivit art.60 alin.1 lit.c C.fisc. sunteti scutit de la plata impozitului pe venit pe veniturile realizate din pensii si sa va restitite banii primiti ca impozit , iar in caz de neconformare va veti adresa instantei de judecata.

buna seara! o intrebare am la dvs, este pt a doua luna la rand ca mi se opreste impozit pe pensie, asta desi casa de pensii are certificatul de handicap depus de mine si fizic prin 2016 dar si online prin email si cu toate astea continua sa incalce legea, in mod incredibil !! ce pot face? mi se plateste inapoi impozitul oprit ilegal in aceste 2 luni? cu multumiri
Răspuns la discuția poprire pensie urmas
va multumesc frumos, pt raspuns!

Cornel Vasile a scris:

C.proc.civ. :
Art. 729. Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
....

Legea 360/2023
Titlul IV Prestații de asigurări sociale în sistemul public de pensii
Articolul 44
În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de prestații de asigurări sociale:
a) pensii;
b) alte prestații de asigurări sociale.

Capitolul I Pensii
Articolul 45
(1) Persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare prevăzute de prezenta lege pot beneficia de una dintre următoarele categorii de pensii acordate în sistemul public de pensii:
a) pensia pentru limită de vârstă;
b) pensia anticipată;
c) pensia de invaliditate;
d) pensia de urmaș.

in speta, pensia de urmas poate fi supusa exceutarii silite.

pensia de urmas

buna ziua, imi poate spune cineva va rog, daca pensia de urmas nefiind pensie de asigurari sociale, poate fi supusa unor popriri de catre banci? va multumesc anticipat
totusi, nu ma poate sfatui cineva? fac rau, daca verific f des scorul fico pe site ul biroului de credit?