avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate 2024

Activitate 2024

Contrac de muncă
Bună ziua
vă rog să-mi spuneți dacă o persoană asociat la un SRL cu activitate în transport marfă are voie să conducă un camion fără contract de muncă el fiind asociatul unic al acelui SRL ?
Vă mulțumesc
Am retras dividende în luna octombrie
în sumă de 304164 RON pt care am plătit impozit 10% =30416 Ron.
Contabilul îmi zice ca suma de 30416 Ron era suma cu impozit de 10% cu tot și ca eu trebuia sa retrag dividende doar 273747,60.
Acum dupa ce am plătit imp 30416 deja imi spune ca mai am de achitat o diferență de 3380 Ron.
Este corect sa mai plătesc această sumă în plus și dacă da, de ce?
Vă mulțumesc.
Mulțumesc pt răspuns
am văzut un tabel cu creșterea treptată a vârstei de pensionare și m-am speriat
Bună ziua
Dacă sunt născută în 25/03/1966 și am cotizat pt pensie 19 ani,când pot ieși la pensie pt limita de vârstă.
Multumesc
Bună ziua
am un SRL cu activitate transport marfă ,și intermedieri adică casa de expediții
țin să precizez ca,pe casa de expediție nu mai desfășor activitate
întrebarea e trebuie să închid/radiez de la camera de comerț această activitate? Și să rămân doar cu activitatea pe care o desfășor?
am uitat să menționez ca am un copil mă ajută să ies mai devreme la pensie,și cat este momentan cuantumul pensiei pentru un stagiu de cotizare de 19
mulțumesc
OK acum mi-am dat seama pt cei născuți în martie 1966 vârsta de pensionare e de 62ani și 11 luni
ați precizat corect 62 ani plus 11 luni este exact 2029 luna februarie
mulțumesc pt răspuns
bună ziua
după calculul meu în 2026 împlinesc vârsta de 60 ani
dacă se ese la pensie la vârsta de 62 și ceva luni atunci nu ar trebui să ies la pensie în 2028 atunci când împlinesc 62 de ani? nu am înțeles clar
Bună seara
vă rog să-mi spuneți când pot ieși la pensie pentru limita de vârstă, menționez ca sunt femeie născută în 25-03-1966 și am stagiu de cotizare de circa 19 ani
mulțumesc
copilul a fost crescut de la vârsta de 7 ani de către soțul meu.
care sunt procedurile de urmat pt a fi înfiat.
mulțumesc