avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate Bebbe

Activitate Bebbe

Bună seara. Soția mea a fost împroprietărită cu un teren in baza articolului 35 legea 18/1991. Terenul este bun comun? Soția nu a fost membru CAP, nu a avut teren înainte de revoluție. A primit în concesiune un teren in 1995 pentru activitatea comercială pe care o desfășura ( deținea un Srl)și ulterior a fost împroprietărită de către primărie cu terenul respectiv. Mulțumesc
Asta e realitatea. S a făcut vânzarea fără soț. Notarul a spus că soția a declarat in contract că imobilul nu este locuința familiei.
Prețul de vânzare a fost de 5000 euro, in anul 2019
S a vândut un teren pe care era construit o casă de către soț și soție, vânzarea s a făcut doar de către sotie fără știința și acordul soțului. Terenul a fost cumpărat de sotie in timpul căsătoriei. Casa a fost vândută unui nepot al soție, cu speciația că imobilul a fost construit de nepot.
Un contract de vânzare cumpărare fără dovada plății cu mențiunea că "prețul stabilit de comun s a achitat în numerar, anterior autentificării prezentului act, ceace părțile au recunoscut, declarația acestora ținând loc de chitanță descărcătoare" poate fi considerat legal? Mulțumesc!
A fost construit in timpul căsătoriei de unchiul meu, in mare parte în anul 2000. In 2005 ei s au separat în fapt. In 2019 mătușa a intabulat imobilul și la vândut fără că unchiul să semneze. Acum ei sunt in divorț și acum a aflat unchiul de faptul că ea a vândut casa .
Mătușa mea a vândut un imobil,construit in timpul căsătoriei cu unchiul meu. Unchiul dorește anularea vânzării.
Bună seara. Pentru anularea unui act juridic ( vanzare- cumpărare) se face acțiune în constatare sau cerere de anulare a actului juridic? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc
Nu s a pronunțat divorțul. Divorțul este legat de partaj. Avocatul spune că fiind același părți, instanța va decide suspendarea dosarului de anulare a vânzării imobilului de către soția fratelui , până la soluționarea dosarului de divorț.Mulțumesc