avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate florin 71

Activitate florin 71

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă este specificat în codul muncii interzicerea cumului pensiei cu salariu la stat, (cu angajare pe perioada neterminată) solicit acest lucru deoarece mi-au refuzat participarea la concurs pe motiv ca sunt pensionar.(limita de vârstă).Mulțumesc.
Buna ziua, pentru a chema în judecata o instituție publică pentru discriminare și neacordarea unor drepturi pentru munca depusa, exista un model de chemare în judecată și care ar fi costurile.
Bună ziua, as dori sa va întreb pentru discriminarea privind acordarea unor drepturi salariale unde trebuie sa ma adresez .
Discuție Cumul
Buna ziua si La multi ani, as dori sa stiu daca se aplica interzicerea cumului pensiei cu salariu la stat, daca nu as vrea sa stiu pasii care urmeaza pentru a intra in vigoare.
Multumesc.
Răspuns la discuția Demisie
va multumesc.
Discuție Demisie
Bună seara as dori un model de întrerupere(demisie) a contractului de muncă. Mentionez ca sunt in perioada de proba de 90 de zile. Mulțumesc .
Discuție Accident
Bună seara, am fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Persoana din vina careia sa produs accidentul si-a recunoscut vina am încheiat constatarea amiabilă de accident și urmează să ne prezentăm pentru despăgubiri.
Întrebarea mea este dacă eu nu am avut asigurare obligatorie există riscul de a nu fi despăgubit de către societatea de asigurare. Dacă da aș dori să știu unde este stipulat acest lucru. Mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Prezenta
Multumesc pentru raspuns
Discuție Prezenta
Buna seara as dori sa va retin atentia cu o intrebare pentru a ma sfatui ce sa fac. M-i sa furat bicicleta din uscatoria de la bloc, am depus plangere la Politie dupa un timp au fost prinsi, judecati de Tribunal si condamnati, eu nu am avut nici un fel de pretentie, dar mi-a venit acasa o citatie de la Curtea de apel in care spune sa ma prezint in data de .....in calitate de parte civila. Intrebarea mea este daca au facut recurs este obligatoriu sa ma prezint la Curtea de apel,
Mentionez ca si din partea Judecatoriei am primit 3 instiintari privind procesul de furt si nu m-am prezentat.
Discuție Plangere penala
In urma unui proces civil in care am avut calitatea de martor mi s-a facut plangere penala de catre parintele care nu a fost parte in procesul civil de marturie mincinoasa, am fost cercetat si mi sa clasat dosarul cu hotarare definitiva si irevocabila, acum mi-a facut plangere penala si fiul acestuia care a fost parte in acel dosar civil tot de marturie mincinoasa.
Intrebarea mea este pot fi cercetat de doua ori in acelasi dosar civil pentru aceeasi fapta.Multumesc.