avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Bebbe

Activitate Bebbe

A fost construit in timpul căsătoriei de unchiul meu, in mare parte în anul 2000. In 2005 ei s au separat în fapt. In 2019 mătușa a intabulat imobilul și la vândut fără că unchiul să semneze. Acum ei sunt in divorț și acum a aflat unchiul de faptul că ea a vândut casa .
Mătușa mea a vândut un imobil,construit in timpul căsătoriei cu unchiul meu. Unchiul dorește anularea vânzării.
Bună seara. Pentru anularea unui act juridic ( vanzare- cumpărare) se face acțiune în constatare sau cerere de anulare a actului juridic? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc
Nu s a pronunțat divorțul. Divorțul este legat de partaj. Avocatul spune că fiind același părți, instanța va decide suspendarea dosarului de anulare a vânzării imobilului de către soția fratelui , până la soluționarea dosarului de divorț.Mulțumesc
Bună ziua. Fratele meu este în proces de divorț . Se dispută partajul ( creanțe) la un imobil primit prin testament de fratele meu de la părinți. Totodată soția lui a înstrăinat in timpul căsătoriei lor în imobil construit de ei. Fratele meu dorește să atace actul de vânzare cumpărare al imobilului înstrăinat de soția lui. Avocatul lui spune că nu poate depune dosarul acum pentru că instanța îl va a suspenda din oficiu. Așa este?
Bună ziua. Sunt diagnosticat cu 2 boli cronice. Dețin un PFA, prin care plătesc sănătatea. Mai trebuie să plătesc sănătatea prin PFA sau sunt asigurat direct prin bolile cronice? Mulțumesc
Deci, să înțeleg , pentru faptul că am fost in sala de judecată,ca spectator, și mi sa spus de către instanță ( verbal) să primesc expertiza?
Am fost . La doi. Mi au spus același lucru: trebuie să primesc expertul, deși nu sunt parte din proces. Deoarece așa a hotărât instanța.
Eu când instanța m a amenințat cu folosirea forței, am spus că dacă sunt obligat, o să primesc expertul. A spus că am indeverat că sunt de acord să primesc expertul.M am speriat. Instanța a spus că la finalul procesului cine va trebui să plătească o diferență de bani reclamantului este pârâta.deci dovada lucrărilor făcute( de mine)vă trebui făcută în cauză de pârât, chiar dacă eu am înțeles să nu intervin în cauză. Totodată pune in vedere expertului un obiectiv suplimentar, adică să stabilească care sunt lucrările făcute după vânzare. Deși expertul mi a spus că nu este expert constructor. Totodată instanța reține că bună credință a pârâtei și a mea se prezumă, in plus s a pus in vederea noastră să permitem accesul expertilui