avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate GMD66

Activitate GMD66

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e posibil, dar programarea a fost doar pentru ecografia pe prețul indicat pe site, nu e normal sa te OBLIGE ulterior sa plătești un serviciu nesolicitat, nici măcar menționat în cabinet.
Plata ecografie in clinica privata
Va rog un sfat: ce mai pot face dpdv legal daca am facut o ecografie iar la iesire mi s-a cerut sa platesc si o consultatie, ca "asa a trecut doctora", dubland astfel pretul (!), desi am facut programare strict pe acest serviciu medical, care include procedura si interpretarea, nu?
Multumesc
Dacă sunteți născută în 1968 aveți DOAR 57 de ani, nu intrați în cei 5 ani anticipați.
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Se pare că pentru instituțiile statului respectarea legii e facultativă. Vezi termenele prevăzute expres în L360 care sunt depășite cu multe luni.
Eu, dacă nu respect legea sunt imediat amendată, sancționată. Dacă nu pot plati o taxă, un impozit, nu pot veni cu texte de genul - nu am bani, nu-mi merge aplicația.
De regulă un sindicat negociază CCM cu patronatul. Luați legătura cu cei din sindicatul care să vă reprezinte interesele.
Interesati-va ce e prevăzut în CCM și ROI ale firmei, pot fi zile libere, pot fi cadouri de Crăciun sau 1 iunie, când copilul va crește pot fi diverse facilități pentru creșă/grădinița.
Legea face referire doar la CIM = art. 6 alin. (1) lit. a).
"Art. 101. - (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei/indemnizaţiei pentru însoţitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
....
j) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d). "
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mulțumesc mult pentru toate informațiile furnizate.
Așa este... și se vrea creșterea natalității...
Tratamentul medicamentos (achiziționat deja) va dura circa o lună, până atunci poate avem noroc să fie emise voucherele, măcar să ne folosim de cel pentru procedura propriu-zisă (10000 Ron).
Da, este - e una din clinicile cunoscute din București. Copiii deja au inceput o serie de analize, investigații și tratamente preliminare,

Așa s-a întâmplat, au avut toată susținerea din partea lor.

Am căutat, de aceea am întrebat și aici, găsisem pe net un articol recent în care se spunea de blocaj, că trebuie achiziționată o aplicație necesară procesării dosarelor :
Programul FIV, blocat. Cât costă să faci fertilizare in vitro pe banii tăi, în 2025 - mărturiile a zeci de românce [ link extern ]

Problema noastră ar fi dacă e posibil legal să folosim voucherele când vor veni, pentru tratamentul și procedurile deja făcute...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc mult, așa li s-a spus de la clinica.
Că trebuie să facă pe cont propriu.
Acum se apucă de tratament, că nu mai pot aștepta voucherele.
Trebuie să citim normele să vedem ce este prevăzut, dacă putem deconta ulterior sau să ne folosim doar de cele pentru procedură, când or veni și astea.