avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Preda

Activitate Mihail Preda

Am incheiat un contract de inchiriere locuinta din 01.noiembrie 2021 pana in 31 oct.2022.
Declaratia unica pe anul 2021 se depune pentru venitul realizat in luna noiembrie+decembrie 2021, urmand sa mai completez o declaratie pentru restul de contract pana la data de 25 mai anul viitor, estimativ? Multumesc.
Buna ziua. Se poate inregistra online (scanat documente) un contract de inchiriere spatiu? la ANAF? Motivele sunt evidente.
Buna seara
Poate cineva sa ma ajute cu un model de contract de inchiriere locuinta, cu clauze bine alcatuite, model lista inventar etc. Nu cele care circula pe net. Si cu care se poate merge la ANAF. Multumesc.
Multumesc!
Sportivii vaccinati si trecuti prin boala si care au certificat mai trebuie sa faca testul? Vedeti ce prevede regulamentulMTS? Nu cumva incalca alta prevedere legala? Va rog lamuriti-ma. Multumesc.

"F. Condiții specifice sporturilor de luptă practicate în spații închise pentru organizarea competițiilor
1. Testarea înainte de competiție
În cazul sporturilor de luptă, participanții la competiție vor efectua o testare COVID-19 cu cel mult 48 de ore înainte de data programată pentru proba cântarului, dacă aceasta este prevăzută de regulamentele sportive, sau cu 48 de ore înainte de data programată pentru începerea competiției. Fiecare echipă va transmite către organizatorul competiției lista nominală a participanților, precum și rezultatul testelor COVID19 efectuate înainte de prezentarea la competiție."
Nicio parere?
Buna ziua!...Problema continua! Am asteptat sa se scurga cele 30 de zile in care puteam face apel dar nu am facut. Normal hotararea a ramas definitiva. Am fost la Judecatorie sa legalizez hotararea (stampila definitiva) pentru a putea preda permisul la Politie in termenul de 15 zile calendaristice de la data ramanerii deciziei definitive. Surpriza: trebuie sa astept doua saptamani pentru a putea ridica hotararea stampilata, legalizata, caci asa lucreaza cei de la Judecatorie....Cand o sa o ridic depasesc termenul de 15 zile in care trebuia sa o depun la Politie! Intrebare arzatoare...ce e de facut? Nu sunt in culpa si nu imi doresc sa imi mareasca perioada de suspendare a permisului!
Am mai auzit o varianta ca Politia ar calcula cele 15 zile din momentul in care arhiva instantei a pus stampila definitiva pe hotarare.....E posibila aceasta varianta?

Multumesc!
"Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul X, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, privind procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria .... nr. ...., încheiat în data de ...., ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată la data de 08.03.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. "

Care este termenul in care trebuie depus permisul? Inteleg ca inainte erau 15 zile de la pronuntare, hotararea instantei de fond fiind definitiva si irevocabila.
Se asteapta comunicarea hotararii acasa iar la expirarea celor 30 de zile de la comunicare (nu fac apel) in termen de 15 zile il predau la politie?

La muriti-ma va rog! nu vreau sa imi majoreze perioada de suspendare!!! Multumesc.
Buna ziua

In legatura cu un pv prin care se amendeaza conducatorul vehiculului pt depasirea vitezei. Luat din mers, din fata, masina politiei deplasandu-se pe contrasesns.
Soferul refuza sa semneze pv si nu formuleaza obiectiuni. Pv ajunge prin posta acasa.

Nu exista trecut niciun martor asistent, nici semnatura acestuia.
Nu este trecut seria si nr aparatului radar.

Atrag acestea doua nulitatea pv?

Multumesc.
Buna ziua

O persoana in varsta si-a pierdut CI fara a mai fi recuperata. Fara CI nu poate ridica pensia. Nu se poate deplasa din cauza bolii ce o tine la pat pentru a face alta. Problema este ca acum locuieste la unul din copii in alt oras decat cel in care isi are domiciliul.
Exista vreo posibilitate sa isi ridice pensia in vreun fel, unul din copii sa prezinte procura notariala, politia din localitate sa emita vreun act provizoriu, etc?

Multumesc